söndag 6 juni 2010

Höghastighetshelg


Det känns så iallafall, nu när söndagsaftonen har kommit.... Även om det understundom, framförallt under gårdagen, gick framåt i ganska maklig fart, så upplever jag det som om man inte gjort någonting under en helg som bara försvann.

I fredags var det fest.... tolv "fruntimmer" i olika åldrar och en karl. Det var "sommarfest" och "avskedsfest" och "sextioårskalas" på en och samma gång. God mat, lekar och sång... och massor av vin. Det är så sällan som jag är på fest och dricker vin numera .... det hör mest till fredagsgörat här hemma att dricka några glas rött ... så jag kom på mig själv med att bli betydligt tystare av att dricka vin, än vad jag annars är. Sitter mest och iakttar och tycker att folk beter sig så dumt.... trots att jag själv inte är "nyktrare" än vad de är. Man reagerar klart olika på alkohol....

Apropå alkohol, så kom jag på att jag inte haft någon ANT i sexan, så det blev lite snabba ryck i veckan som gick. Tittade på filmer och pratade mest. Även femmorna kom med vid något tillfälle och vi diskuterade hur man såg på det här med tobak, alkohol och andra droger.

Det var ingen av eleverna som tänkte börja röka, några få trodde att de skulle snusa i stället, ingen hade tankar på narkotikaklassade droger MEN nästan alla trodde att de skulle använda alkohol och de allra flesta före arton års ålder.....Jag lade ingen värdering på det .... men nog speglar det en bra bild av dagens verklighet .... det är OK för alla att använda alkohol.... men man vet att det inte är önskvärt med tobaksbruk.... och framförallt då inte rökning. Var de fått allt från? Föräldrar och även mor/farföräldrar....?? Och alla andra också.... liksom signaler från hela svenskhetens moraltänk....

I går morse ( eller ja, sen-morse) åkte vi till Halmstad. Det var vår Halmstadsvecka, och vi kunde bara konstatera att de andra delägarna i huset (rucklet) inte använt sina veckor. Det halvmeterlånga gräset stod i blom och vajade verkligen vackert i den svaga vinden. Skelörten blommade för fullt. Rena lantidyllen... men så kan det knappast se ut i ett sommarstugeområde. Så det blev lie, motorgräsklippar,e trimmer ... och rotuppdragning av den orangemjölksaftande skelörten.
Gick ner till stranden och brände fläsksvål en stund. Det var varmt och skönt i luften. Solen gassade ganska starkt. Vattnet var forfarande så kallt att brynt fläsksvål i det närmaste fräste när den kom i kontakt med vattenkylan. Så det blev bara "upp till knä bad" och lite svalkande avsköljning i övrigt.

Cyklade in till stan på kvällen och åt kalventrecote på den bästa restaurangen som finns i Halmstad. "Fridolfs krog" rekommenderas å det varmaste.

I morse var det mer moln på himlen. Njöt av halvdis och god bok på altanen under några timmar, sen tyckte vi att Halmstad räckte för denna gång och vände hemåt igen.
Nästa gång det är vår helg, så är det midsommar. Döttrarna med respektive har aviserat att de vill göra mor och far sällskap i stugan. Det ser vi fram emot.


Gick en ordentlig promenad här hemma. Plockade en stor bukett liljekonvalj som vi åkte upp till Svea ( 90 på fredag) med. På hennes servicehus får man inte ha doftande blommor inomhus, och vi hade tänkt ställa dem på bordet på altanen, så hon kunde gå ut och ta sig ett doftrus då och då. Men hon ville ha dem på bordet i rummet, så hon kunde känna doften komma in i sovrummet i natt. Svea är helt klar i huvudet, så det fick bli på hennes ansvar....Och nog tycker man att det hör till mänskliga rättigheter att få uppleva försommardofter, även på ålderns höst.

Så gick den helgen i en hast.


I morrn var det tänkt att alla femmor och sexor skulle cykla till mej efter lunch. Men solsommaren tycks ta paus i morrn, och att cykla och bli genomsur, det är ingen hit. Så jag kanske får åka hem och hämta glass och tillbehör i stället.

Två veckor till sommarens längsta natt ..... det är nog inte bara höghastighet under helgerna, det tycks vara rätt så uppspeedat jäms över.

2 kommentarer:

  1. Ja, vart tar tiden vägen när allt ska gå i racerfart. Vi ska hinna med så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt...

    Skönt att du fick lite lön för mödan med all reda ut gräsets vildvuxenhet. SOL är något vi alla behöver. Men jag håller det troligt att det verkligen var för kallt för att bada. Jag har doppat mig snabbt två dagar i rad. Men då har jag jobbat mig både smutsig och varm i vår trädgård.

    Jag har inte fått till någon långpromenad i helgen, sprang emot en stol när telefonen ringde för vi glömt sätta av larmet...den är röd, svullen och mycket öm. Så jag har gått i vida arbetstofflor i helgen. Men jag tror att jag kan ge mig ut nu en sväng, för att plocka lite liljekonvaljer...vi firar bröllopsdag i morgon...24 år =)

    SvaraRadera
  2. Skön helg! Härligt när man är vid havet. Vi har varit hemma hela helgen. Gjort en hel del och inget alls.

    Ha en riktigt bra sista vecka! Vi ska också ut imorgon hade vi tänkt i alla fall. Titta på blommor med femmorna.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas