tisdag 28 juni 2011

Midsommarmotiv

Lite kort och kort från midsommar i den offentliga dagboken.
Träffade båda döttrarna med sambos i sommarhuset ( märk väl: jag har numera en positiv benämning på Halmstadsstugan, nu när vi blir ensamma ägare. Helt plötsligt är det superpositivt att ha den gamla mysiga stugan). Åt midsommarsill och jordgubbstårta. Mums!


Därefter var det dags för ett besök på den mest populära minigolfbanan på Östra Stranden, Japan. Tänkte först stå över och låta de som har lite känsla för boll spela, men blev övertalad att delta. Gjorde säkert mitt livs bästa runda, även om den var dålig jämfört med segrarens, bilden ovan. Men jag kom bara en poäng efter C-E, undrar om det är han som blivit sämre eller jag som blivit bättre....


En promenad längs det skummande havet, förstås. Inget badväder, men ändå ganska behagligt, och så vackert med alla vita vågtoppar.Karin hade med sig presenter till alla, det hade varit födelsedagar och mors dag ... och jag fick den glada gula tunikan. Rena julafton - ett halvår senare - eller tidigare. Borde införa en midsommarpresent per person och en julaftonspresent per person .... dela på gracerna lite.
C-E fixade grillmat och sen blev det spel av olika slag, ända tills dess att kylan tvingade oss inomhus och vi fortsatte spela lite till. Sällskapsspel är verkligen något som jag gillar!!!!Midsommardagen var kall, blåsig och lite småregnig. Det fick bli långpromenad och cachejakt. Hittade först en vid gocartbanan och sedan denna vid dansbanan på Gatuhus.Kite-surfarna tyckte att det var utmärkt väder att utöva sin sport. Gick en stund på stranden och tittade på våghalsarna.

Tipspromenad blev det också på eftermiddagen, och sedan gav sig alla ungdomar av. Även de tolv unga pojkar och flickor som använt lillstugan och tältat på gräsmattan. De skötte sig jättebra - och hade t.o.m. en massa ölburkar med hem. Så var det inte när vi var unga, då drack man upp varenda droppe. Heder till fina ungdomar!


Det blev tomt när jag och C-E blev ensamma. Tog en cykeltur och försökte leta cache- men det funkade inte. Avskyr att leta geocacher i städer och större samhällen.... det är så mycket som stör en dålig navigatiomsapparat, och cacherna är så små. Nej, stadsgeocaching, det är inget för mej!


På söndagen hade sommaren kommit. Solen sken och det var alldeles lagom varmt. Packade ihop och städade vårt lilla hus, innan vi tog vägen via Klippan, Höör och Hörby till Hampus´och Karins "lantställe" i Önneköp, vid Linderödsåsen. En tvåtimmarsresa genom de vackraste av landskap.

I drömträdgården var det grovarbete som gällde, snigeljakt och nässelavverkning.Trädgården, som hör till det vackra artonhundratalshuset, den är ett paradis.Just nu var det en massa olika nävor som blommade. Otroligt vackert!Fikade i solskenet, och sedan visade Hampus och Karin omgivningarna,


och så skämde Hampus bort oss genom att bjuda på sen lunch på en mycket bra restaurang i Hörby. Ett fint gammalt samhälle, med många gamla hus .... och minst en gammal tant - just då. :)Ungdomarna for hem till Malmö och jobb, medan C-E hade måndagssemester, så vi stannade kvar i vackra Skärhus. Tog en kvällscykeltur, och en kvällspromenad och en måndagsmorgon cykeltur.

Nästgårds med K och Hs hus så finns det en gård där man har flera storkar. Kul att se mor och barn stork både kväll och morgon.Linderödsås-trakten är en levande landsbygd, och när man tar en tur med cykeln, så ser man kohjord efter kohjord och lite då och då hästar och får.


Vid middagstid sa vi Hej då till paradisträdgården och åkte en ny väg hem, Huaröd, Tollarp, Osby, Älmhult, Ljungby och vidare för att hämta katt-pojkarna i Värnamo. Fina samhällen, varav både Osby och Älmhult var ganska stora och hade många affärer - så lite shoppat blev det också.


En härligt, rolig midsommar - och jag är så glad för att jag har ett så roligt och omväxlande liv. Träffade Karin och Hampus tre gånger under en veckas tid .... det har ofta blivit kvartalsvis mellan gångerna .... Hoppas kunna åka ner till paradisträdgården en gång till innan det är höst.


Idag är det sommar även här i Grimsås. Har läst klart Theorins "Blodläge" - en helt OK bok, svår att släppa i från sig. Har dessutom klippt ner en skottkärra prästkragar och jättedaggkåpor och gett andra växter mer livsrum. Tog med ett antal växter från paradisträdgården när vi var där i påskas. De lever och frodas! Kul!

Lite lantgeocaching blev det också. På väg till affären i Hestra hittade jag två.....och en jättefin park och gångväg i grannsamhället. Det är så geocaching ska vara - inte att leta minigrejer i asfaltsdjungeln.

2 kommentarer:

  1. Håller absolut med dig om stadsgeocaching. Cacherna är så små och det är för mycket folk runtomkring när man ska logga. Vi missade en idag i Karlshamn bara för att några hade picknick på piren precis där den var. GPS:n funkar mycket bättre på landet om man inte går in i en tät skog förstås. Ser fram emot måndagens geocaching. Ha det bra tills dess!

    SvaraRadera
  2. Jag bor i Skärhus jag tror jag vet var vissa bilder är tagna

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas