tisdag 8 maj 2012

Riktigt roligt


Växthus ska det bli, iallafall så småningom. Fick hjälp av Martin och Johanna att komma igång i söndags. De har redan börjat med sitt eget plasthus, och har man gjort en sak en gång så blir det enklare när man ska göra det igen. Så en gavel, det gick det snabbt och lätt att få till. 
Gjutning av grundpelare hade herrarna hjälpts åt med tidigare under eftermiddagen.
Idag var det dags för C-E och mej att fortsätta på egen hand. Tänkte att vi skulle ta några timmar efter arbetsdagen, för att få till den motsatta gaveln.
Oj, vad tiden går fort när man läser ritningar och försöker lösa problem. 
Tyckte att vi fick till det riktigt bra, bara det att det var två hål i aluminiumskelettet som inte hade plats för någon skruv... på ritningen alltså.
Upptäckte felet när vi skulle sätta dit löplisten för dörren. De båda gavlarna hade bytt plats, utan att vi noterat det. Timmarna hade runnit iväg så att arbetstiden kändes ute, vi får åtgärda detta i morrn. 
Tycker att det var riktigt roligt att bygga, kände att jag klarade det minst lika bra som herrn i huset ....och tycker inte alls att det var så farligt att det blev lite fel.... man lär ju sig under tiden .... två tomma hål, det betyder felbygge! Klart användbar lärdom!


Vore kul om det blev invigning av växthuset till pingst ... borde hinna bygga klart tills dess. Felbyggen inräknade. Riktigt roligt att göra något praktiskt, och något nytt!


Kattungar tycker en del är riktigt roligt. Såg det när jag lade ut en av dessa bilder på Facebook. Då blev det många som gillade..... Ja, visst kan de vara lite häftigt söta de här små.... men de är ju mer till besvär än nöje under den första tiden. Hör absolut till dem som föredrar lite mer vuxna djur ( för den skull behöver de nte var fullvuxna).....Det samma kan också sägas gälla barn av människosläkte.....


Krabaten här ser ju iallafall riktigt rolig ut. Tyckte jag, som tyckte att det var riktigt roligt att se de små liven i söndags..... den lilla kattjejen överst får jag förhoppningsvis lära känna lite bättre så småningom.
Men, nej, inga fler katter hos oss, vi har tre och det är nog..... men dotera, som har sin födelsedag just idag, kan tänka sig en till.

Riktigt roligt att följa Elfsborg i år. Bra att ha Canal +, då slipper man trängas med folk på Borås Arena ... samt att man får se målen fler gånger .... i repris. 1 kommentar:

  1. Lycka till med växthuset! Hoppas det ska växa så det knakar i det.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas