söndag 27 maj 2012

UteunderbartVilken underbar helg det blev. Solen bara öste ner idag, och temperaturen var klart behaglig.  Mycket ute har det blivit i helgen. Biltvätt, gräsklippning, promenad, cykeltur ... och njutningsfull vandring i vår fina trädgård.


Nötkreatur finns det ganska gott om i trakten. Inte så många åt gången, utan tre-fyra stycken nyfikna unga djur. När vi passerade dessa djur på vår cykeltur, så kom jag att tänka på pojken som var extremt duktig i matte. Dels hade han förståelsen, men dessutom kunde han alla tabeller framlänges och baklänges. Och det underlättar. 
Kamraterna beundrade hans förmåga och frågade hur han kunna lära sig allt så snabbt.
- Pappa och jag tränar när vi sköter om korna. Han frågar mig på tabell efter tabell.
Smart pappa, smart elev, bra användande av tid.


 En av mina nuvarande elever hävdade bestämt att hon visste vad man ska föräldrar till.
- Dom ska hjälpa sina barn med läxor, det är därför man har dem.
Nu är det ju inte alla föräldrar som ser det som sin största uppgift att hjälpa sina barn med skolarbetet.
En skollag kan vi inte heller kräva detta. Men vi kan konstatera att barn som får stöttning, hjälp och uppmuntran hemifrån oftast har ett försprång, genetmot dem som inte har samma förmån.


Katterna gillar inte värmen. För egen del, så tycker jag att man kommit över den värsta värmetröttheten nu. Tvärtom så ger värme och sol extra energi. Men katterna är precis slut. Men det är ju en viss skillnad att gå klädd i päls eller att gå klädd i linne och shorts.


 Flaggan var i topp på flera flaggstänger som vi passerade under vår cykeltur/promenad. Vi har ingen flaggstång, det var nog jag som satte stopp för det. Säger väl en del om mej som person - jag är ingen firartyp. Klart man vill fira de närmaste, men det räcker med det.
Antar att man flaggade för mors dag.... eller var det för att det faktiskt är pingstdagen idag ..... eller beror flaggfirandet på att Loreen vann hela Eurovision Song Contest.
Tycker att det är helfel att byta annandag pingstledighet mot nationaldagsledighet. Som det nu är försvinner pingsten ur vårt medvetande .... och nationaldagen, den har vi aldrig tagit till oss. Vet att många tycker som jag.


Enligt alla väderleksprognoser, så ska det vackra vädret bryta nacken av sig inom det snaraste. I slutet av veckan spås det en dagstemperatur på under tio grader. Hoppas inte den prognosen stämmer till fullo, det är inte lika uteunderbart när det är kallt och grått.
Men jag får väl passa på att njuta en liten stund till därute. Tjugofem minuter ... tills dess det är mästarmöte i TV1.

2 kommentarer:

  1. Jag har sovit bort mycket av det underbara, beroende på att jag har arbetat de senaste nätterna. Men det är underbart i alla fall, den tid jag är vaken.

    Apropå nationaldag kontra annandag pingst tillhör jag din skara till 100 procent.

    SvaraRadera
  2. Vill också ha tillbaka annandag pingst. Danskarna har den kvar. Mötte några geocachande danskar i skogarna igår. Då berättade de det. Underbar pingsthelg vi har haft. Ville bara vara ute. Får väl gå in nu och skriva lite på bloggen. Ha en bra vecka!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas