onsdag 5 december 2012

Decemberdrag


Decemberdrag, absolut.... i dubbla bemärkelser.... det är ett drag i tiden, det är ett drag om man öppnar dörren.
Vitt blev det, kallt blev det....men visst är det ett drag i det vita, ljusa .... man vill ut, trots mörkret. Idag var det inget snöskottningsgöra, så det fick bli mörkerpromenad i stället. Varvid jag redan i första backen föll som en fura, trots stavar.... det var ordentligt halt i spåren, det var till att gå i mitten, och med största försiktighet ta sig över det hala och gå åt sidan, när det kom någon bil.

Det har inte varit läge för att ta fina foton de senaste dagarna. Ljuset är alldeles för kortvarigt för att man ska hinna ut och ta det tillvara. Speciellt som det tycks som man måste dra ihop extra mycket möten under den tid då man skulle behöva ljus och vila. Konferens till halv fem i måndags, möte med Infomentorgruppen till fyra  i går och idag genomgång av de datorprogram som ligger i Skolavtalet tills klockan fem.
När alla viktigheter är dragna, så har december dragit ner den mörka rullgardinen.

Dagens dragning om olika dataprogram, den var bra, och det finns mycket bra bland programmen.... det är bara det att vi har alldeles för få datorer för att kunna ha någon riktig nytta av det digra utbudet. Verkar som om de som ansvarar för det som har med IT att göra inte har tänkt på det. Däremot finns det en massa olika smartboardslösningar ute i skolorna ( jag har ingen), som man varken beställt, vill ha eller använder. Men en vagn med tio datorer att koppla upp, den skulle uppbokad stor del av tiden. Och det inköpta Skoldataavtalet skulle användas en hel del..... Konstigt vad en del tänker lite.... och inte lyssnar heller....


Kollar man på Facebook, så förstår man att det är ett drag inför jul ute i stugorna. Det bakas bröd, pepparkakor, tillverkas pynt, städas och jultomtas. Blir inte så lätt att hitta någon gran i år, under all kall snö. För min del är det inte alls noga med hur den gran som ska stå inne i två veckor ser ut, bara det finns några grenar på den. C-E har en annan uppfattning. Tur att han inte var lika noggrann när han valde fru, då hade jag inte haft en chans....

För egen del, så rörde jag ihop pepparkaksdegen idag. Tänker baka på fredag. Har alltid bakat pepparkakor, vartenda år, tycker att det är kul. Och det där med att köpa deg, det förstår jag inte, så lätt som det är att dra ihop en egen.

I morgon ska jag vara pysselledare. !!!!! För sexorna och deras fadderbarn. Fadderbarnens lärare, den riktiga pysslaren är på kurs.Eleverna och jag ska göra gran enligt Ingas modell. Jag har testat. Det är så bra om det är jag som testar pysslet, för då klarar barnen det också. Mina pyssliga kolleger gör sådana där svåra saker som jag aldrig skulle klara, med påföljd att många av barnen inte heller klarar det. Därför vill jag aldrig pyssla ihop med dem..... när det är julpysseldag, då ägnar jag mig åt julsånger och jullekar i stället.

Idag har vi varit i Bygdegården och tränat på luciaframträdandet, som ska ske redan på lördag. Alla utom en elev i min klass är med. Strongt! Både att våga ställa upp då man går i fem - sexan och att våga säga nej. Det blir ett jättebra framträdande. Det är ju Toppenklassen som står på scenen.
Luciadagen blir det sedan hela fem framträdanden, ett för skolan och fyra för Nexans, för de anställda och för pensionärerna. Brukar vara uppskattat.

Kom på att det snart är julkortstider. Tog ett snabbt -och klokt - beslut. I år skickar jag inga julkort. Tänker tala om det på Facebook. Istället skickar jag 500 kr till Läkare utan gränser. Där gör pengarna betydligt större nytta än att läggas på tomtekort, som man bara tittar på en enda gång. Hoppas att fler vill göra som jag! Ett decemberdrag som blir ett litet bidrag....  många bidrag, det gör större skillnad än det lilla.

1 kommentar:

  1. Tackar för "julkortet"! Klokt beslut!

    Vi gjorde granar i sexan idag. Det blev en hel skog och alla var väldigt nöjda med sina granar. Det fanns granar i alla möjliga och omöjliga färger. Det bästa med det pysslet är att det är så förlåtande om man inte är så noggrann av sig. Det blir bra i alla fall. Lycka till med era granar!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas