söndag 14 november 2021

Helg!

 Nog finns det fördelar att jobba lite efter att man egentligen har gått i pension. Om man gillar sitt jobb, så är det ju bara kul. Man får träffa lite folk, och då av de yngre generationerna. Några tusenlappar extra, som man bara kan unna sig "lyx" med, är inte helt fel. Men det bästa med att ha en jobbdag, och speciellt som jobbdagen är på torsdag,  det är ändå att få uppleva helgkänslan varje vecka. När jag har gjort  jobbardagen, så är det helg! Fredag, lördag och söndag.

Den här helgen har verkligen varit en varierad helg!


I mitten av veckan fick jag äntligen mitt medlemskap i samhällets gym, det som storföretaget Nexans står bakom. Först skulle  de anställda tillgodoses, sedan deras anhöriga och sist andra som bor i och i närheten av Grimsås. En pandemi kom emellan, så gymmet var stängt. under en längre period. Sen var det bara sex personer per gång som fick träna. Men, nu, två år efter officiell öppning, så tar man in tanter och annat folk som behöver hålla igång sina muskler.
Var på plats i fredags förmiddag. Inte en människa i lokalen. En hel del av apparaterna vågade jag testa, många var bra, men det fanns också sådana- som t.ex löpbandet- som jag inte vågade sätta igång. Tänk om jag skulle ramla av!  Ska försöka få till en timmes träning två gånger i veckan. Det finns absolut grejer så det räcker för mina behov, utan att jag behöver ge mig på något som känns osäkert!


Löpband behövs egentligen inte. Någon löpning skulle det inte bli fråga om ändå. Och promenaderna, de gör jag/vi i stort sett dagligen i skogsmiljö. Bättre det än att gå på ett löpande band!
Har varit härligt promenadväder i helgen. Sju plusgrader, ingen vind. 


På fredagskvällen träffades vi, ett femtontal bybor, i den "grillstuga" som ett par av de byggkunniga männen byggt upp. Det blev ordentligt varmt vid eldarna- finns två stycken- håret blev helt inrökt- korven smakade extra bra- samtalsämnena var många- skratten likaså! Ja, det var en trevlig fredagskväll.


Lördagskvällens nöje, det var förlagt till konserthuset i Jönköping. Sven-Ingvars bjöd på en drygt två timmar lång konsert. Suveränt bra! Gamla kända låtar, en del nytt, men även det tämligen väl känt. Och ett ordentligt drag! 
Hade gratulerat bror med en biljett till honom och hans fru, när han fyllde 60 för en månad sedan. Träffade dem före konserten och åt god pizza på en närbelägen restaurang. 
En trevlig lördagskväll! 


Idag har vi varit på  julmarknad.  Sedan ett antal år tillbaka, så har vi brukat sammanstrålat med Johanna och hennes familj på Stora Segerstad i Reftele. Naturbruksskolans lokaler fylls av försäljare av olika slag under en helg i november. Var förstås två år sedan vi var där senast, så det kändes extra kul att kunna gå på den stora kvalitetsjulmarknaden igen.


Varken dagens väder eller det som är till salu har så mycket med julen att göra. Det gör att jag tycker extra bra om den här marknaden. 
I en stor hall - gympasalen- säljs mat av olika slag. Så det blev inköpt ostar, marmelad, bröd,  kanderad mandel, korv, senap, mjöl..... ja, sån´t som man äter året runt. 
Mycket fanns det förstås att titta på, men många av "knallarna" säljer nog inte så mycket. Det är på matmarknaden som drar mest kunder. 


Lite juligt får det vara. Förstås!
Fika, samt gröt och skinkmacka, fanns att köpa i naturbruksskolans matsal.   Naturligtvis ingår ett besök där i vår Segerstadstradition.

En trevlig söndagseftermiddag blev det.

Nu kan man ju tycka att jag som inte ska jobba förrän på torsdag igen, kan ha helg ända tills  dess. Naturligtvis inte! I morgon är det måndag igen.... ska baka lite bullar med det nyinköpta mjölet.. besöka gymmet igen... ta en promenad och spendera en stund i fåtöljen med stickor och garn. 

Men veckan blir kort.... tre dagar /( varav en "mormorsdag"), jobbdag... och sen är det helg!  Inte omöjligt att jag fortsätter torsdagsjobba några år till....

29 kommentarer:

  1. Vilken trevlig och varierad helg det blev för er del. Jag kan förstå att du uppskattar att arbeta en dag i veckan. Du har kvar en fot i arbetslivet och kontakterna där samtidigt som det blir ett trevligt ekonomiskt tillskott. Båda sakerna betyder mycket. Men visst, det bygger självklart på att man tycker om sitt arbete som du gör.

    Kram och god kväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ju så. Plus att jag verkligen känner mej behövd. Musik är ju det svåraste ämne man kan ha, om man inte har den kompetensen.
      Och det är gott att ha en dag som påminner om det gamla livet. Alla gillar inte pensionärslivet på heltid. Ha det gott! Kram!

      Radera
    2. Nej, alla gör ju inte det och då är detta en perfekt lösning.

      Kram

      Radera
  2. Verkligen en helg med mycket trevligheter!
    Så kul med gemenskapen i skogen och att sen se Sven-Ingvars! Så barnbarn på det. Full pott!

    SvaraRadera
  3. Du lever i den bästa av världar, och du trivs med livet, underbart att höra! Ännu för fem år sen orkade jag med nästan dagliga språklektioner med flyktingarna i byn, de var 600 på en ort med 600 bofasta så du förstår hur många de var...dessutom hjälpte jag grannen som hade 17 hästar och ett helt minizoo. Och jag älskade det! Tyvärr orkar inte min kropp alls så mycket längre, och hur mycket jag än promenerar så blir jag inte piggare. Men, det betyder alls inte att jag en dålig livskvalitet, jag får bara ägna mig åt lugnare pyssel och fixar inte en massa stök omkring mig.
    Grattis till gymkortet....jag fick aldrig någon bra känsla där, det var helt enkelt inte kul! Men allt i livet är ju inte det och belöningen är ju stor när man känner sig nöjd i kropp och själ
    Kramen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har gjort mycket nytta. Och har ett liv som du styr helt.
      Gick på gym för många år sedan. Tröttnade. Få se hur det blir nu, när jag har en massa tid "över". Har gått på gruppträning - spinning +cirkelträning- under många år.
      Det har inte kommit igång efter pandemin, så nu gör jag detta istället! Få se vad jag tycker efter ett tag. Kram!

      Radera
  4. Det är så mysigt med julmarknader. Och vilken härlig helg ni har haft.
    Sen är det ju härliga att få fortsätta jobba lite, kan tänka mig att jobbet är på dina villkor.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, nästan på mina villkor. Jobbade någon timme mer förra året och kunde fortsatt med det. Men kommunen är fattig!
      Funkar bra nu också! Kram!

      Radera
  5. Låter som en omväxlande och mycket trevlig helg Anna-Lena.

    Kommer ihåg när jag på rehabkliniken skulle testa löpbandet för första gången, en inte så behaglig upplevelse - jag blev yr när jag tryckt på stoppknappen.
    Resonerade precis som du gällande att använda gå/löp-bandet till en början, när jag hade börjat på riktiga gymmet, förstod inte riktigt vitsen.
    MEN, jag är inte sämre än att jag kan ändra mig. ;)
    Prövade efter några månader igen, då några gånger efter varandra och "Plötsligt hände det". Jag började gilla det. Jag som promenerade regelbundet utomhus tyckte att detta var ett mycket bra komplement och det bästa av allt, jag kunde till slut försiktigt börja springa på det också. Något som jag absolut inte klarar utomhus, för då får jag direkt ont i fotleder och knän.
    Gå/löp-bandet är mycket bättre för lederna på grund av den fjädring/mjukhet som finns i bandet och som medför att man inte får ont.
    Som alltid gäller devisen att börja väääldigt försiktigt och sedan öka. Kul att kunna öka hastighet och lutning och att träna intervaller - något som är mycket bra (efter vad jag har läst mig till).
    Gym-tränandet är en utvecklande resa - det som känns kul i början kan bli tråkigt senare och det som man ratade i början kan visa sig vara en höjdare senare.
    Efterhand som man är där så känner man sig mer och mer hemma och vill testa fler och fler redskap.
    Jag kände mig osäker och lite vilsen bland alla maskiner i början, men det gick över efter bara några gånger.

    Hoppas att du också kommer att trivas - styrke-och viktträning är viktigt för oss äldre för att kunna behålla mer muskelmassa (som ju minskar med stigande ålder).

    Kul att se bild på dig där på gymmet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har tränat på gym för många år sedan. Några typer av maskiner finns kvar. Spinningcykeln är bra samt alla rygg, ben och axeltträningsmaskiner.
      Få se när jag vågar mig på löpbandet.
      Får vara någon mer än jag i lokalen då... Tack för råd!

      Radera
  6. Vilken trevlig och varierad helg.
    Kul att det nu kunde bli av att testa gymmet. Perfekt att det var tomt. För egen del gillar jag egentligen inte gym.Instängt. Men när jag går på min rehab så tränar jag på gymmet och där med min fysioterapeut. Här har vi en del utegym och de gillar jag bättre. Gillar egentligen inte alls maskiner utan lärde mig för länge sedan av min pappa att jobba med kroppen som motstånd.
    Vad roligt med konserten och kan tänka mig att det blev ordentlig fart här.
    Den här julmarknaden kändes lagom och att att fokus inte var på tomtar utan annat mer lokalt i matväg.
    Roligt att även träffa barnbarnen förstås.
    Och klart att du ska jobba så länge du tycker det är roligt. Absolut.
    Kram!

    SvaraRadera
  7. Vilken perfekt veckoplanering du har. Du får ju lite av varje, och alla delar är bra på något sätt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tycker ju det oxå! Skulle inte riktigt "klara" att vara hemma varenda dag...

      Radera
  8. Bra julmarknad . Bra saker att köpa. Få se om jag åker på en julmarknad till, bara ett par mil bort. Lite kul !
    Är van att använda tyngder från spin-mixen, spinning +cirkelträning. Men inte lika vanlig vid maskiner. Man lär sig! Har halvårskort till pensionärspris, 600 kr. Så det får bli en testperiod. Kram!

    SvaraRadera
  9. Full fart med allt möjligt kul! En bra vecka och en bra helg!
    Julmarknad har jag inte varit på sen några år före pandemin, men kanske ska jag besöka den vid Löfstad slott i december ...
    Ha nu en bra ny vecka!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Julmarknad är ju mycket titta och så köpa lite matvaror. Var inte så trångt som jag trodde att det skulle vara. De flesta besökarna hade varit där på lördagen. Kram!

      Radera
  10. Jag har inte vågat mig iväg på nån julmarknad än. Får se hur det blir längre fram. Dt är annars ett kul utflyktsmål, tycker jag. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just så är det. Ett kul utflyktsmål. Åker nog på rn julmarknad till, på nära håll. Är väl 5-6 mil till Segerstad...Kram!

      Radera
  11. Det låter som om du har fullt upp och med många olika och trevliga aktiviteter.
    Håller med dig om löpbandet. Vi går ofta förbi ett gym, på våra morgonpromenader, och ser hur unga människor går på de banden. Varför tar de inte en runda ute i friska luften, brukar jag tänka.
    Det är ett bra sätt detta att jobba lite längre efter pensioneringen. Jag blev erbjuden det också, men då att jobba heltid igen, men jag orkade inte eftersom det var bara några månader efter det att min förra man hade avlidit.
    Härliga bilder. Tänk att få lyssna till Sven-Ingvars, det vore trevligt.
    Julmarknader redan, så tidigt?
    Ha en fin dag.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven Kngvars har alltid varit en favorit. Lyssnade på dem i Borås för ett par år sedan. Hade blivit ännu bättre sedan dess. Har ett svagt minne av att jag lyssnade på ursprungsland för många år sedan. Kult för mig! Detsamma! Kram!

      Radera
  12. För mig blir det mest gå/löpbandet. Jag gillar att man skall ställa lutningen (motlut) så att man går uppför under hela träningstiden, man man som jag gillar det. Jag går mest i ca 6,8 km/tim och motlut ca 6,5% och löper sällan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Testade faktiskt löpbandet idag. Ställde in öite motlut 4 %. Blev att småjogga lite. En kilometer testade jag. Var en positiv upplevelse. Nästa gång får det bli minst dubbelt då mycket. Får bli avslutningen på passet, som idag. En stund på spinningcykeln känns bra som uppvärmning...Ha det fint!

      Radera
  13. toppen på gym, väldigt viktigt för hälsan, jag håller i hårt i handtagen löpbandet, finns också en grej man fäster i kläder, så den stannar direkt. Jag går en kvart i BACKE, springer inte

    SvaraRadera
    Svar
    1. Testade idag! Med grejen fastsatt i tröjan! Funkade!

      Radera
    2. nyttigt att även GÅ på bandet i stark lutning, bra för låren

      Radera
  14. Stora eller oväntade utgifter kan smyga sig på vem som helst. Att få ett personligt lån för oväntade ekonomiska svårigheter kan vara svårt, även utan att dålig kredit tynger dig. Vart kan du vända dig när du behöver ett lån i hela Europa? Svaret är CREDITMUTEL via creditmutelhome@gmail.com!

    När oväntade utgifter dyker upp på din tröskel, låt CREDITMUEL hjälpa dig att hitta skydd. Ett lån från denna fantastiska organisation kan vara lösningen du behöver för att hålla dig från att bli överväldigad när utgifterna i vardagen börjar hopa sig. En perfekt lösning har erbjudits dig idag, ansök om ett lån idag från 3 000 till 5 000 000 euro med en årlig ränta på 5 %. Ta chansen på en gång och kontakta vår snabbsvarspost via creditmutelhome@gmail.com. Vi har alltid öppet.

    Livet kan vara svårt och det är därför vi är här för att minska trycket. Att ta ett lån genom CRREDITMUTEL är supersnabbt och enkelt. Oavsett om det är ett privatlån, billån eller företagslån är vårt mål att vara det bästa onlinelånet i Europa. Upplev ett nytt och bättre sätt att ta ett lån när du kontaktar oss via creditmutelhome@gmail.com.

    SvaraRadera
  15. Du har i princip helg hela veckan förutom på torsdagar, för mormorsdagar räknas väl inte som arbetsdagar. Eller kanske har jag fel där;-)
    Att ge sig på ett gyms olika apparater utan "PT" skulle jag inte våga. Du är bra mycket modigare än jag. Att löpa på löpband, när man kan springa/gå i skogen tycker jag är bara löjligt. Där är vi helt överens.
    Den där julmarknaden verkar intressant. Gillade "installationen" med får och grisar. Annorlunda och riktigt roligt. Täby håller sin marknad lördagen den 27 november, och precis som du har jag siktet inställt på mat, närmare bestämt viltprodukter som det är så himla svårt att få tag på här om man inte vill ha djupfryst alltså.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra val, med lite speciell mat.
      Mormorstisfagen, det är en rejäl arbetsdag det. Dags att ladda för den nu! Go natt!

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas