söndag 17 juni 2012

Gåing, geocaching, gräsklippning

Mycket på G, denna lite vädertråkiga dag.
Satte igång Run-keeper-appen ( glömmer den nästan alltid)  och begav mig rundan Gunnars väg, mot Gumpebo, avtagsväg skogstigen mot Rörstorp och hem. En terrängmässigt varierande runda på 5,5 km ... snabbgåing på 55 minuter .... Runkeeper gjorde att man tog i lite extra. Ett mål borde kunna vara att pressa ner tiden till 45-50 minuter ... då blir det till att jogga lite...
Efter lunch åkte C-E med på en cachingrunda ..... hade lagt in en runda kring Stengårdshultsjön i c:geo.


Så vi åkte över gränsen till Småland, mot Öreryd, Valdshult och genom skogsområden och fina små byar till Stengårdhult kyrka.  Här leker blogspot sabba bilden med mej, får den inte att lägga sig rätt, trots att den är fotad som liggande bild...
MEN... kyrkan var en annorlunda, intressant träbyggnad, och utsikten över sjön var riktigt fin. Sanseryd innehöll ett antal fritidshus, nere vid Stengårdshultsjön. Stenröset innehöll en geogömma.

 För att få räknas som ett jätteträd, behöver omkretsen vara över 3,5 m ( eller om det är 3.2) Här fanns det två alar som hade ordentligt tilltagen omkrets. Huset vid vägens ände såg ut att vara ett riktigt fint gammalt hus.

Gärdesjön var en liten fin sjö. Tänk, vad många oupptäckta vackra platser det finns, bara på  några mils avstånd.....
 ....och så många sjöar vi har i vår del av vårt land. Små smultronställen, verkligen.


Näckrosorna började slå ut. Vattnet såg annars inte speciellt inbjudande ut..... och tyvärr var det fullt med gåsskit vid den lilla fikaplatsen som fanns vid sjön. Cachen fann C-E lätt.... eller blir det kanske bättre tvärtom.... C-E fann cachen lätt.


 Valdshults badplats var en annan idyll. En väl iordningställd plats med lång brygga, lekredskap, bord, grillplats. Undrar vilka det är som använder den badplatsen, byn Valdshult  ( varifrån jag f.ö har anor på min pappas sida) tycks inte vara så stor.... men tydligen har de eldsjälar, som vill att badplatsen ska vara till för alla.

 Cachen var välgömd i anslutning till omklädningshuset. C-E var den som hittade den ... efter det att jag kollat tidigare loggar, och hittat loggar från Inga och Katrin.... och där fick vi lite ledtrådar.

Det finns en gömma  kring Valdshult, som vi inte vet hur vi ska hitta. Hitta till rättare sagt. Alabo kvarn. Hittar inga körbara vägar dit..... har försökt att oss 300 m genom skog en gång... men hamnade på en mosse. Hittade en riktigt dålig körväg idag, men C-E hade inte alls lust att köra en km på den..... och ändå är man inte ända framme vid gömman....


Sista gömman hittade vi vid Örerydsmacken. Letade där förra året, men gav upp. Nu hittade vi det vi sökte. Nu är ju inte macken nån rolig plats. Tog bild på kyrkan i stället. Kollade på anslagstavlan om det fanns något att läsa om den konsert som vår rektor och hans kvartett ska hålla om två veckor.... Inget anslaget än... får kolla nätet, för att se vilken tid det är ... för jag vill gärna se och höra.
Konstigt, förresten, att denna fina kyrka inte har någon egen gömma....

Gräset växer som ogräs, ogräset likaså. Lika bra att fixa till gräset idag. C-E tog trimmern och jag klippte hela gräsmattan i rekordfart.... så snabbt så att inte ens knotten hann med.

En kul dag, och en hel del nyttig motion för den gamla tanten!

2 kommentarer:

  1. Ja, jag kände igen några av gömmorna. Alabo kvarn har jag inte försökt mig på, men vi har varit i trakterna och traskat på många otillgängliga platser. Ett jätteträd är väl minst 1 meter i diameter = 3,14...m i omkets. De är riktigt imponerande alla jätteträd som Ardbeg10 satt på geocachingkartan. Jag hittade några roliga cacher igår.

    SvaraRadera
  2. Vill du ha sällskap nån gång så hör av dig. :) Tråkigt att leta själv (dessutom är du mycket bättre på det än mig, haha).

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas