onsdag 20 juni 2012

Sjöng sommarpsalm, cyklades

 Tog vägen över  Hornhult, när jag cyklade hem från Nittorp. Till metroplolen hade jag tagit landsvägen, men den är inte så naturskön, mest mossar, kalhyggen och skog.
Så valet att ta en annan väg hem, det kändes lätt.
Det var vackrare än jag kunnat föreställa mig.


Den gamla låga stugan låg inbäddad i grönska,  Den är så fin den lilla stugan, bara några hundra meter från Nittorps kyrka. C-E brukar berätta om sin första skolresa. Den gick till den lilla stugan. En promenad på mindre än en km ( eller om man cyklade): Där bjöd fröken på saft och kakor, och de små ett-tvåorna, tyckte att det var en riktigt lyckad utflykt.
Stugan borde ha en geocache, undrar varför in Bo-Wa ( Nittorps egen cacheutläggare) tänkt på detta?


 Lupinerna i backen upp mot Måleråsvägen var helt enorma i sin färgprakt. Det kändes som man cyklade genom något paradisiskt, genom något som är få förunnat att vara med om, då man upplevde både färgerna, de ståtliga blommorna och den mäktiga doften. Ingen riktig väldoft, men ändå en god lukt, en sommardoft.


Hade varit på Navet  med skolledare och no-utvecklare. Cyklade alltså till mötesplatsen i Nittorp.
En positiv resa till Borås, denna sista ( halva) arbetsdag innan semestertiden.
Hade önskemål om hjälp med andra teman, än de som man erbjudit på Navet under senare år. Hade också önskemål om utbildning/genomgång av de temalådor som vi får låna från Navet i samband med besöken där.
Ytterligare ett önskemål var att få en skriftlig koppling till läroplanen, ang. varje tema.
Man lyssnade, och man erbjöd oss samarbete för att utveckla de teman vi önskar, genom workshops för några no-lärare på varje skola. Kompetensutvecklingsdagarna i höst, då ska alla som undervisar i no, få chans att jobba med det vi jobbat fram tillsammans med Navets personal.Superbra!
Så det där med NTA-lådor, det får anstå. Nu använder vi oss i stället den samarbetsprtner som kommunen årligen betalar en icke oansenlig summa pengar till.

 Cyklade genom lupindoft och vägrensblomsfärger. Kom fram till Stenborydet och nåddes av doften av nyslaget hö.
Fortsatte några hundra meter och kodoften blandades med hödoften.

Det var då som min hjärna började "sjunga" följande sång.....Stämbanden hängde med, de också, så  gott de förmådde. Sverige är fantastiskt när det är sommar och sol!
.

1 kommentar:

  1. Det blir kanske anna-lena som lägger ut en cache vid den lilla stugan. För jag tycker absolut platsen är värd att visas upp för "omvärlden".

    Jo, naturen är fantastisk. Igår var jag och vandrade och cachade i ett mycket fint område där gamla torpare bott. Ett par stugor fanns kvar, de andra fanns bara någon form av minnesmärke kvar av. Grindstolpar eller något liknande...

    Trevlig midsommar även till dig.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas