onsdag 19 december 2012

Sista skoldan


... för detta året. Faktiskt! Läsåret har dock bara kommit halvvägs.
Känns alltid lite "tomt" när paketkorgen är tom och när jag packar ner den använda adventsgranen. Granen fick jag när jag fyllde femtio, för nio år sedan. Tillhörande kasse med paket fanns även då med... hänvisningar fanns i luckorna... ja, det var en kul present från döttrarna som på den tiden bodde nära varann i södra Skåne.
Ville ju gärna återanvända granen, vilket har gjort att alla mina klasser under de senaste nio åren har tvingats öppna luckor och leta paket i korgen.... ja, det flesta har nog tyckt att det varit riktigt kul. Oftast har paketen innehållit tomtar och änglar, inköpta i billighetsaffärer, typ Ullared. Ibland har det varit andra småsaker... för mig har den gamla granen, som blivit av med sin toppstjärna, blivit min skoladventssymbol .... i stället för att tända ljus.

Hade terminsutvärdering och traditionsenlig frågesport med eleverna idag.De var väldigt nöjda med terminen, en del tyckte dock att det varit för mycket stress med prov och bedömningar. Frågesportsfrågorna gick galant, undrar om det blivit för mycket TP-kunnande i undervisningen idag.... trots att jag försöker jobba med förmågetänk. Eller om den lite nytänkande undervisningen helt enkelt ger mer kunskap.... Kan också vara så att jag har ovanligt duktiga elever....

Här hemma har tomtar och juldukar kommit på plats, efter skoldagens slut. Var igår väldigt kritiskt till dem som på FB hela tiden uppdaterar sin status om hur förträffliga de är, både vad det gäller dem själva som person och vad de gör inför jul. Kände mig superstressad av att läsa det ena efter det andra.... vi kan ju inte vara bra på allt, även om en del framställer sig själva som att de är det, vad det gäller FB-status.
För egen del avlöper julförberedelserna planenligt, det känns bra. Här på bloggen kan jag skriva såväl om städning,bak som julpynt... för här läser man frivilligt. På FB är man frivilligt deltagande.... och det finns det många vinster med att vara... men man får ju också all förträfflighet slängd i ansiktet.... och det kan göra en både stressad och illamående.

Strax ska femtionioårspresenten avnjutas. "Hav och sjö"-julbord på Höganloft- Isaberg. Ska bli väldigt spännande att se/smaka på.


1 kommentar:

  1. Vi har sista skoldagen imorgon och skolavslutning på fredag. Men det blir väl mest mys imorgon. Julförberedelserna avlöper planenligt här också och imorgon kommer sönerna hem. Det ser vi fram emot. Ha det bra. Dags att njuta efter terminens hårda arbete.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas