lördag 7 maj 2011

Försöker förstå....

... att man kan slå sig för bröstet när man avrättat ett antal personer, varav flera barn. Även terrorister är människor, och ingen människa förtjänar att skjutas i hjäl. Att sedan även döda barn och andra oskyldiga, det borde man verkligen få stå till svars för. Trodde att Obama hade lite vett i huvudet, men tyvärr tycks han vara av samma skrot och korn som de flesta amerikanska ledare genom tiderna. Resten av världen skulle våga slå sig samman och fördöma det hela, men se det vågar man inte, för staten USA kan göra i princip vad som helst utan att någon västmakt protesterar...... att kommunen jag bor och verkar i först satsar dryga 20 miljoner på ett glasmuseum och därefter 35 miljoner på ett nytt bibliotek, när det i varje skola finns barn som inte når målen - och vad som än värre är - berövas sin självkänsla för detta, därför att det inte finns tillräckligt många lärare för att hjälpa de elever som behöver lite extra stöd och omsorg.
.... att man måste rösta på det partiet som man alltid röstat på, även om det har ingått allians med partier som mest ser till dem som redan har det bra. Varför vågar man inte byta sida och få till en regionalpolitik där de som behöver regionens stöd allra mest, ska få den. Även om det kostar lite grann i skattehöjning.


.....att man återigen har fått förmånen att uppleva denna helt underbara årstid. Aldrig har jag väl sett så mycket vitsippor som denna vår, alldeles vitt-täckt på alla någorlunda öppna marker.
Den tråkiga vintern är glömd, nu är det fantastiskt att bara vara ute.......... varför vi ska behöva skriva omdömen två gånger om året, och att de ska vara klara tills elverna slutar skolan. I min skolvision, så skulle det räcka med omdömen en gång per år, och dagarna efter det att eleverna slutat, skulle ägnas åt detta. För samråd och betydligt bättre omdömeskvalitét..... att en sådan här snygg bil fanns parkerad på vägen till stallet, mitt i vår lilla by.


Var tvungen att använda teleobjektivet för att se att det var en Ford Mustang. Förklaring fick jag senare, då jag träffade bilens matte..... eller vad det nu kan heta...... hur Fredrik fått sin supersvullna tass och ben. Orm eller geting???? Han har iallafall varit och ätit, så han verkar inte alltför medtagen.


En fin vårdag börjar gå mot kväll... och ny fotbollsmatch på TVn..... och det ser ut som om vi denna dag blivit sommarstugeägare ..... känns faktiskt rätt bra!2 kommentarer:

 1. Spännande med sommarstuga! Och fantastiska bilder!

  Håller med både om omdömen och USA. Hur gärna man än vill få bort någon så får man inte avrätta utan riktig rättegång.

  Vår kommun har det gott ställt. 66 miljoner i överskott. Fast det berodde visst delvis på att man sålt skog m.m. Men åtskilliga miljoner had vi som jobbar i de olika förvaltningarna "sparat in". Det förstår jag inte varför vi måste "spara" (läs avstå/skära ner) när det finns pengar. 20 milj skulle bli ganska många lärare.

  Njut nu av vårens underbara tid och glöm den gångna vintern!

  SvaraRadera
 2. Du har så kloka funderingar som även flyttar in i mitt huvud...varför...
  Ja, hur kan man döda barn och oskyldiga och dessutom få credit för det??

  Omdömen är något vi ägnar oss åt hela tiden...tid tar och så vet man ändå inte om det når dem man vill nå...

  Grattis till sommarstugan! Då kommer du att vara mer i Halmstad i framtiden, spännande!!
  Ha en bra vecka nu när nedräkningen börjat på allvar =)

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas