lördag 9 juni 2012

Som söndag..

....känns det idag.
Måste vara lördagskänslan i onsdags som gör det.
Eller känslan av att inte behöva tänka skola mer, inget att planera iallafall.
Visst, det är inte avslutning förrän på onsdag, men måndagen får bli en bloggkolldag med läsårsavslutstänk, vi ska träna avslutningssånger i kyrkan och så leker vi några lekar. Och på tisdag är det sedvanlig brännbollsturnering.
Så terminen känns tillända, trots att vi lärare inte slutar förrän nästa onsdag ( tisdag).


Idag blev det en utflykt till Värnamo. Tindra skulle vara med i hopptävlingen på den fina utomhusbanan i Sörsjö. Alltid lika vackert att se hästar röra sig i utemiljö.


 Någon rosett blev det inte denna dag, men både ryttare, ryttarens coach och hästens ägare var nöjda med rundan. Det var sista hindret som ställde till problem, annars var det superfin hoppning.

Ett par cacher kunde vi väl leta upp i väntan på omgång två, tyckte jag. C-E tyckte det var OK.


 Hamnade på en annan hästkraftsarena, motocrossbanan. Här var det lika mycket bilar och släpkärror/vagnar som på Sörsjö. Sannolikt mest killar som red på mekaniska hästkrafter ... och nästan bara tjejer på de biologiska kraftpaketen.


En gömma till bestämde vi oss för att försöka hitta, innan vi åkte till City Gross för fika och inköp.

Bolaskogen. Svår gömma. Bedömd med en trea i svårighet. Det är på gränsen för vad jag och C-E fixar.

Mobilappen bara snurrade och vi med den. Ibland tappade den helt kontakten med satelliterna. Var på väg att ge upp men blev akut av nöden tvungen. Gick in i snårskogen, bland täta granar.... och där var den gömd. En innovativ gömma ... kul när man fixa att finna en sådan .... surt när man inte gör det.


Vid Bolaskogen, en skog mitt i Värnamo, hade man anlagt en damm och planterat växter runt omkring. En liten oas i den lilla fina staden.

Åkte med till ännu vackrare Hjälshammar på lunch och trädgårdsrunda. När vi kollade till jordgubbarna började regnet ösa ner och gjorde så en bra bit på hemvägen. Det var regn i Småland men inte i Västergötland. Här har det varit riktigt fint väder på seneftermiddagen.

Nu ska vi heja på Danmark i fotbolls -EM. Mycket fotboll blir det  .... och när Sverige spelar, jag då kommer jag att sitta med händerna framför ansiktet och bara tjuvkika då och då... så rysansvärt är det.

1 kommentar:

  1. Ja, Bolaskogen är en häftig gömma och svår. Ibland tror jag det är ren bonntur att jag hittar de svåra gömmorna. Motocrossbanan var lättare förstås.

    Vi har inte skolavslutning förrän torsdag. Sen jobbar vi t o m onsdag. Efter midsommar blir det scoutläger. Sen kan jag koppla av. Hoppas på en skön sommar. Ha en bra sista skolvecka.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas