söndag 3 oktober 2010

Hasthösthelg

Som ett jehu for helgen förbi -igen. Förr i tiden var helger låååånga, och man hann till och med bjuda hem folk och vara lite social. Det blir sällan av nu för tiden, beror det på att man blivit gammal och loj ... eller beror det på att tiden har en högre tempo än vad den hade tidigare?
Vi hade ju studiedag i fredags, jobbade till halv fem ... och sen var jag supertrött.... Det är sällan man känner sig så urlakad som efter en studiedag... och det var inte riktigt schysst mot oss att lägga den på sköna fredagen.
Kraften hade återkommít på lördagsmorgonen ... och då åkte vi till Borås för att hämta nya glasögonen och veckohandla. Lite klädshopping blev det också... det är alltid kul att köpa något nytt...

På vägen hem stannade vi vid Blomsterlandet och köpte lite färgglada höstväxter. Planterade och kände att vi gjort höstfint och att "coconing"säsongen var på väg att inledas. Skruvade också isär trädgårdsmöblerna inför vinterförvaringen - det lär inte bli någon mer utesittning denna säsongen.

På kvällen satte jag in en DVD från Love Film i spelaren... och gav mig äntligen tid att titta på mina gamla elevers favoritfilm "New moon". Nja, jag har väl sett betydligt bättre filmer än en som handlade om en tjej som i sina kärleksproblem slets mellan en kille som var snäll vampyr och en annan som kunde förvandla sig till varulv. Men inställningen till filmen är nog en generationsfråga ... även om jag önskar att trettonåringar hellre fick se normala "love-films".

C-E jobbade på förmiddagen en stund. Jag tänkte bakat kanelbullar för att bjuda mina toppenelever på när det är "Kanelbullens dag" i morrn. Men det där med att missa att köpa hem mjöl, det har jag gjort mer än en gång .... så det fanns inget att baka på. Får bli en annan dag, fast inte "Annandag kanelbullens dag" utan en helt annan dag.

C-E är ju fotbollsnörd, och kan allt om spelare och tabeller. Dottern och "svärsonen" föreslog att han skulle se en Värnamomatch, nu när det Jonas Thern -ledda laget ligger i serietopp. Vi fick god laxlunch i det nya huset. Man hade kommit i ordning riktigt bra, och de olika rummen såg riktigt inbjudanade ut.


En anledning att åka till V-mo var att ta med kattkillarna i bur, och se hur det funkade. Plus att se hur de och storasyster Bella kom överens. Bella och hennes look alike bror Fredrik fann varann direkt. Bella följde varje steg som hennes lillebror tog... ja, det var nästan så att det var synd om Fransson som inte fick samma uppmärksamhet och som var lite reserverad mot Bella.J, M och C-E åkte på fotbolsmatch och jag stannade "hemma". Mockade i stallet, eftersom stallägarna inte var hemma. Plus att jag matade alla hästarna med äpplen. Äpplen är riktigt gott, tycker hästar. Saftigt och sött och det blir äppelsaftsfradga kring munnen direkt.

Tog sedan en promenad runt på vägarna i närheten. Öppet och fint, mycket lövskog, många kreatur av ett par olika köttraser.


Lite grått var det och lite grå blev sjön ... men även den var höstfin.
En härlig promenad blev det, och det är så roligt att ta med kameran och promenera någon annanstans än här hemma.
Zumba blev det inte idag och sannolikt inte nästa söndag heller. Nästa helg är det tänkt att vi ska hälsa på lilla dottern och hennes sambo. Ska titta på deras nya sommarhus, övernatta i lägenheten på Möllan i Malmö och sedan åka över Halmstad och stänga till där för vintern. Tänkte först ta med kattpojkarna på den resan också, men när vi såg hur bra de trivdes i V-mo, så får de stanna där i stället för att åka på en sextiomilaresa med flera stopp. K och H får komma och hälsa på katterna här i stället ...3 kommentarer:

 1. Du hann med en hel del den här helgen i alla fall trots att den går över så fort. Tycker jag ägnar helgerna mest åt att samla krafter och så hosta förstås. Min ständiga sysselsättning nu för tiden. Ha en skön vecka!

  SvaraRadera
 2. Du har verkligen haft en fullspäckad helg. men det verkar ha varit roliga saker allihop...då går det bra.

  Härligt att kattpojkarna trivs så bra att åka bil. Det är lättare att ta med om man skulle bli tvungen...

  Fina blommor du har införskaffat till hösten, som nu kommit på allvar.

  Ha en härlig vecka på jobbet.

  SvaraRadera
 3. Inte konstigt du inte hann vara social... Du hann med mycket annat.

  Jag tror att det är åldern som gör att vi inte hinner eller fordrar så mycket. Du, såväl som jag, har väl många sociala relationer i arbetet. Skönt att få vila hjärnan vid helgen då och bara vara - så känner jag, många gånger.

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas