söndag 31 oktober 2010

Stretchad snapshotsökande städsöndag

Jag gillar att städa. När jag har gott om tid och när huset är riktigt skitigt. En timme extra söndag ( eller i praktiken två och en halv timme) triggade städgumman inom mej. Och skitighten ska ingen klaga på, har inte städat ordentligt sedan i augusti....
Man funderar så bra när man städar, inga stora tankar - mest vardagstankar....
 • Kuddarna i skinnsoffan - oj, vad de ser tråkiga ut- får önska nya i julklapp.
 • Varför ska man ha kuddar i soffan? Vi varken sitter eller ligger där, mer än undantagsvis - vi har var sin mjuk tygfåtölj av öronlappstyp, C-E och jag. Och där brukar både vi och katterna tillbringa kvällarna.
 • Ser lite mer ombonat ut med kuddar i den kalla skinnsoffan. Jo, det blir en bra julklapp.
 • Hur ska det gå med julpynt i år? Vi har ju två riktiga bråkstakar i huset - Frasse och Freddie...Dom tror ju att allt går och leka med .... snacka om att de kommer att älska julgranskulor och glitter...
 • Får ta och klä granen långt upp och lämna det nedre delarna tomma....det blir inte vackert .. men ändamålsenligt.
 • Men tänk om Fransson börjar klättra i granen ... han klättrar ju i alla träd ...
 • Men katter brukar väl undvika granar ... det är för snärjigt...
 • Längesedan jag var i kyrkan, dit gick man ju förr på söndagarna ... i allafall då och då. Nu blir det aldrig av.
 • Första advent ska jag försöka gå i allafall....
 • Skulle nog varit enklare att komma iväg om man hört till en frikyrka ... eller haft vanan att besöka en sådan.... där är det inte alls så mycket ritualer .... jag är ingen ritualmänniska.
 • Tvättnötter - det är bra rengöringsmedel.... synd bara att det inte doftar rent av det ... får nog köpa lite såpa.. för doftens skull
 • Tvätta soffan med tvättnötter går också bra ... och kuddarna? ... nä, jag väntar och ser vad som finns under julgranen.
 • Men var ska vi lägga julklapparna ..... Frasse och Freddie .... de får fira jul i källarn...
Huset blev rent och jag hade tänkt massor av alla de vardagstankar som går genom en människohjärna varje dag. ( Undrar om katter har möjlighet att tänka .... nå´t måste det ju vara som gör att de leker med allt som hänger, rullar eller är litet och lätt.)

Ute hade solen börjat lysa över den extra långa söndagen. Tänkte att jag kunde hinna en promenad på eftermiddagen. Zumban hade jag redan insett att jag var tvungen att sedera.
Inte för att man zumbar med rösten, men det känns lite fel att gå på gympa när man inte har någon röst. De brittiska virusen fann behag i mina stämband.... och där trivs de bra och lär väl sitta några dagar till. Och virus ska man väl inte leka med - dagens träning fick sålunda bli helhusstädning samt tre och en halvkilometers höstpromenad.
Vilket inte är fy skam! Det var inte så mycket sol kvar vid halv tre tiden... men riktigt härlig luft ... sådan luft som jag vill ha när det är höst ( helst på vintern också) tio grader varmt och vindstilla. Härligt när man fortfarande kan gå i fleecetröja och gympaskor.


Fina färger fann man fortfarande genom kameralinsen. Det var verkligen riktiga höstfärger idag. Vilken påminde mig om den tid då alla skulle gå i färganalys. Vi ordnade en sådan inom Lärarförbundet - det var kul - och vad jag kommer ihåg, så var jag inte så lätt bestämma. Jag var ingen typisk årstid ....och jag var inte vinter. ( Kankse därför jag gillar vår, sommar, höst ... men INTE vinter)
Jag "kunde" ha många färger . Och det har jag verkligen haft under årens lopp. Just nu är det mycket brunt, turkos, grått och lila. För något år sedan så gick det mesta i blått, året dessförinnan i grönt ... och så lite rött då och då. Så att utse en favoritfärg, det skulle jag inte kunna. Jag gillar allt som gillar mej.

Promenad och välbehövlig dusch. Tog sedan den ( av C-E nyrengjorda) bilen och åkte till T-mo för att handla. Det var lite tomt i kyl och sval, så det var lika bra att passa på att fylla på under denna extratimmarsdag. ( Att det blev två och halv timme berodde förstås på att jag avstod gympan + den tillbakalämnade timmen). Satt i andra tankar när jag kom in i T-mo samhälle- och fann att jag svängt höger mot Willys i stället för att åka rakt fram till ICA. Passade på att tanka, då tankarna fört mig mot tankstället.
På ICA så var julsakerna redan framplockade. Riktigt tråkigt, tycker jag, även om förmiddagens tankar gått mot juletider, så är det inte dags att införskaffa något julaktigt än på minst tre -fyra veckor. Idag är det faktiskt Halloween .... ska inte affärerna skylta extra med höstsaker då ...?Iallafall tycker jag det.


Våra elever har en lovvecka framför sig. En del kommuner har så kloka bestämmande- människor, så att de har detsamma. Vi har tre studiedagar. Två kan man kompa ut... om man har överfullt på sitt kompetensutvecklingskonto. Det har jag ... men kommer ändå att vara på studiedag även på tisdagen.
Helt OK .... tre dagars extra ledigt och inget annat planerat än ett besök hos veterinären med två kattpojkar som sannolikt har öronskabb .... det känns ganska så lyxigt.
Nya läroplanen ska vi prata om i morrn - det är också helt OK .... liksom tisdagen, då vi ska planera det nya Grön Flagg projektet.
Men en sak tycker jag är lite konstig .... nå´t som jag inte blev medveten om förrän i helgen ... den 7 jan är en klämdag, och då ska vi ha studiedag .... när nästan alla andra människor är lediga. Hur gör ni på andra skolor .....? Kanske kan vi påverka våra bestämmande människor och lägga den jobbar-dagen efter sommaravslutningen i stället. Det är ju i allafall idé att försöka.
Stretchad söndag ... jo, det gillar jag. Man hinner så mycket. Och det bästa är att man kommer att vara pigg när man vaknar i morrn..... för då var ju klockan sju bara för några dagar sedan. Att timvisaren står på sex, det bryr sig inte hjärnan om ett dugg.

3 kommentarer:

 1. Härligt att få fundera när man jobbar. Städa är riktigt roligt när det behövs och när man får vara vid det utan att stressa iväg till något.

  Det ska bli spännande att följa er jul med småttingar i huset. Skrattade för mig själv när jag läste om dem.
  Färgerna du föredrar är också mina favoriter jag har de färgerna på många av mina kläder. Lätt att variera med olika scarves och så =)

  Ska kolla om jag är ledig den 7/1 jag vet inte än.
  Ha det gott i veckan även om du liksom jag har studiedagar. Hoppas att det ger bra kött på benen.

  SvaraRadera
 2. Det är roligt med katter och julen. Glöm inte fixa några trevliga julklappar till kissemissarna så kanske de glömmer granen. Jag har virkat små amigurumi och stoppat in kattmynta i dem. Borde bli favoriter.

  Var tvungen att kolla, men vi börjar inte förrän 10 jan. Ha en skön vecka med och utan studier. Vi har ledigt hela veckan och studiedag nästa måndag. Då bli det styrdokument för hela slanten.

  SvaraRadera
 3. Ser att bloggarna börjar tänka mer och mer på julen! Jag har fullt upp med att inse att vi snart är i adventstider... *s*

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas