fredag 20 mars 2009

Totalt tjugosju Tellus-turns tillbaka



Idag för 27 år sedan föddes K. Det var kallt och hade snöat på natten. Det blev en lång dag, vankandes i KKs korridorer för att få i gång värkarbetet. En kvinna från grannbyn kom också in. Hon hade fött en son långt innan jag fött K.


K var ett lättskött litet barn. Hon ville helst sova och äta. Och när hon dessemellan var vaken, då var hon nöjd och glad. K gick tidigt, lärde sig prata och kissa på pottan, tidigare än de flesta barn.


Bland det första hon lärde sig säja var "Kan själv".


Hon har alltid varit självständig och har haft massor av kompisar. Hon var en djärv och duktig ryttre och en riktig målspruta i fotboll. Duktig i skolan, förstås, ja,en så´n som var bra på det mesta.


Men ändå alltid lite osäker, inte riktigt nöjd...


Nu har hon bott mer än en fjärdedel av sitt liv i Skåne. Att det blev den delen av landet berodde nog på att systern och pojkvännen ( tills för några veckor sen) studerade i Lund och Malmö.


Jag vet inte riktigt när K egentligen flyttade. De första åren kom hon ju "hem" och jobbade på sommaren....


När jag nu haft Ks rum som mitt sovrum, under tapetseringtiden, så har det slagit mej att det ser ut som om hon fortfarande bor där. Massor av böcker, CDs, prydnadsprylar, smycken, papper, ljus, rökelsestavar och kläder finns kvar, som om nå´n snart skulle använda allt igen.


Ibland kan jag känna att jag tycker att det är tråkigt att K bor 25 mil bort. Samtidigt är jag glad och stolt att hon frigjorde sig och vågade ta steget att flytta bort från hemmets trygghetszon.
Och det finns ju telefon, MSN ... och det tar bara tre timmar enkel resa dit ner.
Grattis K ! Jag är stolt över dej!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas