fredag 20 mars 2020

Vårdagjämning


Vårdagjämning! Är det inte ett alldeles otroligt vackert ord?
Nu - äntligen - så kommer den ljusa delen av dygnet att råda över den mörka.
Nu- äntligen - börjar det spira och gro igen.
Nu - äntligen - börjar naturen leva upp.


Fredagsledig tant begav sig förstås ut på promenad. Ja, efter det att hon förberett nästa veckas skolarbete. Tanten har under alla år haft bra struktur och självdisciplin. Det sitter liksom i ryggmärgen.
Flugorna hade vaknat och börjat leta nektar ( gör flugor sådant? )  på jordsolarna.
Till min förvåning så fanns det  stora vitsippsknoppar på ett soligt ställe.


En uteliggare till fotboll låg bredvid vägen, då jag passerade gården där det finns ett par yngre barn.
Grönt gräs lockar till bollspark.
Gräset har verkligen börjat växa, det blir grönare för var dag som går.
Visst är det härligt när det blivit vår på riktigt.


En vårdagjämningsdag under åttiotalets första hälft åkte jag till BB. eller rättare sagt, det var någon gång under natten till den tjugonde mars som det bar iväg.  Vi hade väntat i flera veckor på att vårt andra barn skulle välja att komma till världen. Äntligen skulle det ske! Fast det tog allt ett antal timmar ytterligare, innan fröken Larsson bestämde sig för att påbörja arbetet med att ta sig ut.
Grattis Karin, på födelsedagen!  Hoppas att vi snart kan ses!


Funderade på om blåsipporna i Karlas hage hade vaknat till liv ännu.  Med tanke på vitsippsknopparna, så borde de också vara på väg att slå ut.
Årets första cykeltur fick det bli, denna soliga vårdagjämningsdag. Lite kallt om näsan att cykla, men alldeles otroligt härligt att få fart på tramporna efter månader av oinbjudande cykelväder.

Blåsipporna stod i full blom.  Vackraste blommorna som finns, om ni frågar mig.
När de blommar, så känns det som om vår och sommarsäsongen blir högtidligen invigda.



Pratade med en granne på vägen hem. På landet, så är vi ju grannar även då vi bor en och en halv km från varann.
Vi uttryckte båda vår uppskattning över att bo på landet i den tid som råder nu. Obegränsad frihet i vår härliga vårnatur. Vilken tillgång!


En fin helg önskar jag er alla! Hoppas att också ni har möjlighet att vara utomhus och upptäcka den nyvakna naturen och att lyssna på den begynnande vårkonserten som de vårglada fåglarna bjuder oss på.

9 kommentarer:

  1. Ljuvliga bilder på våren!! <3 Vår gräsmatta är vit ;) men vi brukar komma ikapp när det väl sätter igång men dessvärre är det väldigt ont om blåsippor här, vilket är så otroligt synd för jag tycker som du när det gäller dom <3 Ja du har verkligen fått till ett äkta vårligt inlägg denna dag och vilket fint minne också, att blir förälder är en stor lycka <3 Hoppas din kväll blir härlig också <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bara synd att födelsedagsbarnet och hennes lilla familj bor 25 mil bort. I Malmö. Brukar ses nästan varje månad, men just nu känns det osäkert när det blir nästa gång. Huvudsaken är att alla mår bra!
      Ja blåsippor är så fina. Pratade med svägerskan i kväll. Ska besöka dem och barndomens blåfärgade hagar om några veckor.Då är där precis blått!

      Radera
  2. Sköna stunder i naturen ... och härliga bilder! Känner mig privilegierad som kan bo som vi gör - som sagt - det är full frihet att vistas utomhus, hur mycket som helst :)
    Önskar dig en fin helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har det bra på landet! Får bli långpromenad i eftermiddag. Gå en god helg du oxå.

      Radera
  3. helt underbar när ljuset och blommorna här!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt att kunna njuta av våren och solen!

      Radera
  4. I tider som dessa är det helt klart en fördel att bo som ni gör. Möjligheten att kunna röra sig ute i naturen och se våren utvecklas är en stor fördel. Vi var nyss ute med hundarna på en långpromenad och förvånades över att så få var ute i det fina vädret.

    Struktur är det gäller för min del också. Vi har trots allt en stor erfarenhet och det ska inte underskattas.

    Trevlig lördag!

    SvaraRadera
  5. Ja du, det är synd att inte erfarenhet värderas högre. Eller alls. Och, ja, vi bor bra i dessa tider. Nu ska vi ta bilen en mil och sedan ta en sjönära långpromenad. Ha det gott!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas