lördag 27 november 2021

Födelsedagar

 


Under veckan så har både jag och min sextiofemårspresent firat våra födelsedagar. Med två dagars mellanrum. Bra att ha lite roligheter i trista mörka november.Karin och Ava har brukat ta sig ledigt en vecka i november, för att ta sig en tur norrut. De gjorde så även detta år. Superkul att de kunde komma till Ulås, när Konrad och Karl-petter var hemma på "mormorstisdag".


Ava och Karin åkte med oss hem till Stockremma på kvällen. 
Ett önskemål från Avas sida, det var att baka lussebullar med mormor. Så fick det bli! Fantasifulla, saffransgula frestelser, som lätt slank ner i magarna. Speciellt på Ava. 


En tur ut till svampskogen hann vi också med. Den stora korgen fylldes lätt med superfina trattkantareller och den lilla blev halvfull med gula kantareller.  Otroligt att kunna hitta så många fina svampar i slutet av november.


Igår, fredag, så var det dags att fira treåringen. Ava tittade gärna på när Karl-Petter öppnade paket efter paket.  
Men det var inte riktigt lätt för storebror, som blir fem i januari, att se lillebror få så mycket presenter. Nu hade moster med en rolig grej till Konrad också. Och så var Konrad den som fick montera ihop de nya lego-byggena, som fanns i flera av paketeten. Så avundsjukan var snart bortglömd.Älskade lille Karl-Petter! Tänk så snabbt tre år går!  Och så mycket som händer med en liten mäsnniska under den tiden!Undrar om du blir familjens hästkille? Du gillar ju båda att rida och att ta hand om Bolt! 
De båda stora hästarna är du också god vän med....


Storebror, han mest intresserad av att bygga och att skapa med lego. 
Koncentrationen är total! 


Tänk, så mycket glädje de där tre ger en "gammal" mormor. Barnbarn är det bästa som finns! Speciellt när man har möjlighet att "avnjuta" dem i "lagom dos", med lite välbehövliga pauser emellan.25 kommentarer:

 1. Så roligt att träffa dina tre barnbarn och fint att ni tillsammans kunde fira Karl- Petters treårsdag. En stor kille. Vad roligt att han är så road både av att rida och av hästar.
  Lego är ju roligt och utvecklar så många sinnen. Konrad ser verkligen fokuserad ut. Även vårt åttaåriga barnbarn är väldigt förtjust i Lego och roligt att det håller i sig.
  Trevligt att baka saffransbullar med Ava och klart att en del av dem skulle provsmakas. Visst är det fint med barnbarn och en paus emellan behöver man absolut. I varje fall när de är yngre.
  Bilden både på dig och barnbarn är så fin. Ja, de andra också.
  Önskar dig en fin adventshelg.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och tack och tack!
   Lego är verkligen en bra sysselsättning. Tror att den är väldigt utvecklade för kreativitet och teknik. Båda killarna bygger gärna. Med både duplo och lego. Ava är inte lika intresserad. Hon är mycket för att skriva. Bra av en fyraåring. Men lite typiskt tjejers utveckling. Kram!

   Radera
 2. Kan hålla med dig om det du skriver i sista stycket. Kanske blir det mer energiskt när de kommer upp i 3-5 år åldern. Vid en ålder på 15-16 månader känns det som jag klarar längre stunder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men du är ju ung!
   Faktum är att ett barn åt gången funkar jättebra. Men av två livliga killar, så händer det att man är lite trött efter en mormorstisdag kö 9 -19....

   Radera
 3. Fina ungar allihop. Det är så roligt när kusinerna kan träffas och ha roligt tillsammans. Men det är lätt att bli lite avundsjuk när någon annan får paket!
  Grattis i efterskott 🥳

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Mycket förväntningar när kusinerna ses Blev lite stök i tisdags, men igår funkadevleken toppenbra. Karin och Ava är kvar i Ulås/Värnamo även idag. De har åkt tomtetåg på järnvägen i Ohs. Återvänder till Malmö i morgon. Kram!

   Radera
 4. Svar
  1. Absolut! Och Ava är en riktigt duktig bagare. Hon har det i sina pappa-gener.

   Radera
 5. "Avnjuta dem i lagom dos", härligt uttryckt och jag förstår precis vad du menar.
  Fina bilder på fina barnbarn.
  Grattis i efterhand.
  Får se om denna kommentar kommer in, den förra gjorde inte det.
  Trevlig 1:a Advent.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Synd när det strular. Jo, men så är det. Skulle inte orka ha dem runt mig jämt. Men njuter då jag har dem nära. Tack det samma! Kram!

   Radera
 6. Sista bilden tar priset! En helt underbar bild med dig i centrum. Love it:-)

  Barnen är verkligen hur söta som helst och skoj att kusinerna kunde fira treåringen tillsammans. Å lego är den bästa leksaken som finns. Minns själv när jag fick min första "legosats" när jag var liten. Kunde sysselsätta mig i många timmar med bitarna. Och då var de ju inte lika sofistikerade som idag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skillnad på dagens lego och tidigare lego. Men även de gamla håller bra. Pojkarna har sin pappas lego hemma hos sej och här hos oss har de mammas och mosters lego. Bra och lugn sysselsättning!
   Tack! Jo, det är härligt de gånger alla tre samsas hos mormor. Snart växer de ifrån det ..

   Radera
 7. Så fina barnbarn och det sista fotot är ju bara kanon med dig omringad av efterrätten!
  Jag får kanske aldrig alla mina barnbarn på bild samtidigt, men vem vet. Ska träffa alla barn och barnbarn som kan komma nu till helgen. Jag har sex barnbarn och fyra bonusbarnbarn. En gudagåva.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut en gudagåva! Hoppas vi får se en bild på dej och alla barnbarnen! Kram!

   Radera
 8. Stockremma! Heter byn du bor i så? Vilket häftigt namn! Och vilket fint foto på dig och barnbarnen! Mitt i leken kan man kalla den!Mitt yngsta barnbarn är ju 22 så det var ett tag sedan... Pussen på hästmulen var hjärtknipande! Sköt om er alla, firar hela familjen jul ihop eller blir det lite här och lite där...
  Adventskramen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stockremma, det är en 4-5 hus , ganska ordentligt utspridda. Moghult är den centrala delen av byn, och så brukar den omnämnas.
   Skillnad på barnbarnstid. För och nackdelar med båda, gissar jag. Jag har mycket tid med mina, nu när de är små. Men jag kommer inte att uppleva deras liv som vuxna. Antagligen. Det är tvärtom med dej?
   Julafton har vi brukar tillbringa hos Johanna och hennes familj. Mest för att hon har hästarna som ska tas in och matas.
   När Karin och hennes familj ansluter, det är inte klart än. Men de kommer inte hit, utan vi ses hos Johanna. Kör man från Malmö till Värnamo, så räcker det ju med en eller två övernattningar... Detsamma till dej!

   Radera
 9. Så härligt inlägg! Visst är det underbart med barnbarnen! Mysig bild på den lille hästkillen och såå fina bilder på de andra barnbarnen också - och vilken helt underbar bild på dig och barnbarnen tillsammans!
  Ha nu en fin adventssöndag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, våra barnbarn ger mycket glädje. Kram

   Radera
 10. Vilka härliga dagar och underbara bilder! Ett inlägg att bli riktigt glad av :D

  Kram och god söndag!

  SvaraRadera
 11. Håller helt med dig om att barnbarn är det bästa som finns. Vilka mysiga bilder! Kram

  SvaraRadera
 12. Så många härliga bilder ,-))Mysigt ni har det ,-)) OJ Grattis i efterskott, men vilken present att få ett barnbarn, det går ju inte att toppa den presenten ,-))) Finns det trattkantareller och gula nu? Fantastiskt. Kul att fixa ihop med bak och svamp plockning. Söt pussbild med häst och liten kille.
  Ja på tre år händer det mycket.,-))
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas