onsdag 11 mars 2009

Back on track


Idag pratade vi om upphovsmannarätt i skolan.
Klassen ska vara med i Schoolovision, det är en musiktävling i anslutning till Eurovision Song Contest. Drygt 30 länder från Europa ska delta - och vi ska framföra det svenska bidraget. STORT! Tävlingen ligger på en egen blogg och är ett e-twinningprojekt.

Vår klass har valt att framföra Diggelo Diggeley. Vi har ändrat texten från "gyllne skor" till "gympaskor".
Michael Purves, den skotske initiativtageren till Schoolovision, insåg att vi behövde Emis godkännade för att få framföra denna sång på webben. Han har fixat en licens för detta, men villkoret för användandet är att vi inte ändrar något av texten.
Så vi får gå tillbaka till "gyllne skor", vilket gör att vi måste hitta en lösning på hur vi ska fixa dessa skor till 14 x2 fötter. En intressant uppgift att lösa.

Har för övrigt just varit på mitt första webbmöte, på Flashmeeting. Det var Michael som höll i detta möte och vi var åtta stycken som testade att sitta med webb-kamera, mick och hörlurar och att VARA MED - tala direkt med de andra. E-twinning ger så många nya erfarenheter!

Tillbaka till regler för webb-publicering:
Vi har ju en egen klassblogg och där lägger vi ut bilder och videos på klassen. Med föräldrars godkännande. Igår filmade jag femmor och sexor tillsammans. Den videon kunde jag inte lägga ut, eftersom en av eleverna i sexan inte får visas på webben. Bara att acceptera...... sen kan man tycka vad man vill...

Min överträdelse talade vi också om. Att man inte får stjäla andras bilder....att det kan bli väldigt, väldigt dyrt. Barnen lyssnar storögt -- och tycker att man borde ju få en varning först ...
Ja, barn ska nog det ... men vuxna borde ju veta bättre.

Idag skrev jag av en text från ett undervisningsmaterial som har copyright, i stället för att kopiera den..... Ska det vara rätt på ett ställe, så måste det ju vara det på ett annat också.

När barnen gick på rast pratade några om sina föräldrars nedladdning av filmer. Det var OK, tyckte de..... Men hur ska barn förstå hur det hänger ihop när inte ens vi vuxna gör det ... eller jag ...

Var en sväng i V-mo för att se om hus och häst, nu när dottern och M badar och solar vid Röda och Döda havet..... Där blommade vårlök..... och solen sänkte sig på ljusblåa moln...... Vackert!

Min allitterationsperiod är över - den kostade för mycket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas