onsdag 2 juni 2010

Skönsång samt syrensprickning symboliserar sommarstart

Så kom den i år också. Lite sent och naturligtvis synnerligen efterlängtad. Plötsligt, från en timma till en annan, så fanns den där. Vid tiotiden tisdagen den 2 juni, så anlände den - ganska oväntat - till Grimsås. Ingen kunde räkna med att den kunde färdas så snabbt, iallafall inte med tanke på gårdagen.

Naturligtvis talar jag om SOMMAREN. Nu är den här, och även om det blir bakslag, så har vi fått den hit. Och fått är fått och kan inte tas tillbaka.

Shortsen kom fram, när jag kom hem på seneftermiddagen. Gräsklipparen gick snällt i gång och för att göra det lite fint för sommaren, så blev gräsmattan klippt. Syrenen hade fått tjocka knoppar denna dag, sommaren till ära, och går man riktigt nära, så kan man förnimma den underbara doften. Och i granens topp sjunger koltrasten sommarens välkomstkonsert för full hals.
I de rikligt blommande äppelträden har de flygande fäna fullt upp att sätta fart på fruktproduktionen.


Nytvättade kläder blev uthängda och får ta upp den väldoftande sommarluften i sina fibrer.

Alla människor är ute och njuter av sommaren, för när jag kollade Facebook för en stund sedan, så fanns bara den unge släktingen i norra USA uppkopplad. Och han är uppkopplad, för att sitter och jobbar på sin tidningsredaktion just nu. .....

Och nu ska jag också gå ut och dofta, lyssna, titta och förnimma den ljumma junikvällen.


2 kommentarer:

  1. Härlig dag! Har varit ute hela dagen. Brännbollsdag i skolan. Trädgårdsarbete hemma. Skönt trött.

    SvaraRadera
  2. Javisst är det härligt med sommaren. Jag slutade tidigt idag och hann med att ligga ute och må gott en stund. Efter det var det åter dags att sätta sig i bilen och åka till skolan för niornas avslutningsfest. Det var en mycket trevlig fest och god mat...som vanligt...

    Njut av allt sommrigt nu!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas