onsdag 4 augusti 2010

Veckovill, vankelmodig


Nog är det så att det är svårt att vara säker på både veckodag och datum, när man varit ledig så länge. Vissa dagar känns som helgdagar, fast de är mitt i veckan ... och ibland är det svårt att inse att det är helgdag, för man är ju ändå ledig.

Idag är det en mitt i veckan dag, och det har blivit augusti. och om jag inte räknat fel, så börjar sommarlovet i morgon. Idag är alltså sista dagen på min semester. Som kommunalt anställd, så har jag bra avtal, trettioen dagar efter fyllda 50. Och trettio dagar redan vid fyrtio.

Tycker att det borde synas att vi har lite mer semester när vi blir gamla, men tyvärr är det inte så i det här jobbet. Inte för att jag missunnar de unga ledighet, men jag tycker ändå att vi skulle ha nytta av vår extra semester.
Danske e-twinningkollegan Ole, berättade att i hans land/kommun(?) har man sju veckors ledigt på sommaren + en vecka, som man kan ta ut när det passar. Tycker jag var ett utmärkt system.

Annars önskar jag mest av allt, vad det gäller jobb, att skolan skulle bli statlig igen. Att alla skulle få samma möjligheter, oavsett vilken kommun de bor i. Men det är det ingen som pratar om, så här i valrörelsetider. Att han Björklund kan få ha sådant inflytande på skolans arbete, förstår jag inte heller. Anser inte att skolan ska vara politisk styrd eller ett röstfångeri-bete. Förskräckligt egentligen. Skolan borde styras av experter, där såväl pedagogisk erfarenhet, samhällsstrukturs-vetande och forskning skulle ingå. En politisk samsyn på att skolan måste få kosta och att den ska ge alla barn samma möjligheter, oavsett samhällsklass och kommuntillhörighet, det är det enda politiker skulle bry sig med. Betyg eller inte? Absolut inte på kunskaper bara, tyngdpunkten bör ligga på det sociala och viljan till att göra ett bra jobb. Och då blir det bedömning istället för betyg.

Fick välkomstbrevet inför terminsstarten nästa onsdag. ( Fyra dagars sommarlov blir det! :))

För första gången i mitt skolliv känns det inte riktigt bra att börja skolan. Barnen ser jag fram emot att träffa, men ......Det kanske löser sig.....

Hade planerat att klippa gräset, denna sista semesterdag. Men det regnar ute ... idag som det utlovades hyggligt väder. ( Och igår skulle det bli dåligt, och så blev det en riktigt härlig dag!)

Alternativet är att gå ut på promenad ....

Få se vad det blir... I morrn börjar sommarlovet .....men vilken veckodag det är, ja, det får jag fundera på.

2 kommentarer:

 1. Jag blir också vilsen bland veckodagarna. Trodde ett tag att det var torsdag idag. Håller med dig om det där med vår semester. Tycker vi plankar det danska systemet.

  Takko och jag har varit i blåbärsskogen. Gissa vem som plockade 3 yoghurthinkar och vem som gnällde och ville hem. Det känns i ryggen men det blir många goda burkar till frysen.

  SvaraRadera
 2. Jag är också veckovill och vankelmodig. Vad ska jag gör, vad ska jag inte göra??

  Tycker som ni om det danska systemet. Det hade varit kanonbra!!

  Vacker bild du visar oss rinnande vatten och stenar, kan det bli bättre =)?

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas