måndag 22 november 2021

Knepigt!

 


Knepigt att en planet som har 22 graders lutning skulle vara den enda kända beboeliga planeten.   Men det kanske är lutningen som är poängen, att stora delar av klotet ligger  i skugga - eller är belyst - under olika långa tider över året. Men nu känns det som det är FÖR mycket skugga, och ändå så finns det de som har det än värre. 

Nu är det så det är, och det är bara att acceptera. Bra att vara pensionär och att kunna utnyttja de ljusa timmarna på dygnet, till en promenad. Riktigt krispigt och gott idag. Solen lyste blekt, och det var några minusgrader.  Är glad så länge vi slipper snön, den begränsar såväl promenadhastighet som de vägar, och framförallt stigar, som går att använda.


Vad jag egentligen ville med detta inlägget, det var att få lite respons på sånt jag tycker är väldigt knepigt.

 • En riksdagsman har blivit fälld i hovrätten, för att han tafsat på en partikamrat (kvinna) under en fest.  Situationen hade blivit utredd de båda emellan, och båda lade den tråkiga händelsen bakom sig. Ändå var det någon utomstående som anmälde mannen! När han blev friad i tingsrätt överklagades domen. Nu blev det dagsböter. I mina  ( oförstående ögon)  blir detta väldigt konstigt. Med tanke på alla "riktiga" brott som begås i vårt land, så borde domstolarnas resurser användas till dessa
 • Vinter-OS startar om några månader. Med många deltagare från Europa och Nordamerika.  En del från Japan och Ryssland, ( Eller, får Ryssland vara med.???)  Vinter-OS är förlagd till Peking! Det är väl knappast någon vintersportort! Hörde om att det är det minst miljömässigt hållbara OS som har ägt rum. Lång frakt av snö t.ex. Dessutom hör väl Kina till ett av de länder som inte kan anses vara demokratiskt.  Ändå får man arrangera OS! På vintern! Så knepigt!  Fattar absolut inte hur det har kunnat bli så!
 • Lika konstigt är det att Qatar får anordna VM i fotboll nästa år. Ett land där kvinnor inte får gifta sig eller åka utomlands utan förmyndares tillåtelse, det landet ska inte få ordna internationella stortävlingar. Sen ska fotbolls -VM gå på sommaren. Det bara hör till! Nog för att det kan behövas lite "underhållning" i adventstid, men  att kolla på VM i fotboll då, det känns väldigt knepigt.
 • Stefan Löven tackade för sig och avgick i god till före valet nästa år.  Förstår inte att  det ska vara så svårt att acceptera hans efterträdare som statsminister. Vad är det ätt bråka om, då det är mindre än nio månader till val?. 
Känns som om saker blir knepigare och knepigare att förstå ju äldre man blir. Och att bland dem som makten har, så finns de knepigaste av alla.

24 kommentarer:

 1. Jag kan bara hålla med dig, utan att gå in i någon diskussion. Finns alldeles för mycket knepigt som vi icke förstår.
  Det där med idrott, corona och klimatet - det går ju inte ihop.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Det är mycket som man inte förstår, den saken är säker. Min inställning är att bara demokratiska länder borde ha rätt att vara värd för internationella idrottsevenemang. Kanske dags för andra länder att bojkotta...

  När det gäller politikern som tafsade så tycker jag det är bra att han blev anmäld. Kvinnor ska inte behöva ta ett sådant beteende. Visst hade de lagt det bakom sig men anledningen till det kan vara många. Kvinnan kanske inte vågade eller kände sig i underläge. Dock är jag dåligt insatt i fallet och har absolut inte full koll...

  Kram och god kväll!

  SvaraRadera
 3. Har ju inte mer koll än du, men tycker att det är sånt som kan hända när man är alkoholpåverkad.
  Tycker att OS kunde ha en plats i varje världsdel, som kunde ta emot de tävlade med jämna mellanrum. Tycka, det går ju bra! Kram

  SvaraRadera
 4. Himla läckra bilder. Vi hade så fint väder idag vi med, till för någon timme sedan när denna vinterns första snö dinglade ned. Suck!
  1. Håller helt med dig. Det hela med #metoo-rörelsen har gått till överdrift.
  2. Hur Peking lyckades få Vinter-OS vet jag inte. Gissar att högstbjudande vann - här också. Ryska atleter får vara med, men under OS-flagg och egen nationalsång. Det gäller ryssar som INTE bor och tränar i Ryssland.
  3. Qatar är ett lika stort skämt som Peking. VM skulle ju först spelas i juni/juli som brukligt, men med tanke på hur varmt det är där under sommaren så senarelagde man VM. Korkat det med. Helt bortsett från slavarbetarna från bl a Pakistan som jobbar för minimilöner och under fruktansvärda förhållanden. Fy f******n! Ingen säger nåt såklart, för även Qatar har ju en fet plånbok...
  Stefan Löfvén och efterspelet har jag minst kunskap om måste jag säga. Sport gillar jag, politik är jag helt ointresserad av. Så där kan jag inte ge dig ett svar;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blir så glad över att det är någon kvinna som håller med mig, vad det gäller att göra alla män till syndabockar. Kvinnor kan också, och i villan och fyllan händer tyvärr en del dumma saker. #metoo har definitivt gått till överdrift. Läste om gästarbetarna också. Tycker att FIFA skulle agera, men det handlar väl om pengar för de korrupta herrarna ( ?) i toppen. Usch!

   Radera
 5. Ja nog är det mycket man inte förstår. Men nu är det gnäll på om man bara tar någon på ryggen🙄 Är man programledare på tv 4 får man inte ta någon i armen heller. Folk blir kränkta om man säger något som de missförstår osv. Suck
  God kväll iallafall 🤗

  SvaraRadera
  Svar
  1. Otäckt! Och på något sätt omoget. Lite får man tåla. det är skillnad på det som görs och säga av misstag till skillnad mot ständiga påhopp. Tycker jag!

   Radera
 6. Vackra bilder att njuta av. Även här var det en hel del sol idag. Bara att tacka och ta emot. Men några minusgrader var det.
  Och visst är det skönt så länge det inte är knepigt att ge sig ut. Men den tiden kommer väl.
  Instämmer helt i att det är mycket som är knepigt.
  Vad gäller politikern så är det ju bra att det granskas.Men när jag hörde kvinnan (dolt ansikte) i kväll på tv så har de efter detta semestrat tillsammans. Och bakgrunden vet man ju inte.
  Håller helt med om att vare sig Quatar eller Peking skulle ha dessa tävlingar. Vad gäller Peking så ska tävlingarna äga rum en bit utanför stan, men den är ju gigantisk. Och en bit utanför finns en hel del backar. Har själv åkt skidor där. Men en del konstsnö var det ju också.
  Vad gäller Magdalena Andersson så har jag förstått det som att det inte alls är henne man är emot. Utan problemet är ju snarare Annie Lööf som vägrar förhandla med Noshi Dadgostar. Vänsterpartiet har många väljare och är idag ungefär lika "stora" som Centern. De var betydligt större än Miljöpartiet i förra valet men fick ända "bara vara dörrmatta" åt socialdemokraterna. Jag kan förstå att de också vill ha någon av sina stora frågor tillgodosedda.
  Men visst är det knepigt.
  Kram och tack för ett intressant inlägg.


  SvaraRadera
  Svar
  1. Enklast dock att låta Magdalena bli statsminister. Det är ju snart val.
   Det finns så många tämligen snösäkra platser i Europa och Nordamerika. Platser som redan haft OS. Skulle vara så enkelt att "återanvända" en sådsn ort
   Ha det gott! Kram!

   Radera
 7. Intressant inlägg - och jag håller med dig om att det finns mycket man inte förstår! Angående politikern är jag dåligt insatt, men i det stora hela, så tycker jag nog det till viss del gått till överdrift - tror det händer att folk överdriver ... och jag fattar inte hur lättkränkta alla har blivit ...
  OS i Peking och fotbolls-VM i Quatar är totalt ofattbart ... men det är väl pengarna som styr. Suck!
  Förstår inte heller varför det ska godkännas en ny statsminister för de här månaderna ... det är ju snart val igen, som sagt! Magdalena Andersson fixar det säkert helt OK fram till dess.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är tydligt överens. Varför kan inte makthavare vara lika kloka. ? Kram

   Radera
 8. Ja, fy, allt detta virre-varre. I somras blev det omröstning och Stefan blev vald att fortsätta som stadsminister, och nu har han avgått, så nu är det jobb om Magdalena ska efterträda Stefan. Vad kostar inte detta?? Jag blir så trött på detta.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis. Ingen som tycks tänka på att man kan använda resurserna på ett meta konstruktivt sätt. Kram!

   Radera
 9. vackra frostiga bilder, fint att se det vackra denna månad, min trädgård har 40 graders lutning i azaleabacken, ibland rullar jag ner när jag grejar där :)

  SvaraRadera
 10. Jag kan bara hålla med dig. Ibland har jag funderat på om det är jag som är annorlunda eller om alla andra är det. Men, nu blev jag glad, det finns flera.
  Fina bilder. Den där andra är riktigt mysko och vacker.
  Ha det bra och var rädd om dig om du ute och går där det är halt. Här är det någorlunda, ännu.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror att många tänker på iknande sätt. Sen är det lite blandat med #metoo-tänket. Men ibland är det inte bara mannens fel att det går på tok.
   Halt här idag! Men blev bra framåt dagen. Kram!

   Radera
 11. Vet du, det var riktigt skarpa iakttagelser, och jag sällar mig till kören som håller med. Vilket otroligt resursslöseri! OS har jag läst om, all konstsnö som använder vattenresurser som knappt finns, och varför anordnar man mästerskap överhuvudtaget i en diktatur? Lika illa med fotbollen! Jo, jag ska ge dig svaret, det stavas PENGAR!!!
  I riksdagsledamotsfallet är det PRINCIPEN som styr...suck. Och då får det kosta hur mycket som helst, man kan inte förlora sin prestige i frågan.
  Angående statsministerfrågan, där säger jag bara att jag inte är förvånad. Riksdagen består av ett gäng som ibland beter sig som barnungar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt överens alltså. Varför är det inte sådana dom vi som styr och ställer?

   Radera
 12. Härliga bilder ,-) Snön kan få vänta...halkan förstör mycket.... Men jag älskar snö. Men tycker om att kunna gå utan att spänna mig ,-)
  Nu till det andra, Kladd och dylikt tycker jag inte om, men i dt här fallet efter det jag läst tycker jag inte att han skulle blivit straffad. Han gav en snabb kram och handen hamnade lite längre ner, det kan hända utan att man menar något alls, jag provad på min man ,-) En snabb kram, det var meningen att min hand skulle hamna på ryggen, men den gled ner på rumpan, jag skulle testa efter att ha läst om det här. Så jag gjorde om det tre gånger, handen gled ner på rumpan alla tre gångerna.

  Länder som är så odemokratiska ska inte få vara med tycker jag.

  Jag tycker att det är bra att någon ser till de med sämst pension, det finns många fattigpensionärer. Hela systemet är det fel på. Tycker att det är konstigt att socialdemokraterna har blivit så borgliga, det gör mig arg.
  Håller med om att knepigaste finns hos de som har makten ,-) Ha det jättebra KRAM Primrose ,-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men ändå, valet kommer snart Håller med dej annars.
   Kul test! Där ser man! Ingrn anledning att ge sig på den mannen.
   Principer, korruption och makt...HU ! Kram!

   Radera
 13. Det finns helt klart mycket som är snurrigt här i världen. Tyvärr är det nog så att de som har hjärnceller inte är på de poster där möjligheten att bestämma finns. Vilken tidsspillan att bråka om Magdalena ska vara statsminister eller inte. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, det är snart val. Tills dess kan det väl vara lugnt! Kram!

   Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas