torsdag 10 maj 2012

Riktigt roligt - retur

Växthusets gavel blev fixad och klar igår. Det var inte så svårt att rätta till felet. Insåg att resten av bygget bör ske utomhus, en regnfri och blåsfri dag - helst en helledig sådan. Vi ska nog få till det, om inte annat så blir det ju långhelg nästa vecka igen. Riktigt roligt ska det bli att få ett eget växthus.


Tog en vårpromenad i det knakande växtriket igår kväll. Vitsipporna är heltokigt heltäckande i år ... och fruktträden kommer nu på bred front. Tänker på det, att när Edens lustgård skapades, så måste det ha varit maj månad. 


Tänkte ta en 4-5 km lång promenad, men den blev nästan dubbelt så lång eftersom Irene och Felix var ute i promenadärende när jag passerade deras bostad. Jättekul att få en promenadkompis ibland, det är ju inte ofta man träffas nu förtiden. Och att promenera och socialisera, det är en utmärkt kombination. Det kräver inget mer än någorlunda bra rörelseförmåga. Av och till under tidigare år, så har vi ordnat söndagspromenader i byn. Öppet för alla. Ibland vi många - andra gånger bara ett par stycken. Får nog inbjuda till detta evenemang igen, det är riktigt roligt att prata bort en halvmil eller två.


Har varit på teater i Borås med Toppenklassen idag. Det var regionsteatern som visade en föreställning som heter "Between". Det handlade om hur det är att vara "Tweenie" - att vara mellan barndom och tonårstid. Tog upp mycket av barns tankar och rädslor. När vi kom hem så hade vi en superbra diskussion kring de frågor som teatern väckte. Efter den diskussionen, så var alla elever överens om att de varit på en riktigt bra föreställning.


Det var ytterligare ett par skolklasser på samma föreställning. Med elever som skötte sig jättefint. Alla eleverna fick beröm av skådespelarna och extra roligt var att en av mina lärarkollegor från den andra skolan sa: - Vilka fina barn ni har i G-s. 
Varvid jag, med en varm känsla i magen, bara kunde hålla med.

Allt är ju relativt, man hittar ju alltid saker att anmärka på hos barnen i skolan.... men vad jag förstgr så HAR vi verkligen fina barn hos oss.

Varvid jag måste avsluta med dagens tankeord ur kalendern som jag fick av min (blogg)vän Bodil förra vintern:

"Svåra barn kan, likt svåra fläckar, utvecklas riktigt fint, bara man ägnar fläckarna särkild uppmärksamhet innan de gror in."

2 kommentarer:

  1. Så sant det du skriver om barnen. Alla barn är fina. Det är yttre förhållanden som smutsar ner dem.

    Idag var det väl inget väder för växthusbygge. Var ute en runda efter skolan (placerade ut en gömma) och blev genomblöt. Det var skönt att komma in i värmen.

    SvaraRadera
  2. De tankeorden gillade jag - ha en trevlig helg!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas