onsdag 8 juni 2011

Festfotograf

Igår kom jag på vad jag ska bli när jag blir gammal.... Då ska jag bli fotograf. En gratisfotograf, som gärna fotar på beställning, bara för att det är så vansinnigt roligt att göra bilder. Och extra roligt är det när man får möjlighet att jobba med festbilder.Det var den här vackra unga damens mamma som, någongång på vårvintern, undrade om jag kunde ta balbilderna på dottern. Jag sa Ja direkt ...roligt när någon frågar om man vill göra något som man verkligen tycker är superkul ....

Så igår eftermiddag bar det av till Hofsnäs - och Torpa- för beskådan av unga vackra människor och fotografering. De här tjejerna har varit bästa kompisar under sin gymnasietid - och jag tycker att de bildar ett så vackert par ... den mörka Maria och den ljusa Jesica.
Kavaljerna var också väl valda. Jessica med den ljuse Martin, Maria med mörke Amar. Så snyggt ... så inte var det svårt att ta fina foton inte.


Alla poserade snällt, var jag än bad dem ställa sig .... som här framför soptunnorna ...hur väl passar det den som är balklädd?Fast inte riktigt ... försökte få dem att sätta sig i var sin eka.... men där gick gränsen. Man vill ju inte riskera att få sina fina kläder förstörda, innan man kommer fram till feststället.


Festen gick traditionsenligt av stapeln i Torpa Ladugård, mitt emot det gamla stenhuset. Tillsammans med Marias föräldrar och moster stod jag ( + tusen andra personer) och beskådade de vackra paren som ett efter ett kördes fram i alla sorters bilar och sedan promenerade längs gången upp till festsalen. Och inte det minsta regn kom det, trots att åskan mullrade hotfullt.Tog lite fler bilder på de elever som gick i femman när jag började i Grimsås.


Nu är de stora och redo för livet.Kommer ihåg klassen ( som jag knappast alls var inne i ) som en jättefin klass. En sådan där Superklass - Toppenklass...
Visst är de fina och visst är det något speciellt med studentbal.Tack Karin för att du tog mej med och gav mig tillfälle att ta många bilder som jag är riktigt nöjd med.I morrn är det student.... Maria ska firas, och så Kristina ..... och så blir det lite mer foton på fredag/lördag. Tokfoton med studentmössa på, hoppas jag..... Vad kul att äntligen ha kommit på vad man vill hålla på med..... att vara festfotograf!


Och alla studenter - Lycka till i livet! Nu är första delen klar ... nu är det dags att pröva sina v ingar och se vart de bär.


2 kommentarer:

  1. Det kan jag också tänka mig. I så fall går jag i pappas fotspår. han fotograferade ofta brudpar och gjorde bandupptagningar från fester med tal och liknande. Vi skulle kunna bli ett bra team.

    SvaraRadera
  2. Ja men va bra, när sätter vi igång?

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas