måndag 11 oktober 2010

Mjölksyramotivation


Veckorytmen har- förhoppningsvis- återgått till det normala och i dag var det dags för spinning igen. Vi har flera olika ledare, och de är verkligen pådrivande och positiva. Plus att musiken är så välanpassad, modern och drivande som den bara kan vara. Det är bara en sak som jag har lite svårt för, vad det gäller spinningen. Det är när ledaren säger:

- Nu ska vi lägga oss på 85% för att slutligen gå över i mjölksyra.

Vaddå 85%? undrar jag. 85 % av vad jag tycker är uthärdligt, 85% av vad min stora kropp orkar eller på 85 % av maxpuls.? Spelar ingen roll egentligen, för jag har aldrig någonsin legat på 100% på något av det - med risk för att svimma av - och skulle heller aldrig göra det. Så jag har absolut ingen referensram.

Nej, motiverad för att få mjölksyra, det kan jag aldrig bli - jag tycker att det är gott nog att gamla tanten blir andfådd och svettas och känner att det frestar på musklerna. Och det allra bästa är att jag känner att det stärker upp den gamle kroppen, och framförallt ryggen.

Förresten, så fick jag mjölksyrakänning två gånger i lördags. Det var när jag snabbt gick uppför H och Ks 64 trappsteg. De sista stegen smärtar. Men det känns också som bra träning.


På bilden: Två skånska clematis

1 kommentar:

  1. Mjölsyra...då har det gått för långt enligt mig. Man ska njuta av rörelse och må väl. Men man ska känna att man jobbar på, inte slappa.
    Man blir starkare för varje gång och orkar mer...om man inte blir förkyld vill säg, min ork är inte var den var för en månad sedan...

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas