fredag 6 mars 2009

Erhållen enastående erfarenhet erkänd

Täffade lilla pigga, glada E igår. Hennes man har ett förtag som framställer specialbeställda produkter. Jag frågade om maken märker av något av KRISEN.
E svarade att det gör han inte personligen, han har fullt upp att räkna på de offerter som efterfrågas. Tidigare lade man bara in en beställning, men nu gäller det kronor och ören för de företag som efterfrågar hans tjänster.
Nä, problemet är att han snart måste säga upp några av sina anställda. Han har flera pensionärer anställda. Den som är äldst är född 1929. Den mannen är den som har minst sjukdagar av alla. Dessutom är det pensionärerna som har mest erfarenhet och kunskap. Utan dem skulle det ta längre tid att ta fram de beställda varorna. Samtidigt är det ju de unga som behöver sina arbeten. Ett verkligt dilemma, alltså.
Jag blev i allafall glad över att det fortfarande finns folk som är 50 -, som har förmåga och mod att erkänna och uppskatta den erfarenhet som de äldre besitter.
Önskar att det också vore så i skolans värld.....
Det känns ofta som vi 50+ ses som besvärliga ifrågasättare.... I stället borde man utnyttja vår kunskap och erfarenhet, t.ex som mentorer till de som inte är så erfarna. Tänk vad mycket vi har att ge, och även att få från de ungas friska tankar....Ja, iallafall från de som vågar vara kreativa i dagens kontrollskola.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas