lördag 18 juni 2011

Gemensam geogalenskap

Behövde åka en tur till Gislaved idag. Lite av varje som behövde införskaffas och fixas. Kom på att man borde åka mera ofta till närmsta smålandsmetropolen, där finns det mesta. Bl.a. ett nyöppnat café .... en Bernts filial - prisvärt, kaloririkt och välsmakande.
-Vi letar väl några cacher, sa jag till C-E igår.
Han låt inte så pigg på det, men faktum är, han kan inte riktigt erkänna att han tycker det är riktigt roligt, det här med geo caching.
Sa inget i morse, utan lät honom ta initiativ till skattletande. Vilket han gjorde i god tid innan avfärd, tacksamt, då burkletande kräver att man tar på någon typ av gympaskor.
- Men det får bara bli en, förklarade C-E.


Kollade vad som fanns nära i Gislaved. Holmabron låg bra till. Inte så långt att gå från bilen, bara några hundra meter. Det gillas. Lätthittad burk.

Om igen ser jag att nyfunna fritidssysselsättningen ger möjlighet att besöka platser som man annars aldrig skulle upptäckt. Stilla och vackert flyter Nissan fram, på väg in i Gislaveds samhälle.

Inga problem att övertala C-E att leta efter ytterligare en cache. Bestämde mig för en som låg bara några hundra meter från väg 26, Nissastigen, riktning hemåt. "Utsikt över fyra vindkraftverk och bondens lada" tror jag den hette.
Skulle väl gå lätt som en plätt, tänkte jag. Bara lite drygt dubelt så långt att gå som till olmabro-cachen.
Har just fattat att c:geo har en kompassfunktion. Gick efter den och efter avståndsmätaren och insåg att det var till en utsikt vi skulle, och att det var ordentligt uppåt i ganska så oländig terräng. Om man nu skulle följa kompassriktningen.
Vilket vi gjorde. Ett ordentligt träningspass blev det när vi skulle ta oss hundra meter rakt upp.

C-E hittade den lilla burken efter att jag gett honom ledtrådarna som fanns med i beskrivningen


Utsikten var enorm, och långt borta sydost , så syntes fyra vindkraftverk. Bondens lada, nej, den såg jag inte, och kunde inte heller fantisera fram den.


Tog en mindre brant nerväg, men den var rätt brant den också. På vägen tillbaka till bilen så gick vi en stund utmed den slingrande bäcken. Ytterligare en vacker naturscen som man inte sett om man inte varit galen nog att söka skatten, som var en riktig utmaning att nå.


Funderar på det här med geocaching med elever. Marie Andersson ( Öpedagogen) har startat en sådan grupp på Facebook och lagt till mig där...Tror att barnen skulle gilla skattletande, och det skulle vara en fantastiskt bra möjlighet att visa lite speciella ställen i närområdet. Många barn har ju Iphones och Androidtelefoner, och andra telefoner som kan ladda ner appar. Undrar bara hur det ser ut med deras konton, om de kan använda nätet gratis....för i så fall tror jag att det skulle funka jättebra.

Det som mest av allt fascinerar mig, det är att det kom en massa datainnehåll via satelliten ner i min telefon.. och dessutom alldeles gratis.Helhäftigt att uppleva hur den nedladdade GPSfunktionen leder rätt, med en felmarginal på ca 3 m.


Absolut en rekommenderad fritidssysselsättning, för dem som gillar att vara i naturen.


Ska se om jag hittar något bra ställe att leta på i Malmö på tisdag förmiddag. Ska åka på kurs i Webbstjärnan, tar tåget från Hestra i morgon kväll, övernattar två nätter hos Karin och Hampus och träffar IT-mamman som håller i kursen på måndag ... och Inga ... som också kommer på kursen. Får några timmar över på tisdag morgon innan tåget är hemåt igen. Läge för Malmö-skattjakt....
2 kommentarer:

 1. Fantastiskt roligt att skattleta när det finns så många vackra ställen att leta på. Har precis loggat två nya cacher från undersköna spännande platser. Finns mer om dem på bloggen.

  Vi ses på måndag. Det finns en cache inte alls långt från kursstället.

  SvaraRadera
 2. Javisst får man se så många vackra ställen tack vare cachingen! att man dessutom kan vara tillsammans när man letar är fantastiskt roligt. Ser fram emot fler cacher när vi träffas =)

  ha det så himla bra på utbildningen, ni får tipsa mig som ska gå i Kungsbacka i höst =)

  Ha det så jättebra i Skåneland!

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas