söndag 24 juni 2012

Traditionstid

Visst hör midsommar till våra stora traditionstider.Skulle nog sätta den på plats nummer två, efter julen.
Förstår bara inte att man inte gjorde midsommar till Sveriges nationaldag, för det är ju det den egentligen är.


Absolut värt att hissa flaggan för våra ljusa sommarnätter och möjligheten att under kravlösa former träffa dem man tycker om att umgås med.

Väldigt bra att ha en blogg, för att kolla tillbaka vad man gjort under årens olika skeden. Och att se bilder man tagit. Det digitala fotoalbumet är superbra. Sparar både klisterjobb och utrymme i redan överfulla hyllor. Och för alla som vill, är det ju ok att ta sig en titt.

De tre senaste midsomrarna har vi varit i Halmstad. Denna helgen inräknad. Vi valde bort regniga midsommarafton och förlade firandet till en solig midsommardag och mulen, så småningom regnig, annandag midsommar.
Det har redan blivit lite traditioner kring vad man ska göra när det är midsommar i Halmstad.

Man ska förstås äta jordgubbstårta. I år hade Johanna gjort en riktigt stor, god och somrig gräddtårta, som räckte i dagarna två.


Man ska gå Knipans tipspromenad.
I år blev det både första och andrapris till stugan vår,
Martin tog hem förstapriset och Karin andrapriset. Som det var i fornstora dagar, när farmor gick tipspromenad och nästan alltid vann något. Hon var klipsk, min svärmor!

Man ska spela diverse sällskapsspel.


 Det är två som är svårklådda.


En bor i Hjälshammar och en i Malmö.
Men är inte att vinna som är det viktiga, det viktiga är att delta.


Vilket jag har svårt att inse, vad det gäller den tradtionsenliga minigolfen på Japans anrika bana.
Får en liten fjäril i magen varje gång det är min tur.....
Löjligt ... det är inte mycket press en gammal tant klarar av.


Nu gick det riktigt bra iår. Bara tre poäng efter Karin, och tre poäng FÖRE C-E. Inte sist, som brukligt är alltså. En klar framgång!


Svårt att slå Martin, även om Johanna gjorde vad hon kunde tills hon körde fast på en bollhoppningskrävande bana, och slog en tia. Delad tvåa, tillsammans med Hampus, blev placeringen för henne.


Vinnaren av såväl minigolf ( 40 slag) som lördagens "vadslagning" av Spanien-Frankrikematchen  ( 2-0) blev förärad en Bamseglass.


Alla andra blev också sugna på GB-glass..... och det kan väl också få höra till midsommartraditionerna, det där med att äta en eller ett par kulor god glass.


Ett dopp i Kattegatt skulle kunna vara en önskvärd tradition. Tyvärr inte så ofta med glädje genomförbar. I år gällde våtdräkt!


Johanna hade laddat ner Runkeeper och utmanade sin gamla mor på två fyrakilometerspromenader, där det gällde att hålla en snitthastighet under tio minuter per kilometer. Det lyckades båda dagarna. En klart önskvärd tradition att genomföra dagligen, även här hemma.


Hampus och Karin, de valde att jogga och att sedan göra ett yogapass.

C-E då? Han cyklade till affären flera gånger om. Redan klockan åtta hängde han på låset för att köpa nybakade frallor. Sedan bjöd han på en ägg, yoghurt och juicefrukost. Passande alla sportiga personer i huset.


Glad och tacksam är jag, över att återigen fått fira en rolig och matgod midsommar,  med dem jag helst vill fira tillsammans med.

2 kommentarer:

  1. Verkar ha varit en härlig midsommarhelg så som den ska firas. Må det bli många sådana fast med sol hela helgen. Kommer just från lägerplatsen där vi satt upp våra militärtält. Fin plats och bra läge för vår by. Åker förmodligen dit redan imorgon kväll. Ha en bra semestervecka!

    SvaraRadera
  2. Svar; Nja, jag har nog inte sett tillräckligt många avsnitt för att ha haft möjlighet att fastna vid denna serie. Den brukar gå lite senare på kvällen och då har jag ofta lagt mig, för att vara väl förbered för jobb dagen efter.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas