torsdag 7 oktober 2010

Säsongslitage


Snörde på mig walkingskorna i kväll för att ta en promenad. Det har varit lite dåligt med motionen de senaste dagarna, har p.g.a. dålig planering fått stå över flera gympapass. Så det var ett måste att bara ge sig ut i kväll, trots att mörkret var i gång att falla över en. Vilket det gjorde under halvmilspromenaden, men det var ett mjukt och genomskinligt mörker så pannlampan behövdes bara för att upplysa medtrafikanter om att man fanns, inte för egen upplysning.


Konstaterade vid påsnörning, att de i tidig april inköpta walkingskorna sett sina bästa dagar. Funderade på hur långt mina skor promenerar på en säsong. Genom lite beräkningar under det att walkingsträckan förlängdes ytterligare, kom jag fram till att det borde bli 70-75 mil. En sträcka så lång som här ifrån till Sundsvall .... Inte nästgårds precis, så det är inte så konstigt att gummit släppt där fram och att själva skon ser välanvänd ut. Det allra sämsta för fotbeklädnaderna är säkert de vandringar som de fått göra i flytande vatten .... det har nog förstört mer än antalet mil de gått.

Brukar köpa ett par gåskor per säsong. Första året är de vandringsskor, andra året är de trädgårdsskor .... och tredje året så bär det i väg till soptippen....och skor som gett värme för fötterna och som gett möjlighet till värme i kroppen, de blir till värme i fjärrvärmeanläggningen i Svenljunga...

Funderade på om jag skulle slänga gåskorna i tvättmaskinen och ta med dem till London om två veckor. Kom på att det kanske inte blir så mycket kvar av skorna efter en tur i tvättmaskinen. Så jag får ta de Londoninköpta Clarksskorna tillbaka till ursprungsstaden i stället. Snacka om sköna skor. Hade ordentligt ont under vänster fot för ett år sedan, och det höll i sig länge, länge. Var i London i januari med i läggssula i de fula skorna som funkade att gå med när man hade hälsporre, och köpte då två par Clarksskor. När snön äntligen smälte bort i mars, då började jag använda dem dagligen, och ganska snart så började hälsporren bli bättre och bättre för att så småningom läka helt. Och den läkningen tackar jag de väluppbyggda Clarksskorna för. Köpte ett par sommarClarks i april, och nu räknar jag med att köpa någon form av Clarksstövlar.....

Finns säkert andra skor som också funkar bra mot hälsporre, men det måste vara riktigt bra skor med uppbyggd sula.

Terrorhoten över storstäderna fungerar som psykisk terror, det förstår jag på många människor. Tråkigt, tråkigt. Men hemska saker kan hända överallt, så det finns ingen anledning att hålla sig hemma i Grimsås för det. Händer det så händer det, och jag tror mindre på att det händer något när media basunerar ut riskerna, än när det är tyst om terrorhot i etern.

Ska bli roligt att åka till London, till musikal och fotboll och god pubmat .... och framförallt till Clarks skoaffär och Primark kläder - och M & S. Skor och kläder inköpta i London, de håller mycket mer än en säsong även om jag gärna åker tillbaka nästa säsong och handlar som om säsongsslitaget vore det samma som på mina 70-milaskor.
De slitna skorna på bilden, de är inte mina, de finns på Malmö museum.....bilden tog jag när jag senast var i Malmö.. i april. Nästan ett halvår mellan besöken ... för på lördag ska det bära av till Skåne igen.

1 kommentar:

  1. Härligt att slita på promenadskor, då har man gjort något nyttigt vid många tillfällen =)
    Hoppas du hittar några par fina och sköna skor i London.

    Rätt tänkt om hotbilder, man kan inte låsa in sig i fall att....

    Ha en superduper helg i Malmö!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas