onsdag 9 juni 2021

Konkurrens

 


Det tycks som om jag ska få konkurrens, som familjens bästa och mesta fotograf. Bästa, förresten, det är jag ändå inte för hon bor i Malmö, och tar de mest otroligt fina bilder med mobilen. På delad andraplats ligger jag nog, tillsammans med mamman till denne lille mästerfotograf. 

Vi kan väl säga så här då, att jag har fått konkurrens om att vara den som tar bäst bilder med en vanlig kamera...


Konrad har velat låna den kamera som jag för det mesta har med mig i fickan, sedan han var i treårsåldern . ( Numera fyra och ett halvt...nästan) Han har fått låna den, och tagit helt slumpmässiga bilder. När vi var i Halmstad i helgen, så ville han återigen låna den, och se, han fick till riktigt bra bilder. Blad annat en hyfsat bild på mormor, så bra att jag bytte profilbild på facebook.


Naturligtvis så fixar han inte det där med att zooma ännu, men han fokuserar på bilden och ser om det blir suddigt eller ej. 

Kom på att jag har ett antal gamla kameror liggande. Hittade två, som jag dessutom hittade laddare till.   Det blev en del kort tagna igår med den ena av dem. Konrad och jag rensade ut dåliga bilder  direkt på displayen. Han såg precis vilka kort  som var bra och mindre bra .

Tror kanske inte det blir så mycket fotat när inte jag finns i närheten, men på tisdagar så passar det ju bra att vi tar en fotorunda.


 Att vara lillebror har väl sina sidor. Egen stark vilja, och en storebror som gärna vill styra och ställa. För det mesta så har killarna jättekul i hop, ofta tar lillebror efter storebror, men ibland blir  det förstås konflikt.


Bra då, när man har både mormor och morfar på besök. Då behöver det inte vara någon konkurrens med att få uppmärksamhet, för vi kan ju stundtals ta hand om var sitt barn.
Karl-Petter ville ut på tur med sparkcykeln. Blev "stora byarundan", som sannolikt är dryga kilometern. Är så imponerad över två och ett halvt-åringens sätt att hantera cykel och den balans han visar på.

Och så bra att få träna på att kontrollera sin kropp vid tidig ålder!


Fick ju en cortisonspruta i den onda knäet för tre veckor sedan. Ansåg själv att det onda kom sig av obalans i muskler och skelett, och frågade läkaren om han tyckte att jag skulle låta en naprapat titta på hur det förhåller sig. 
Fick bara muttrande  svar, och tolkade det så att distriktsläkaren inte alls ville ha konkurrens med en naprapat.
 
I vilket fall som helst, så tog jag kontakt med bästa naprapat-Anna samma dag. Fick en tid tills idag. 

Så gott att få lite underhåll av leder och muskler. Akupunktur, ryck och tryck och massage - och lite goda råd. 
Anser ju att såväl läkare som naprapater och kiropraktorer behövs för att få ordning på  det kroppsliga samspelet.


Var ute på en längre promenad ( 3 km)  i måndags. Det var första gången på tre veckor som jag kunde promenera ganska så obehindrat.
Gåendet fortsatte igår, det blev nog lite i mesta laget, för lite stelare har det blivit. Men det smärtar inte, och det är jag glad för. Naprapat-anna bearbetade knä och vrist med små rörelser samt akupunktur. Kändes bra. 


Spruta nummer två är fådd idag. Känns också bra. Konkurrens finns mellan de två vårdcentralerna i centralorten, och det kändes som om vi som valt den privata dragit nitlotten. Vi fick covid-vaccin två veckor senare än de som valt vårdcentralen.
Men nu är vi i kapp, även om man väl inte kan anses sig helt skyddad ( i den mån man någonsin kan det) förrän om ett par veckor.

Ska bli så otroligt gott att bli lite mindre distanserad samt att slippa se ( eller behöva använda) munskydd ( jag avskyr dem) i olika sammanhang.


En sak skulle jag önska, och det är att den (oftast) sköna solen får konkurrens med härligt regn.  Det behövs verkligen, och vad det gäller att uppskatta nöjet med att vattna i trädgården, så har Karl-Petter och jag helt olika åsikt.




14 kommentarer:

  1. Mina barn anser sig skadade av att jag haft kameran i nyllet på dem jämt😇
    Munskydd, jag har aldrig använt det. Har inte varit i situationer där det behövts. Har köpt ett paket, så det finns.
    Kul med en liten fotograf🤗
    God kväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att ha bilderna kvar ju! Har inte så många bilder från min egen barndom, men de jag har, dem är jag väldigt rädd om.
      Vidrigt men munskydd... immiga glasögon...syrebrist ( känns det som...). Tycker att det går en del till överdrift med munskydd. Smittan sprids ju helt tydligt ändå!
      Ha det gott!

      Radera
  2. Det ska böjas i tid. Och det är precis vad Konrad håller på att bli - böjd i tid alltså. Om du har några gamla kameror så tycker jag absolut att du ska ge honom en "egen" kamera. Han verkar ju ha talang.
    K-P på sparkcykeln - det är ju fusk - cykeln har ju två hjul fram;-)
    Ja tror ju stenhårt på kortisonsprutor, efter att min axel blev bra efter bara en spruta. Naprapater har jag också använt mig av för ryggen. Där kan jag säga att de har olika "metoder"/hårdhet. Vissa är bra, andra är för veka enligt mig då.
    Har har vårdcentraler och husläkarmottagningar slutat helt med att ge vaccin. Det var bara 75-plussare som dom tog hand om. Nu är det de stora vaccinaktörerna som tar hand om vaccinationerna.

    SvaraRadera
  3. Konrad har fått min gamla kamera. Tror inte jag skulle klara en sparkcykel på tre hjul... skulle bli livrädd när den började rulla!
    Cortison var inte ett dugg bra för mig. Trodde ju att jag var frisk direkt, och det var jag ju inte. Blev ju dubbelt värre i stället. Men det berodde ju inte på cortisonet, utan på mej!
    Har varit hos ett antal olika kiropraktorer och naprapater. Hos Anna har jag hittat rätt!ä

    SvaraRadera
  4. Vad roligt att Konrad är så intresserad av att fotografera och toppen att du kunde låna ut en kamera till honom. Vet att båda min barnbarnskillar också gillat att fotografera från det att de var små men nu är det mest med mobilerna. Men de får till bra kompositioner och gillar det tekniska. Och även här ger övning färdighet-Så också på sparkcykeln. Sparkcyklar är kul och Karl Petter tränar ju bra balans här. För egen del testar jag gärna barnbarnens men de är äldre och har två hjul på sina.
    Skönt med vaccindos 2 och visst blir vi mindre begränsade .
    Roligt att läsa att du varit ute och kunnat promenera med knät och att det höll. Fint att också kombinera med en naprapat.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Konrad har två hjul på din sparkcykel. Han behärskar den alldeles utmärkt....
      Spruta två känns i armen idag. Tur att det inte blivit några ner biverkningar än så.
      Kram!

      Radera
  5. Härligt med konkurrens! Barn har sån härlig fantasi och ser saker på ett helt annat sätt än vi vuxna så det kommer säkert att bli många kanonbra bilder. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sist tog han en fin bild på ett Bregottpaket!

      Radera
  6. Härliga barnbarnskillar, hittills har ju ja tre småtjejer i familjen. Och det får gärna fortsätta så ett tag till, de är ju så små ännu så jag vill hinna lära känna dem innan fler tillkommer! Men så bra att du både fått cortison- och covid-spruta, nu är du snart på topp! Kiropraktorer och naprapater är experter som en allmänläkare sällan är och som du säger kompletterar de varandra. Patientens bästa bör ju vara i fokus, med bra behandling slipper doktorn ägna mer tid åt strulande kroppsdelar! Regna, det gjorde det här igår, med besked, frömjölet försvann i vattenpölarna och åskan rensade luften. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fortfarande en massa pollen här. Längtar efter regn. Men det kommer väl tids nog...
      Härligt att få vara med om de smås uppväxt, och se olika personligheterna utvecklas.
      Det bästa vore väl att gå ner tio kilo i vikt. Det skulle nog vara det bästa för knäna! Men det är så svårt !
      Kram!

      Radera
  7. barnens foton är fina, de ser med andra ögon.

    SvaraRadera
  8. Så roligt att barnbarnen delar ditt intresse. De tar oftast bra bilder och tänker lite annorlunda än vad vi vuxna gör.
    Grattis till spruta nummer 2. Skönt att ha den avklarad för nog kan man röra sig lite friare tänker och hoppas jag.

    Kram och god torsdag!

    SvaraRadera
  9. Så kul att han är intresserad av att fota, har själv barnbarn som började fota i den åldern, dom ser ju hur jag fotar ,-))) Riktigt bra bilder. Bra att öva tidigt. Och så duktiga de är!
    Bra att träna balans i tidig ålder , desto säkra blir de och då händer mindre olyckor, härliga bilder, av lillebror med bra balans och fotografen, fina objekt, och så kul att du också bytte bild på facebook ,-))
    Naprapat är väl jättebra, skulle vara bra om läkare och naprapat skulle samarbeta!
    Hoppas knät blir bra! Det låter som det kommer att bli bra,-) ,-)) Söt bild på Karl-Petter, kul att spruta med duschslangen ,-)))
    Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
  10. Ja, knät är ju ett aber. Hoppas att det vill bli bra igen! Riktigt bra
    Barn behöver testa mycket.Kul när de vill! Kram!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas