lördag 5 maj 2012

Möjligt med magnolia????

 Magnolia är bland det vackraste jag vet.
Så här på ålderns sensommar är det  dags att se om sitt hus och pröva vilka möjligheter som finns.
En magnoliabuske är en sådan möjlighetsprövning.

Åkte till Cramers för att köpa några buskar till ett tråkigt och bortglömt trädgårdsparti. Hittade denna ljuvliga buske till ett synnerligen humat pris. Så nu testar vi och ser om det är möjligt med magnolia hos oss ... Får också passa på att njuta ett par dagar under det att den blommar!
Köpte  ett par olika schersminer och en snöbollsbuske.... de har all möjlighet att få ett bra liv i vår trädgård, växtzon 4-5 är ju helt ok för dem.
Det blir en vitblommande busktäppa, kanske inspirerad av den ljuvliga vitsippsblomningen.

 Undrar hur många miljarder vitsippor som blommar i Sverige just nu?  När vi åkte genom Skåne förra helgen så var det vitsippsvitt i varenda hage och glänta.
 Denna helg har vitsippornas blomningshöjdpunkt kommit till sydsvenska höglandet och alldeles utanför vårt hus. Helt vitt, där det i juni kommer att växa upp meterhöga ormbräken.

 Första spadtaget till ett annat möjlighetstest. Växthus. Har velat ha det i många år, och nu ska det äntligen bli av. I morrn kommer växthuset i en hästtransport från Småland och sedan ska vi få lite hjälp att  gjuta grundpelarna. Vore kul om det kunde bli odlingsklart framåt nästa månadsskifte. Spännande att se om det funkar- och om vi tycker att det är så kul som det verkar med ett hus som det växer så det knakar i.


Har haft kul besök i eftermiddag. Inga, Katrin och Fredrik. Och hunden Tess. Bloggvän och geocachingskollegor, ute på en runda i Grimsåstrakten för att leta upp våra nyutlagda (enkla) gömmor och mina mer än halvårsgamla. De hittade de båda cacherna vid Snapphyltan ( förra inlägget) först av alla. "Felet vid Snapphyltan" var fortfarande tio meter fel..... måste vara någon konstig skärm mellan öppet fält och skog som stör satelliterna. Ska lägga in de nya koordinaterna som de erfarna geocacharna hade tagit och se om det blir bättre.
Kul pratstund, ser fram emot en runda på ett nytt ställe med dessa supergeocachare nå´n gång efter midsommar.
Kallt och blåsigt denna majdag. Bra för magnolian? I allafall får den möjlighet att härda sig.

1 kommentar:

  1. Tack för supergod korv och trevlig pratstund. Det blev några cacher loggade också. Roliga gömmor ni har knåpat ihop. Hälsa dina elever och tacka. Lycka till med magnolian och växthuset.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas