onsdag 3 juni 2020

Gåvor


De bästa gåvorna, de är alldeles gratis.
Eller nästan iallafall, rabatternas vackerhet kanske kostade lite, men om man ser på hur många somrar som man kan glädjas åt de färgrika blommorna, så kan man säga att de är riktiga gåvor.

Vallmon, den har jag förresten fått från en tidigare bloggvän. Hon skrev om sina vallmoblommor som satte frön och spred sig överallt. Jag frågade om jag kunde få några frön, och bara några veckor senare, så kom det ett brev med fröställningar på posten. Det är väl fem år sedan, och nu har vi lite vallmoplantor på lite olika ställen. De blommar hela sommaren i gula och orangea färger.
Tyvärr har inte bloggvännen varit ute på nätet på flera år, dammsamlare kallade hon sig, någon som vet något om henne?


De här vackra blommorna , det ger mig nostalgiska tankar om "lärargåvor". Tror att det är mer än jag som plockat en bukett och gett till läraren på vårterminens avslutningsdag.
Liljekonvaljbuketter var också en vanlig frökengåva till mig, då jag var en ung lärare. Vilken fin gåva. Egenplockad och utan annan kostnad än det egna arbetet.
Synd att traditionen med en bukett vilda blommor till "fröken" är helt borta, för det var en finare gåva än de kostsamma gåvor som man som lärare ofta får, då man lämnar en klass.


Det är verkligen en gåva att få jobba med de otroligt fina elever som vi har, och länge har haft i vår skola.  Idag var vi ute på en "historisk resa" i det närmaste grannskapet. Vi besökte fornlämningar i form av gravar från stenålder, bronsålder, järnålder och vikingatid. En runsten fick också ett besök, liksom kyrkan med medeltida ursprung i grannsamhället Ljungsarp.
Så roligt att ha med sig dessa positiva och intresserade femte och sjätteklassare. ( bilden lade jag ut på Instagram och Facebook)


Ja, nog är det en gåva att få ha ett jobb som man, trots överålder, går till med största glädje och oftast kommer hem i från med en sprudlande gladhet i hjärtat.


Igår, när vi kom hem från mormors (och morfars)-tisdagen, så regnade det så smått, men framförallt lyste solen från väster. Det blev en rent andlig upplevelse, att se dubbla regnbågar som välvde sig över hela himlen.
Ja, många av de bästa upplevelserna, de  är helt avgiftsfria. Det gäller bara att ha ögon och öron öppna, och fånga dem.


Den allra bästa gåvan, eller gåvorna, de har jag fått av mina döttrar. Det är de här två, och så en liten tjej som finns lite för långt bort, för att man ska träffa henne varje vecka. Speciellt i dessa konstiga, motsägelsefulla tider... 
Men snart, så kommer vi antingen att trotsa tvåtimmarsrekommendationen eller köra rasande fort ( fast man kör knappast 25 mil på två timmar- om det inte är motorväg hela tiden, och det är det inte)
för nu vill både mormor och morfar träffa den tredje av de bästa gåvorna, efter fyra månader utan annan kontakt än WhatApp.  Vilket i och för sig absolut också är en gåva i dessa tider. 

20 kommentarer:

  1. Kan bara hålla med, de flesta gåvorna är gratis ,-) Just nu doftar syrenen, jag njuter! ,-)
    Mina favoriter har börjat blomma, nyponrosen ,-)
    Vilka vackra blommor, inte visste jag att det fanns gul vallmo! Så söt! Har aldrig sett!
    En bukett liljekonvaljer från en elev skulle jag blivit så glad över, min man var lärare och att som du gå till jobbet och stortrivas måste vara guld värt ,-)
    Härliga dagar med eleverna nu när ni kan göra lite annat ,-)
    Vi har inte haft våra minsta barnbarn på någon månad nu, annars var det Onsdagar. Men sen gick corona i skolan och dagis, så vi väntar till sommarlovet.,-) Ja den största lyckan är barn och barnbarn, hoppas du snart kan få träffa flicka i söder! ,-))
    Ha det jättefint
    KRAM ,-)

    SvaraRadera
  2. Ja, nu känns det som vi väntat tillräckligt länge. Fast först får hon bli snorfri!
    Vi är nog många som gillar lärarjobbet. Synd bara att statusen sjunkit, så att det för få som vill bli lärare.

    SvaraRadera
  3. Vilket klokt inlägg! Mycket av det finaste som finns är helt gratis och dit hör verkligen vår vackra natur så den ska vi utnyttja. Vårt lilla barnbarn är naturligtvis också en under bar gåva. Innan hon föddes kunde jag inte förstå hur stort det var men det inser jag nu. Livets efterrätt helt enkelt <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi väntade länge innan våra barnbarn kom. Och inte kunde vi förstå, vilken glädje de där små skulle ge oss. Kram!

      Radera
  4. svag för regnbågar och vilda blommor, äntligen har jag blommande liljekonvalje, för några år sen räddade jag min optikerns ledsna liljekonvalje som han hade i butiken (på ängen här trampar nu Highland cattle, på blåsipporna också)

    SvaraRadera
  5. Nej, nej, inte förstöra... vare sig blåsippor eller liljekonvalj!

    SvaraRadera
  6. Jag blir så varm i hjärtat av det här inlägget Anna-Lena <3 Du skriver så fint om allt det vackra som vi har runt omkring oss och som vi borde uppskatta mer...eller kanske lära oss att se det mer??
    Jag förstår att du älskar dina barnbarn också, naturligtvis <3 och hoppas att ni får träffa den tredje guldklimpen fort nog! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är vackert nu. Går bara för fort frsmåtvmed växtligheten, vill hinna med att njuta!Men klaga ska jag ju inte...

      Radera
  7. Känner inte igen den bloggaren. Det är många man tappat genom åren, vissa kändes som nära vänner och nu är de helt försvunna.
    Maken kom in med en bukett liljekonvaljer till mig i förra veckan. Jag blev jätteglad. En dag en syrenkvist och i söndagskväll en av de vita, gamla rosorna. Jag blir väl så glad för det, som för en köpt bukett.
    Det finns mycket som är gratis som är rena gåvor. Och barnen och barnbarnen, det är den största rikedomen av allt!

    SvaraRadera
  8. En fin bukett, handplockad eller butiksköpt, det är en oslagbar present, tycker jag. Och barn och barnbarn, ja, de är gåvor som blir till oersättliga rikedomar.Kram!

    SvaraRadera
  9. Det gläder mig mycket att läsa om dina positiva tankar och känslor om skolan och eleverna.
    Via media hör man sällan sådant, utan bara det negativa om läraryrket.

    Tack för en fin avslutning på denna onsdag!

    SvaraRadera
  10. Tack, tack! Ja, det är tråkigt att media ska förstöra ryktet på ett så roligt jobb. Och sänka statusen, så att det inte blir ett åtråvärd yrke för de unga.Sen finns det delar som inte här roliga, t.ex. okunniga föräldrars påverkan, som ju inte har något att sätta emot. Som tur är, så är dessa, rent dumma föräldrar, bara ett fåtal.

    SvaraRadera
  11. Alldeles sant - tänk så mycket vackert och fint vi har omkring oss - och det alldeles gratis :)
    Minns hur man gav fröken i "småskolan" en stor bukett liljekonvaljer på examensdagen ... minns hur det doftade i hela klassrummet - tänk att doftminnet kan vara så starkt, det är ju ändå ca 60 år sedan.
    Ja, barn och barnbarn är nog de finaste gåvorna man kan ha ... och vilken lycka att få följa deras steg i livet.
    Önskar dig en fin torsdag!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bara att hålla med. Och nog var det roligt att ge sin lärare den där buketten blommor.

      Radera
  12. Jag minns också när jag gick i skolan hur vi kvällen före examen plockade massvis med blommor och gick till skolan med. sen hjälptes alla åt att dekorera så fint och på varje bänk hade vi var sin liten bukett. Fröken ritade alltid en stor fin bild på svarta tavlan. bland alla gåvor man kan tänka sig så är barnbarnen absolut den största. Kram

    SvaraRadera
  13. Här bara haft en riktig examen. Med egna blommor och föräldrar o klassrummet. Sen blev det avslutning i kyrkan. Högtid, tycker jag.Även om det finns många som inte tycker att skola och kyrka hör ihop.

    SvaraRadera
  14. Vad många fina foton du bjuder på. Visst har du rätt. Skönt att de är gratis.
    Helgkram från ett regnigt Visby.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja, visst är det så. Ha det fint på ön.

      Radera
  15. Så vackert med alla växter som blommar. Det är sommar för mig.
    Liljekonvalj, en av mina älsklingsblommor. Fina bilder du visar. Regnbågen, eller regnbågarna, så tjusigt. Jag har aldrig, vad jag kommer ihåg, sett två regnbågar så där.
    Härliga killar, en stor glädjekälla.
    Roligt att höra någon som trivs så bra i skolan, då har du verkligen hamnat rätt.
    Kram och trevlig helg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har nog heller aldrig sett dubbla regnbågar som bildade en portal över hela himlavalvet. Ja, det var mäktigt! Kram till er!

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas