måndag 7 juni 2010

Underskattade, utmärkta, underbara ungar/ungdomar

Tog med glass, kex, maränger, saft och allt annat som jag planerat använda här hemma på cykelutflykten, till skolan i morse. Hade kollat yr.no hur många gånger som helst, och allt tydde på regn.... mycket regn.

Barnen blev besvikna, det regnade ju inte , varför skulle vi inte cykla?.... och jag blev tvehågsen.... Hur skulle vi göra? Pratade med kollega J, som också skulle med och som skulle stå för de roliga lekarna.
-Du får bestämma, sa hon.
- Vad tycker ni? frågade jag de 26 eleverna. ( Dagen till ära hade vi besök av L, som för drygt ett år sedan lämnade klassen och flyttade till Småland)
-Lite regn är väl inget farligt, sa dom.
- Vi vill åka till dej.
- Men vi ska ju göra precis samma saker här på skolan, försökte jag.
- Men det blir mycket roligare hos dej....
Eleverna fick bestämma. De cyklade i väg ... ja, utom några hjälmfuskare som jag fick ta i bilen... tillsammans med alla kassar som fick åka tillbaka till S-remma igen.
I ett fint led cyklade 22 ungdomar ( ja, det är sant) på vägen mellan Gs och Stockremma. Drygt 3 km på - ibland- tungt trafikerad väg.

Kollega J hade fixat till en quiz där eleverna fick vara delaktiga.
Vi började med den direkt när vi kom fram. Regnet var fortfarande klart vänligt sinnat.
- Vem glappar mest?
- Vem får i den först?
- Vem är mest fingerfärdig?
- Vem är fulast?
Alla fick gissa vem skulle vinna respektive av de sex grenarna innan själva lektävlandet började.

Det gällde att suga i sig en festis så snabbt som möjligt, att suga/tugga i sig ett kolasnöre, att äta upp och sätta ihop det som finns i ett kinderägg, att få in så många mariekex som möjligt i det öppna gapet, att få den snörehängande pennan i flaskan - och att genom att dra en knästrumpa över huvudet bli så ful som möjligt.
Alla gick in för sina grenar, alla skrattade och var nöjda, och regnet det tilltog allt mer.

Fika inomhus, tjugosex rediga ungdomar köade för fika, åt massor av söta maränger, glass, strössel och chokladsås.... städade upp, tackade för sig och åkte på en nästan lika fin linje tillbaka till centralorten.

Vad roligt att se och uppleva dessa fina ungdomar som verkligen vet hur det ska vara och är hur trevliga som helst.
I skolan kan man ju stundtals tycka att de är lite jobbiga, men det är så skönt att se att de bara är positiva när det verkligen gäller.

Inte kan man vid en anblick i trädgården - eller inne i huset - se att det för några timmar sedan var fullt med glada, aktiva med tolv-trettonåringar.

Lycka till i livet alla fina Grimsåsungdomar!
Fast så fina är väl inte bilderna...... Vem tycker ni är fulast ?
1.2.

3.

2 kommentarer:

  1. Visst kan dom om dom vill! Vi var också ute idag på förmiddagen. Studerade växter och lekte. Det kom bara lite droppar på slutet. Så vi klarade oss bra. Sedan regnade det hela eftermiddagen.

    SvaraRadera
  2. Vi ska vara ute i morgon, men vi ska ha vattenkrig så vi blir blöta ändå =)

    Kul de ser ut med strumpan över huvudet, bra tips!! Det är roligt att de vill komma hem till en och hälsa på. Jag bor tyvärr för långt från skolan för att de ska cykla, annars hade jag också tagit hem dem till mig.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas