söndag 20 juni 2010

Solskimrande social söndagssejour

Alla borde ha sin söndagspromenad, med sina grannar eller andra bekanta. Det måste vara 10-12 år sedan som vi startade sommarkvällspromenaderna. Funderar på vem som kom med idén.Tror att det var Ingela, hon är alltid så klok och kreativ.

Det är superbra att träffas på olika ställen i byn/byarna och komma ut på olika långrundor. ( Om man nu tycker att 6-8 km är en långrunda.... det räcker till för oss iallafall). Det är skilda åldrar som träffas på vandringarna, 16- 60+, med en övervägande del 55+are. Det finns så mycket att prata om, vardagliga saker oftast. Man går tillsammans med någon/några en stund och sen blir det naturliga byten, så att man hinner prata lite med alla i gruppen. Inklusive några av hundarna...idag var det fyra stycken med.



Social gemenskap, motion och naturupplevelse i samma paket, kan det bli bättre? Egentligen borde hela upplägget vara värt mer uppmärksamhet, en "award". Men jag skulle kunna börja med att skicka in bilderna till någon lokaltidning. Inte för att framhäva oss i första hand, utan att dela med mej av idén.


Solen sken på oss hela vägen, på skogsvägen, längs byvägen upp till den fina utsiktsplatsen, längs den jobbiga uppförsbacken och som solskimmer på skogsstigen. Regnbågen visade sig också , ja, iallafall delvis.




Dagens bonus blev ett par recept från matoraklet Gerd. När mina gamla kolleger kommer på besök nästa vecka, så ska de få smaka Gerds bifflåda. Tre gånger gick hon igenom receptet med mig under promenaden, så nu ska det nog ha fastnat även i min teflonhjärna. Förresten Gerd, jag vet ju att du läser detta, jag tycker att du ska starta en matblogg, där du delar med dej av allt det goda som du själv är mästare på att laga till. Vem vet, du kanske blir uppmärksammad och anlitad som kock på nästa socitétsbröllop eller annan fest....


Som sagt, jag rekommenderar denna typen av gemenskap. den verkar klart sammanhållande. Träffas man och pratar så händer något positivt, det tror jag gäller för hela människosläktet.




5 kommentarer:

  1. Härligt att vandra tillsammans med andra. Jag går mest själv om man inte räknar hunden förstås. Men jag möter många. Vi tar väl en promenad på tisdag?

    SvaraRadera
  2. Ja det ser så härligt ut på bilderna på er söndagspromenad.

    Bifflådan låter himla intressant, går det att få receptet på den.
    Är alltid kul med nytt att laga här hemma.

    SvaraRadera
  3. Promenad på tisdag, ja. Ska provlaga lådan på onsdag, blir den bra, så kan jag väl lägga ut receptet här....Eller kanske man skulle öppna en matblogg :)) .....

    SvaraRadera
  4. Så smart att promenera tillsammans. Jag är nog som Inga, jag går mest själv, oftast självvalt. Mina funderingar och grubblerier löses oftast bäst så.

    Matbloggar är trevligt att titta in på.

    Ses efter rondellen på tisdag.

    SvaraRadera
  5. Fin din blogg blivit!! Kul att variera sig lite ibland =)
    Nu ses vi snart!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas