fredag 29 juni 2012

Fin fredag

Lite segt med bloggeriet så här i semestertider. Det blir ju inte så mycket att skriva om..... Om man inte vill skriva om fotboll... Trodde absolut att Tyskland skulle ta sig till EM-final ... och vinna... men ack, vad fel det blev.... de välorganiserade tyskarna hade inte mycket att sätta emot positiva och gladspelande italienare.

Lyssnade på "Sommar" i onsdag. John Guidetti - en tjugo år gammal fotbollsproffskille - hade  många annorlunda tankar som fastnade i mitt huvud.
Nu var han ju fotbollsnörd, ung, kaxig och livsoerfaren.... men ändå---

" Fotboll handlar inte om liv eller död, det handlar om något mycket allvarligare" .... Låter förskräckligt, men det ligger en hel del i det, där man ser storgråtande fotbollsfans då förlusten är ett faktum. Eller kollossalfirare när man vunnit. Fotboll ersätter något för många.

" Om man inte hade en publik, så blev det ingen bra fotboll" Tänker på skolan. Om man gör något som ska publiceras, visas för andra, så blir alltid resultatet mycket bättre. Samt om man coachar positivt..... formativ bedömning kallas det väl med ett fint uttryck.

" Med det rättvisetänk som finns i Sverige, så tar man inte tillvara talangerna, och allsvenskan kan aldrig bli en bra liga". Kluvet i mitt tänk. Visst ska vi ta till vara våra talanger, men vi måste också hjälpa dem som inte är lika bra att tro på sig själva. Men nästan alla är bra på något, och det är det vi måste se och utveckla... En balansgång. Men jag tycker att det är fel att det står i skollagen att vi måste ge "de svaga" det stöd de behöver... det skulle också vara lagstiftat att ge de "starka" ordentliga utmaningar och utvecklingsmöjligheter.

Detta angående fotboll ..... jag som inte hade något att skriva om....
Skriver då lite kort kring de foton jag vill lägga in i den offentliga dagboken...


 Igår var det jättefint sommarväder. Under det att jag tog långpromenad, kom jag att tänka på att linneorna sannolikt stod i blom.  Så det blev en cykeltur åt motsatt håll. Snacka om att bli helpaff när jag insåg att bästa linneastället förvandllats till ett kalhygge. Tänkte fula tankar om skogsägaren, men insåg samtidigt att man måste avverka det som är moget för skörd. Antagligen kände han inte ens till linneastället....


 Några hundra meter längre fram på skogsvägen, så fanns det tre olika växtplatser för den lilla väldoftande blomman.
Åkte till Svea på eftermiddagen. Hon var förvånansvärt pigg. Inte illa vid 92 års ålder.


 Idag blev det Hjälshammarbesök. Johanna hade en ledig dag så det passade att avlägga visit och lämna/hämta lite grejer.
Tindra var sig sommarlik.... ser ut som rena gangsterhästen så här års. I morrn ska hon visa vad hon går för, då det är dags att hoppa över hinder i Nässjö.


 Dagens promenad förlades utmed gamla riksettan. Där fanns en ny geocache utplacerad, upptäckte jag när jag kollade Värnamocacher igår. På gångavstånd från Johanna och Martin.
En rävlya fanns sannolikt i den lilla ekbuvuxna dalgången, där jag räknat ut att cachen skulle finnas, enligt Martin. Han hade sett både påkörd : ( och levande rävunge just där, under det att han cyklat till sin arbetsplats.


Johanna hittade lätt gömman under den väldiga eken, vars omkrets var 3,5 meter. Ett jätteträd alltså!


 Någon räv syntes inte till, bara en skadad humla som låg på cykel/gångbanan och dessa ( tycktes det) välmående kor som hade ett stort betesområde vi vackra Vidöstern.

Johanna bjöd på hemodlad spenat i stuvning till välstekt korv ( gott) och sedan tackade jag för mig.

Tänkte ta några cacher ytterligare i Värnamo.
Åkte på småväg till Bredasten. Parkerade vid vägtunneln och gick under E4an. När jag kom ur tunneln, så möttes jag av en ko... nej, tre kor.... gamla bonnungen lider av koskräck...vände först om...men skam den som ger sig.... klättrade uppför en brant och gick förbi dem på behörigt avstånd. 400-500 meter var det till gömman, passerade längs en jättegrusplan... här hade man väl tänkt att det skulle bli industriområde... men av det blev inget...
Hittade den fina gömman och hade lite orolig mage inför nytt passerade av tre gånger ko. Men någon av korna hade nog blivit lika orolig i magen som jag kände mig.... det fanns det färska spår utav....  Av korna syntes inte några andra spår.

Hittade ytterligare en gömma vid Bredasten, fast med infart på Hamburgerhill..... tre  hamburgarställen där riksväg 27 och E4 möts..... många lär vara hungriga just där...


Hade lagt in några cacher i Apladalen i gpsen också. Trädet vid Kröcklingbäcken skulle gömma en burk. Har letat en gång tidigare, utan framgång. Men idag fick jag tag på den, långt inne i trädet.


 I denna ek fanns en annan gömma. Upptäckte att den berömda parken är en stor park, det var mer än 400 m från stugorna till den här gömman. Nästan så att jag höll på att tappa orienteringen ett tag.... skulle jag hitta tillbaka till platsen där jag parkerat bilen?


Det gjorde jag, och insåg att det räckte med saksökande för idag.... det blir fler resor till Marknadsstaden, så då får jag försök hitta de 5-6 cacherna som finns kvar att leta upp.

Handlade i Hestra, lagade fläskfilégryta  och väntade på C-E skulle komma hem efter dagen inventering. Väntar fortfarande. Han  ringde just och sa att något strulade och att det nog var ett par timmars jobb kvar. Tur att det bara är en vecka kvar till semestern, så att han får lite vilopaus han också.


1 kommentar:

  1. Fotboll förstår jag mig inte på som jag sagt tidigare, men det är klart att de måste ta hand om talangerna. Om man ska jämföra skolan och fotbollen, ser jag bara ett problem. Fotbollen ska ta hand om en sorts talanger, fotbollstalangerna. Skolan ska ta hand om och utveckla alla sorters talanger. Kanske lite svårare projekt, men samtidigt roligare, enligt lilla mig.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas