tisdag 25 december 2012

Dan efter dan..

... ja, det måste väl var motsatsen till  dan för dan.... och då DAN för vår del var den dag som igår inföll, så blir det väl ett motsatsförhållande ... eller?
Nu förhåller det ju sig så att det idag är DAN i vissa länder... En FB-vän från England uppdaterade sin status vid vår DANs slut att hon önskade att hennes barn skulle gå till sängs, så att St Claus kunde hasa sig ner genom rökgången  och stoppa klapparna i strumporna, så att hon äntligen fick gå och lägga sig.

När man nu haft sin DAN så kan man väl konstatera att det är en del stök och stress inför denna dag.... men att det är en rolig dag, för oss som har ett bra liv. Samtidigt som det är först idag som lugnet lägrar sig... nu känns det äntligen som vi har ledigt och lov.... och detta trots att det snart är en vecka sedan vi gjorde sista skoldagen för terminen.
Lägger in lite bilder från DAN i den offentliga dagboken.


Karin och Johanna ville gärna åka till Hjälmå en stund på julaftons eftermiddag för att hälsa på Svea. Uppskattat av alla tre. De besökte också sin farmor, som var julfin DAN till ära.


Våra katter hade besök av Bella och Elvira. Fransson busade gärna med buskatt Elvira, medan Fritz drog sig tillbaka i sitt favoritfönstret. Fredrik var heller inte så intresserad av katt-tjejbesök.


Familjen Andersson dök upp vid sjutiden på julaftonskvällen. Grönkål och supergoda köttbullar gjorda på älgkalvfärs hade de bl.a. med till julbordet. En nyhet för året var att servera Västerbottenpaj ihop med julmaten. Det var gott, det får bli en ny julmatstradition, tycker jag.


 Tomtenisse hade massor av fina paket att dela ut till oss alla. Roligt att se så fint inslagna paket som Nissen själv hade tillverkat....

... samt de som kom från Peterssons rum. 
Klart häftigaste klappen var det här triangelformade paketet. Det innehöll ett frågespel, spelplan och frågekort var gjorda av återvunnet papper. Vi spelade det två gånger under förmiddagen.... döttrarna vann var sin gång.... Quiz med knuff  hette det.... och det var inte så smart att knuffa, för då fick man knuff och buff tillbaka...

Även Roger hade ett fint paket från samma affär. Allt inköpt av hustrun hans....


 Jag fick verkligen en superbra klapp av döttrar med sambos. Det var ett par fotriktiga, lätta, varma och bekväma broddade kängor. Idag har jag tagit tre promenader... sammanlagt ca 6 km... på isig grusväg, och känt mig riktigt trygg i de sköna kängorna. Så skönt att kunna gå som "folk" och slippa bete sig som en nittioårig tant, när isen ligger tjock på vägen vår.  Tack, tjejer, det var verkligen en superklapp!


C-E hade varit snällast av alla, han fick mest paket. Så det är bara att konstatera att den som är riktigt snäll får många klappar :)

Johanna och Karin gav sig hemåt vid tretiden idag, Karin skulle ta tåget från Hestra och Johanna ( och Bella och Elvira) skulle hem till Hjälshammar. Tre roliga juldagar blev det... dan för dan, dan och dan efter dan. Önskar döttrarna en fint fortsatt julfirande med sina sambos i sina respektive hem....

Nu blir att njuta av lite jullov... och förhoppningsvis lite fin julmusik i Rångedala kyrka i morgon.....


4 kommentarer:

 1. Härligt att mysa med familjen och rå om varann ett tag. Inte många paket här. Vi har väl inte varit tillräckligt snälla. Jag köpte mig ett par broddade kängor för ett tag sedan. De är perfekta i det här väglaget. Ha en fortsatt skön julhelg!

  SvaraRadera
 2. Bra att tomten hade klappar med sig som ni blev nöjda med... :-) Hit kom ingen tomte, kanske beroende på att lägenhetsinnehavaren inte varit tillräckligt snäll under året, vad vet jag. Men julklappar fixade vi själva - lika bra det för att vara säker på att få något!

  SvaraRadera
 3. Juligt och fint - precis som det ska va på jul!
  Jag önskar dig ett gott slut på 2012 och ett riktigt gott och spännande 2013!

  SvaraRadera
 4. Härligt! Nu önskar jag ett riktigt Gott Nytt År!

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas