onsdag 13 juni 2012

Bal, brännboll, bönbrist

 Tre dagar i avslutningstid ska jag kort sammanfatta..
Kamera med rätt dataanslutningskabel var inte med på mer än en av dagarna, på balen i måndags, så bildmaterialet är lite magert.

Kul att se sina gamla elever som fina unga vuxna.
Konstaterar lite nöjt, det  blev "folk" av dem alla, trots att inte alla hade de bästa resultatet på nationella proven i femman. Men utbildningslivet är inte kört för det.... även om statistiker och skolresultat-ojare, tycks tro det. En del blommor tar tid på sig att gå i blom.


C-Es systerdotter Caroline var en av de gamla eleverna. Hon har klarat sig bra, trots att hon hade "faster" som lärare under två år.
I kväll så blir det till att gå att ge henne en liten ( rosa) present. Hon har alltid gillat rosa, och tycker det är helt OK att vi köper rosa Kostaglas och skålar till henne.
Har f.ö. erbjudit mig att ta hand om blommorna i kväll (eftermiddag). Erbjudandet mottogs med tacksamhet. Bra för en person med lite social fobi att ha en uppgift.


Sista  dagen i Grimsåsskolan, då är det brännbollsturnering. Alla elever, från F till åk 6 är uppdelade i sex lag. Alla möter alla på tre olika brännbollsplaner. Bästa två lag möts i final.
Det är roligt och intressant att se hur bra en del fungerar. Alla coachar varann, och ingen blir sur om det blir något litet misstag.
Andra lag har inte riktigt den inställningen, det finns lagmedlemmar som är sura och skäller på varann och på domarn. Vilket lag som vann? Det där alla tog hand om alla, förstås!
Badpremiär i bassängen, hör också till traditionen. Är glad för att lärarna slipper bada.... för det var KALLT igår.


Avslutning i dag. Klockan åtta.... nästan otta, alltså.
För första gången på långe, länge, så kunde jag sitta och njuta. Vi har ju en musiklärare som rektor, så han fixar med allt det musikaliska ... en del annat också.
Patrik Lernberg, toppenrektor!
Kom mig inte för att ta upp kameran för att ta ett foto ens, jag bara njöt av vacker sång och några musikframträdanden. Roligt med några nya låtar , 4-6 sjöng bl.a. "What are words". Det gjorde de jättefint.
Alla framföranden var bra, liksom det roliga rektorstalet.
Saknade bara välsignelsen från Jösta Björling, prästen vår. Han hade en kort, kort betraktelse, inte något med kristendom i. 
Tycker att det är så bra att prästen inte är lika dum som skolverket, att han trots att skolverket inte tillåter honom att säga välsignelsen i sin egen kyrka, låter alla barn och föräldrar komma till den fina kyrkan.
Knäpp på näsan skolverket, det ger jag er, vi bor i ett kristet land, det är ingen som blir som blir utsatt för fara om vi som vill blir välsignade inför sommaren.
Men en fin avslutning var det.
Fyra dagar (långa) dagar till, sen blir det sommarlov även för oss.
Alla barna, er önskar jag en jättefin sommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas