söndag 23 december 2012

Dan före dan....

... är det inte ett ganska så knäppt uttryck? Dan före dan... vad då före för dag?
Jo, jag vet att julen var viktig när man var barn.... men jag kan inte begripa att uttrycket används av vuxna till vuxna. Nä, julen är allt lite för överdriven i sin storhet som årets dag. Fina dagar har jag haft gott om detta år.... flera dagar som skulle kunna nomineras till "The day of the year".

Tänker på dem som har haft ett tungt år eller just nu lever under press.... allt sådant kom så nära under veckan som gått. För dem är sannolikt julen riktigt jobbig... julen ska ju vara så glädjefull.... och kan den inte leva upp till det, ja, då kan det bli  extra jobbigt. Tänker på er, och hoppas att alla ni kan hitta ett sätt att hitta lite ljus i mörkret.


 Julmusiken flödar från Spotify´s speciella jullista. Väntar på att julkänslan ska infinna sig. Förhoppningsvis gör den det när döttrarna anländer om en stund och då C-Es lutfiskkok sprider sin doft/odör ( välj själv) i hela huset.
Granen hämtades igår och C-E placerade alla paket därunder. Vi är väl lite konstiga i vår familj, vi köper fortfarande en hel del julklappar, trots att alla i familjen sedan lång tid kan betraktas som vuxna.
Men det är allt lite kul med paket.....


 Julebrödet bakades i går, det blev jättebra. Julgodiset kokades idag, det blev alldeles för hårt... som vanligt. Så en knäck räcker länge.... Bara man är medveten om konsistensen, så är för hårt godis att föredra framför för mjukt... tycker jag.

Har äntligen fått lite tid för att ta ordentliga promenader under den ljusa tiden av dygnet. Riktigt halt är det i hjulspåren på vår grusväg, så det gäller att se var man går. I skogen är det en hård yta på snön, som man trampar igenom och får till en bra träning i uppförsbackarna. Bara att konstatera att gammal tant mår bra av att röra på sig.


Önskar alla en God Jul, utifrån de förutsättningar som var och en har. Hoppas att alla har någon att dela sin jul med, i sorg och i glädje. Skickar också en önskan om att vara rädda om varann. Vi vet inte hur länge vi har varann, och varför ska man under den korta tid man lever ägna sin kraft åt att skapa osämja och rädsla människor emellan?

GOD JUL ALLA!


2 kommentarer:

  1. Njut av de lediga dagarna och gemenskapen med familj, släkt och vänner. Det är en riktig jul enligt mig. Sen vill i alla fall jag besöka en julgudstjänst, men det är ju valfritt. Nu står gröten på spisen och skinkan i ugnen. Några vänner är på väg hit, hoppas jag. God Jul till dig och de dina. Ha en mysig och skön julhelg.

    SvaraRadera
  2. Jag instämmer i att julen är alldeles för uppschasad. Vi är nog många som tycker att juldagen är en ganska bra dag, lugnet har lagt sig och man kan bara njuta. Då brukar det bli en lång promenad för mig... får se hur väglaget ser ut i morgon... Det är förrädiskt med en massa snö och veta att det finns isfläckar där under någonstans.

    GOD JUL till dig och dina nära och kära.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas