onsdag 30 juni 2021

Regn

 


Aldrig blir man nöjd. När det varit sol och värme ett tag så vill man ha regn. Och när det regnat ett tag så önskar man sig bara sol.

Regnet har varit efterlängtat. Länge.  Det har varit riktigt torrt. Som tur är så är grundvattnet på en helt annan nivå än under torksommaren för tre år sedan. Man kan vattna det som behöver vatten, utan att fundera på om det finns tillräckligt med vatten i brunnen.

SMHI-appen aviserade att det skulle komma 20 mm regn idag. Så sent som igår förmiddag. Under eftermiddagen så ändrade den sig till 7. På morgonens prognos för dagen, så fanns det inget regn alls. Det har kommit 3-4 mm. Vilket naturen tackar för, även om den hade föredragit en rötblöta.


Tog kortaste rundan runt med stavar i händerna och kamera i fickan. Ungefär 3 km. Längre sträcka har jag inte vågat mig på. på länge.  Bara att acceptera att rörligheten är nedsatt- eller rättare sagt att det gör ont när man går.... Är glad att knäet inte längre värker på natten..... 

Sluta klaga! Var nöjd!


Snöpligt slut för Sverige i fotbolls-EM. Trodde att det skulle gå så. Det var helt enkelt för många som tagit ut segern i förskott. Framförallt förstå-sig-påare!
Solen gick upp i morse, trots att rullgardinen drogs ner ordentligt i går kväll.

En krönikör i BT ( Borås Tidning) skrev igår  "Varför måste man heja på Sverige?"  För mig är det ganska så självklart. Nu blir det till att hålla på Danmark. Dom spelar ju betydligt bättre fotboll än Sverige. I alla fall enligt denna icke-experten. 

Tänkte på det, då jag såg Danmarks match här om kvällen: Hade jag hejat på Norge om de varit i åttondelsfinal? Näppeligen! Norge hejar man inte på. Det räcker att de är alldeles för bra på skidor. Fånigt tänkt, men så tänkte jag.


Höstfärger redan? Nä, här blev det något fel i den unga aspens utveckling.
Juli i morgon. Redan..... eller inte. Jag tycker att det varit sommar ett bra tag.


Men kolla där! 
Rådjuret  och jag kollar länge på varann. Normalt brukar rådjuren försvinna innan dess jag fått fram kameran.


Tyvärr hade jag stoppat ner kameran i fickan igen, då anledningen till det vackra djurets stillsamhet, uppenbarade sig. Två små kid. De skuttade snabbt iväg i det höga gräset, tillsammans med mamma.


Naturen är vacker, otroligt vacker. Så här års är det härligt att bo på landet! 
Ute är det fortfarande molnigt. Både jag och naturen, hoppas på mer regn.




24 kommentarer:

  1. Jag trodde att det skulle gå vägen för Sverige i går men vi såg bara till ordinarie sluttid. Men tyvärr gick det inte vägen...

    Här har det regnat en del men det skulle behöva komma mer.

    Kram och god onsdag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Spännande match, definitivt. Synd att Sverige är utslagna... Men som sagt, nu blir det att heja på Danmark! Kram!

      Radera
  2. Det var synd igår. Onödigt att utvisa svensken, han gick ju på bollen. Att sen den andra kom med knät där kunde ju inte hjälpas.
    Här har det regnat en del 7-8 mm skulle jag tro. Nu kan det lika bra regna idag och i natt också

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mer regn önskas.
      Var säkert rött kort. Finns ju gränser hur man får bete sig. Kram!

      Radera
    2. Det finns det och här hade han sikte på bollen. Att den andra slänger fram benet där kan man inte veta. Vi har levt med fotboll i princip hela livet, så detta tyckte ingen av oss var fult spel. Dock synd om motståndaren att han fick smällen 😔

      Radera
  3. Härliga bilder på rådjuret ... ni tittar verkligen på varandra.
    Tråkigt att Sverige åkte ut men jag kände redan innan att det kunde gå så för det har varit väldigt tajta matcher överlag så jag tog definitivt inte ut något i förskott. Men jag kommer att göra som du, heja på Danmark! Och så får jag väl heja på att England slår Ukraina, nu när dom var så ofina och gav Sverige respass hem ... ;)

    Kram och fortsatt fin sommar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut hejar jag också på både England och Danmark! Kram!

      Radera
  4. Här i Boråstrakten har det inte kommit en droppe regn. Jo det blir att heja på Danmark.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då hade vi tur... vad kan det vara fågelvägen... fyra mil ...är tacksam för det lilla.Heja Danmark!

      Radera
  5. Vilken fin runda och med vackra bilder både från den och din fina trädgård. Trist och begränsande att ha ont och visst måste man få klaga. Skönt att du nu slipper värken nattetid.
    Kan tänka mig att mer regn varit välkommet efter all torkan.
    Även här blev det fotboll men många blev nog varse att det är meningslöst att liksom vinna i förväg. Fotboll är ju ingen bedömningssport så det är ju målen som räknas. Ohc visst var det otur att det blev ett rött kort-. Men sånt händer och Sverige hade ju kunnat lagt in ett par mål tidigare.
    Japp, nu hejar vi på Danmark.
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gott att alla tycks vara överens om vilket lag man ska heja på fortsättningsvis! Och segrar i förskott, det ska man inte ta ut, varken i Sverige, Tyskland eller Frankrike. Kram!

      Radera
  6. Fotboll... jag bryr mig inte. Det är en lek där man ibland vinner och ibland förlorar. Men visst kan det vara spännande. Jag tittade faktiskt ca.10 minuter igår. Sedan sov jag, Sverige förlorade och tänk... när jag vaknade så stod världen kvar.
    Vacker bild med rådjuret mitt på ängen.

    SvaraRadera
  7. Jag går fortfarande och väntar på regnet. . .

    SvaraRadera
    Svar
    1. Synd att ni inte fått något alls. I det som ska vara landets regnigaste stad! Förhoppningsvis kommer det snart ett ordentligt regn till våra trakter.

      Radera
  8. Gillar din fotbollsanalys! Har också bloggat om fotbolls-EM och Sveriges sorti ur turneringen. Som jag skrev i mitt inlägg så spelade Sverige inte bra i någon av matcherna, men deras kämpaglöd och sammanhållning var det inget fel på. Å vem hade tippat att Sverige skulle få sällskap av Portugal, Tyskland och Frankrike samt Holland. Så...
    Det är nåt speciellt med Danmark sedan 1986 och landets underbara fotbollslåt "Vi er røde, vi er hvide", som ju lever än på läktarna. Gåshud!
    Nja, Norge skulle jag inte heller hålla på, men väl Island och Finland.

    PS. Inte en droppe regn här, och Stockholms norra kommuner verkar ha vattenbrist, så vi uppmanas att varken tvätta bilen eller vattna gräsmattan. Undrar vart allt vatten har försvunnit när det bara öste ned hela maj månad...

    SvaraRadera
  9. Så konstigt... visst är det så... heja Island, Danmark, Finland... men inte Norge. Taskigt!
    Hoppas på mer regn! Hos er också.

    SvaraRadera
  10. Men oh, vilket fint foto på rådjuret, synd att du missade kiden men man kan ju inte få allt! Vet du, håller med dig fullständigt, jag håller gärna på Danmark i fotbollen men att hålla på Norge i någon sport, haha, där går gränsen! Tur det finns andra missunnsamma än jag... När det blir svalare i höst ska jag testa att gå med stavar och hund! Jag vill gärna jobba lite med överkroppen, men det är svårt med en hund i koppel som stretar hela tiden.
    Min kompis i Alfta fick 55 mm på några få timmar samtidigt med ett åskväder som hette duga.! Kram

    SvaraRadera
  11. Men varför ska vi vara så missunsamma mot Norge!? Vi får skärpa till oss! Stavar är bra! Funkar kanske med hund också. Kram!

    SvaraRadera
  12. Du är en riktig naturfotograf! Jag hejar varken på Danmark eller Norge eftersom jag inte kollar varken fotboll eller skidor. Vi fick 11 mm regn igår, men tar gärna emot mer. Ha en fin torsdag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mer regn här idag. Tackar och tar emot. Och tack för vänliga ord! Det samma!

      Radera
  13. Vi skulle behöva lite mer regn här också. Det har kommit en hel del i Södra Stockholm men här försvinner det fort ner i marken, sugs upp direkt.
    Fin bild av regndropparna. Tänk att du fick en sådan bra bild. Vackra naturbilder också. Rådjuren brukar vara svåra att fota, håller med dig, de springer så fort och är rädd för minsta rörelse de inte känner igen.
    Jobbigt detta med värk och svårt att gå. Jag får stanna ideligen för höftens skull, men jag är envis och vill gärna gå, det är nyttigt att röra på sig.
    Sköt om dig och trevlig torsdagskväll.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu har svägerskan sett till att jag får tid hos osteopat. Så nu hoppas jag på honom..
      Absolut nyttigt att röra på sig... det får göra lite ont. Ska bli bättre på att ta smärtstillande innan jag ger mej ut. Tack för fina ord! Kram !

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas