söndag 30 mars 2014

Solig, sommarskön, stressig söndagMåste i den offentliga dagboken nederskriva några rader om denna otroligt fina helg.
Det är inte ofta som det är sommarvärme redan i slutet av mars.
Nu  kan ju inte detta fina väder bestå, men jag har njutit så mycket jag kunnat....


Gav mig ut på en cykeltur till Bildsköne Bengtssons natthärbärge, när skolan var slut för veckan.. Där har jag haft en cache utlagd sedan ett par år. Fick meddelande om att en cachare (f.ö en elev i min allra första klass) hade hittat den stora lådan trettiotalet meter från gömman, troligen utdragen från sin plats under stenblocket av en räv.
Lådan fanns torr och fin i vår postlåda här om veckan, och i fredags var det läge att lägga tillbaka den ursprungliga burken med fin patina, på en plats som gillas både av rävar och rövare.Stannade till en liten stund hos Karla och tittade runt i hennes fina trädgård. Krokusar, vårlök, scilla och svalört blommade ... och finast av alla blommorna var en röd variant av Anemone Hepatica ....
Såg säsongens första vitsippa på vägen hem. 


Igår var det dags att lägga ut cacherna som ska publiceras i samband med Berrasnobbens event i Fristad nästa söndag. Det är en runda innehållande nio traditionella cacher och en enkel "myst".
Det var kul att lägga ut det olika burkarna, där inte en enda burk är en burk... utan behållare i olika utföranden, både vanligt förekommande behållare och lite ovanliga....En leksakstraktor kom körande mot oss i hög hastighet, då vi gick längs fälten utmed Viskan. Blev alldeles förskräckt, tänkte att det var någon nitisk bybo som fått nys om våra förhavanden och ville sätta stopp för dem. Det finns ju risk att Finnekumla by ska bli invanderad av geocachare under den närmaste framtiden. 
Nu var det inte så farligt, det var bara broder och brorson som var ute och luftade "vuxen-pojk-leksaken".

Letade upp några cacher på vägen hem till Grimsås. Köpte en hel låda penséer och tre krukor påskliljor på Blomsterlandet. Det blev vårfint i trädgården när blommorna blivit utplanterade. Lite kallt fick de i natt.... men det klarar härdiga arter......  Putsade lite fönster, framförallt på utsidan.... sen blev det en stund framför datorn, där ilskna lärarinnan äntligen fick lufta sina upprörda känslor.... 
Känns gott att ha fått många gillanden.... bekräftelse behöver vi alla.Vaknade strax efter sju idag på morgonen. Då var klockan redan åtta.
Behövde handla lite. Åkte vägen över Limmared, för jag kände för några cacher idag också, till ICA i Tranemo.
Hittade inte en av cacherna, men fem andra.....
Har sedan hunnit hänga tvätt, ta ner den och stryka det som behövdes, tvättat och städat bilen, kört iväg med återvinningsfulla plastkassar, överraskningspyntat skolentrén, sått sallad och satt i växthuset....
Mycket ute har det blivit.
Stackars C-E har åkt på en ordentlig förkylning och varit inomhus det mesta. Tycker synd om honom. Mat orkade han iallafall fixa, isterband och stuvad potatis. Mums för vårstressande tant.
Lyssnade på händelserna kring allsvenskans premiär i radio, och känner sorg och ilska över att ingen kan/vågar ta tag i den grupp destruktiva personer, som blivit fotbollens supernegativa bihang och som bara sabbar och stör.

I morgon ska vi rätta matteprov. I Tranemo. C-E måste ha bilen, för han måste jobba en stund men orkar inte hela dagen. Blir sur och ilsk även denna vackra första sommartidskväll. Jag jobbar på cykelavstånd, bl.a. därför att vi inte ska behöva ha mer än en bil. Då ska man inte förväntas kunna ta sig till andra orter för att jobba, anser jag. Usch, vad jag ogillar hela spektaklet med de nationella proven! Stressande för alla1

Den härliga sommartidhelgen, den gillar jag däremot... fast antagligen inte när klockan ringer klockan sex i morrn... fast en egentligen bara är fem.

8 kommentarer:

 1. Härligt att se att den rekordtidiga våren nått Småland. Vad fin den röda blomman var, Anemone Hepatica. Ett helt nytt namn för mig. Vi har varit ute och njutit på vägarna på Österlen både idag och igår. Fotograferat blå hav av blåsippor. Förstår att du blir sur av deras krav på att du ska rätta prov på annat ställe. Vilket jobb det är med dessa Nationella prov. Önskar en fin vecka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Västergötland var det.... Bor nästan en hel mil från Småland. I forna dagar var det helt lagligt för mig att gå ut och slå ihjäl en smålänning....i dag är vi sams, men vi pratar ganska så olika. Häftigt hur en osynlig gräns kan göra med språket! Har beställt bussbiljett till i morrn!

   Radera
 2. Jag ska också rätta NP imorgon men jag har inte hört något annat än att det är på vår skola. Så mycket jobb för så lite skulle jag vilja säga. Du hinner ju med hur mycket som helst på en helg. Här har jag mest tagit det lugnt och njutit av sommarvärmen. Det skulle vara roligt att åka till Fristadseventet men det vet jag inte om jag orkar. Din runda får vi i alla fall ta nån gång.

  SvaraRadera
 3. Till Fristad-event kommer jag inte, planerar och packar inför nästa jobbresa i kommande helg.

  Apropå ditt svar till Bosse.... jag som är ursmåländska... ska jag vara litet lömsk på dig... det finns kanske någon ful tanke om smålänningar hos dig!? Går det i arv? Finns kanske något dolt i generna? ;-)

  Hur gör du i morgon för att ta dig till Tranemo?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä du MIa. Jag har absolut inget emot smålänningar.Har gått på lärarhögskolan i Jönköping, har mina bästa vänner i Småland, och dottern med sambo lämnade Västergötland och Östergötland för att mötas i det vackra Småland.Men jag har med fascination läst delar ur Västgötalagen och funderat mycket kring vad det var för slags folk som fanns förr i tiden. Inget respekt för människa och liv. Fast dom finns ju idag också, lyssnar och läser med avsky ( och fascination) om hur fotbollssvansen burit sig åt i Helsingborg. Vet du, vi får snart boka en dag då vi cachar tillsammans i sommar. Är ledig från midsommar och framåt... ett par veckor där är jag inte alls bunden av att C-E också är ledig. Tror du att det skulle kunna funka i år?

   Radera
  2. Jo, jag tar bussen till T-mo. Den stannar kl 7.24 bara 400 meter från vårt hus... senaste bussen går hem 16.25... så då måste jag lämna spektaklet, trots att tid är utsatt till 17.

   Radera
 4. Sommaartiden den är på gott och ont. Lite tråkigt att det är mörkt på morgonen när man glad och pigg ska gå upp men härligt när man kommer hem och kvällen är ljus och läng. Cykeltur med en titt hos grannens låter trevligt. Vi tittar in till varandra alldeles för sällan nu för tiden. Nu låter jag väldigt gammal men det var faktiskt annorlunda när jag var liten. ; ) Önskar dig en trevlig helg!

  SvaraRadera
 5. Det där är nästan ett gränsfall. :) Låt bli mina smålänningar. Jag är en halv sådan. :) Mina gamla fotbollskunskaper höll inte riktigt. De var riktigt duktiga på sin tid och lirade i dåtidens div. två. I Tranemo har jag varit många gånger. Flera gånger inne på bibblan. Jag har en gammal klasskompis som bor i Ambjörnarp. Men i Grimsås har jag aldrig varit. Däremot var tjejen som bodde inackorderad på samma ställe som jag i Borås från G. Önskar dig en fin helg.

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas