söndag 13 juni 2010

Femfaldiga favörfaktorer

Började dagen med att äntligen ge husets krukväxter lite extra omsorg. Det har varit dags att plantera om länge, men det är sån´t som aldrig blir av för mej.... men nu såg jag hur fredsliljor, pelargoner, benjaminfikus och andra inneväxter som jag inte kan namnet på bara stod och skrek efter ny jord. Så då fick det bli så.... och det blev så fint i fönstren när växterna fått lite ansning.
Kom på att det var dags att plantera petunier i den gamla tvättkorgen. "Cramers" tänkte jag, och åkte hela vägen till Hillared för att få avnjuta favörfaktor nummer ett. Bara att gå där i det av doftande, prunknande blommor dignande växthusen är värt resan. Att man sedan, till rimligt pris, kan få med lite kvalitétsväxter hem är ju ännu bättre.

Passade på att handla på Willys i T-mo, när jag ändå var ute med bilen. En klar favörsfaktor. Willys har gått från klarhet till klarhet under de år som butikskedjan funnits. Från början så var det stapelvaror och dålig ordning, idag är det traktens fräschaste och mest prisvärda butik.
Vad sägs om bakpotatis för två kr styck, en halv liter jordgubbar för 25 kr, ett knippe färsk lök för en femma. Handlar knappast aldrig på ICA numera, trots ICAkort och pengar på kortet....
För att inte tala om den lilla butik som öppnades i Grimsås för några veckor sedan. Alla var så glada att någon ville och vågade satsa på att öppna en "Nära dej" affär. Samtliga blev nog lika snopna, när man insåg att affärens utbud var det samma som det som finns på en större mack. Synd, synd, den affären har ingen chans att överleva, för man måste ju ändå handla på annan plats.
C-E bjöd på biff med lök när jag kom hem. Jätte, jättegott. Favörsfaktor nummer tre är att ha en make som är superbra på att laga mat. Nästan så att man blir lite för bortskämd....
Jag tog tag i bilrengöring i stället. Favörfaktor nummer fyra är att ha fått kännedom om tvättnötternas stora möjligheter. Använde tvättnötsavkok som rengöringsmedel både ut och invändigt. Bilen fick en härlig glans av medlet och den kommer att hålla sig ren länge.
Kommer att ha lite tvättnötter över i slutet av veckan... om någon vill ha, så säg till.

Favörsfaktor nummer fem var att svägerskan hade tagit tag i det där med söndagspromenader, så i kväll var det premiär för detta året, cirka fem veckor senare än vanligt. Gick en runda ner mot Ryda, förbi en vacker damm och så hemåt igen. Glömde kameran.... får ta med den nästa vecka i stället. Härligt att röra på sig, och ännu härligare att träffa byborna som också vill ut och gå. En klart social favörfaktor.

I morrn är det skola igen... fast utan barn. En del dokument ska skrivas klart, och så ska det städas. Räknar med att vara i skolan i morrn och på tisdag... sen är det sommarlov ... eller förresten, det är semester. Har trettiotre dagars semester - eller är det bara trettiotvå.... iallafall så räcker den fram till den 3-4 aug. Så sommarlov, det blir det ca fem dagar.... Men nog kan det vara en favörsfaktor det också ....


Det blev lite mer än petunier köpt på Cramers....något av det fotade jag nyss....

2 kommentarer:

 1. Roligt att strosa runt bland alla blommor i plantskolan. Man kommer alltid hem med än man tänkt sig. Min man är också bra på att laga mat, liksom pojkarna. Men idag åt vi sill och potatis, säsongspremiär. Jag jobbar t o m onsdag. Sen ska jag bara njuta och göra vad jag vill. Ha en bra vecka!

  SvaraRadera
 2. Ummm, för doften i en plantskola eller växthus. Det är en ljuvlig fuktig god doft som man kan plocka fram i minnet. Men nu måste jag också ta tag i de sista inköpen av blommor till altanen och verandan.
  Skönt med promenader...mina har ju legat nere ett tag nu, men jag tänker ta en liten 20-minuters promenad nu och njuta av dofterna i kvällen.

  Man som lagar mat...nä, det har jag inte...men han har många andra favörer =)

  Jag är intresserad av nötter, kan ju ta det när vi träffas i nästa vecka.

  Nu har jag bytt tillbaka till den gamla bilden, men kommer att ta ny bild på sjön de närmaste dagarna. Det är sant, jag ska visa min närhet i vackra bilder på bloggen. Och sjön den ligger mig varmt om hjärtat =)

  Ska bli kul att träffas och nu är det inte många dagar kvar av jobbet....

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas