måndag 8 november 2021

Oj!

 


Oj, vad tiden rusar. trots att man är ganska mycket ledig.

Dags att börja öva till lucia, på veckans musiklektioner. Lika bra att leta upp noter och texter, så man vet att allt finns, när det blir torsdag.  

Trodde bestämt att jag hade jul-pärmen, med luciaprogram och noter i, här hemma. Fann den inte. Fick väl åka ner till skolan och se om jag hittade den där.


Oj, där stod bokbussen och spärrade infarten till skolans parkering. Blev riktigt förvånad. Irriterad också. Även om man är kommunal bokbuss, så kan man ju inte ställa sig i hela sin längd precis där bilar ska ha möjlighet att köra ut och in! 

Hittade förstås en annan plats utmed den glest trafikerade gatan. Någon julpärm hittade jag inte, varken i musikhyllan i biblioteket eller på hyllan i arbetsrummet. Där hade jag lagt några saker när vi flyttade in i den nybyggda delen i våras. Men ingen julpärm.

Kanske blev den kvar i de tillfälliga paviljongerna. Förra året hade jag musiklektionerna där skolans elever denna termin äter sin lunch.


Dörren var låst. Byggnaden stod tom under tidig förmiddag. Fanns ett par dörrar  till att kolla.
Jodå, där fanns en som var olåst. Men , OJ, vad hände. Vilket oväsen! Larmet gick igång! Kändes lite omotiverat att sätta igång larmet mitt på dagen. Det enda som fanns att tillgripa, det var  lite knäckebröd och mjölk. Lunchen körs ut från grannskolan. 

Hittade sent omsider koden för att stänga av larmet, sparat i mobilen. Men ojoj, vad det tjöt!

Någon julpärm stod inte att finna. Nåja, jag tog med en julsångbok hem från skolan och tillsammans med de noter som finns i huset och texter som fanns i datorn, så är ett luciaprogram nu ihopsatt. Blir lite annorlunda än tidigare år. Men det är  kul med variation.


Postdag idag. Vi har haft varannandagsutkörning sedan ungefär ett halvår tillbaka. Funkar förstås jättebra. Istället för att det var tomt i postlådan flera gånger i veckan, så finns det nästan alltid någon post de dagar som posten kommer. Idag låg det ett stort kuvert, adresserat till mig, i lådan. Det var från OK Tranan. 
Oj, vad jag blev förvånad. GRATTIS till vinsten på årets Naturpass. 500 kr i presentkort att utnyttja på Team Sportia i Tranemo. 
När jag lämnade in våra stämpelkort i slutet av augusti, så tänkte jag dels: Vi kommer inte att vinna, det gör vi aldrig och dels: Om vi vinner, så är det säkert en "skitvinst" - någon reklamgrej. Men oj, 500 kronor på Team Sportia, det är blir ju något riktigt av det. 


Kom att tänka på hur ONT jag hade i knäet, under det att vi letade upp de flesta av de 25 kontrollerna  i Naturpasset. Men oj, vad bra det har blivit. Och oj, så snabbt jag fick svar på röntgen. Lätt artros, grad 1. Visst känner jag av lite grann i bland, men det är inget som hindrar mig från att gå långa sträckor igen. Bara från att springa, men jag anser mig ha sprungit färdigt.
Känns väldigt bra att veta att det inte är alls så allvarligt, som jag befarade i somras.


Oj, solsken idag! Men bara någon enda plusgrad. Blev två promenader. Kameran kom med på eftermiddagspromenaden. 
Oj, här behöver ägaren ( svägerska och svåger) bestämma sig för om de ska fortsätta att renovera den gamla ladugården vid soldattorpsruinen ( dörren är ju ny) eller  om det ska jämnas med marken. Innan det faller ihop av sig självt....


Oj! Nu är det slut på Halloweentider! Årets häftigaste halloween-utsmyckning var på väg hem till hästarna,  efter att  ha stått ute vid landsvägen under en och en halv vecka.  Gissar att många bromsat in och beundrat den annorlunda "pumpan".


Oj! Tokiga växter. Fast helt underbara. Julrosen har, i vanlig ordning, satt många knoppar. Snart slår de ut, och om man vill så kan man ha egna snittblommor till jul.....


Oj, här blommar det än. Vet inte vad den här eternellen heter. "Slängde" ut den ur rabatten för ett antal år sedan. Tyckte att den bredde ut sig för mycket. Nu har den brett ut sig på ängsmarken på andra sidan staketet i stället. Det var dit den blev utslängd! Och där får den vara i fred för mig. 


Kaprifolen, en gång hämtad som litet rotskott från trakten av Falkenberg, har heller inte gett upp. Men det är nog ajöss med den vackra blomman, nu när det kommer att bli ordentligt kallt i natt.



Mörkret har börjat falla där ute. Oj, så korta dagarna är så här års. Och "värre" lär det bli! Känns bra att ha utnyttjat den ljusa delen av dagen på ett bra sätt.






26 kommentarer:

  1. Trevligt med bukbuss, vi har på sommaren strandbibliotek vid havet, trevligt. En sån traktor blir man glad av :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har ett helt ok bibliotek i skolan. Så det blir lite tokigt då eleverna lånar samma titel från bokbussen, som finns i skolans bibliotek. <Ja, det var kul att möta Henrik med sin halloween"pumpa".

      Radera
  2. Det var då ett riktigt positivt inlägg (nästan) från början till slut. Vilken tur du hade att larmföretaget inte hann rycka ut när du satta igång larmet. Då hade skolan fåt en (o-)trevlig faktura. Kul att du knåpade ihop ett nytt program för Lucia. Roligt med nåt nytt!

    Härliga bilder från blommor som inte ger sig. Riktiga överlevare. Det verkar (ödes-)huset också vara - en överlevare alltså. Ser ut som om även taket är sprillans nytt. Men "skalet" ser ut att behöva en total makeover.

    Bra med ditt knä och ännu bättre att du kan motionera nästan som förut.

    Visst är dagarna korta just nu. Det märks verkligen, speciellt när dagen varit grå och regnig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, taket är också i bra skick. Det blir nog att ta tag i resten också.
      Tänkte att larmföretaget inte skulle rycka ut på ljusen dan, mitt under pågående verksamhet. Men nu hittade jag ju koden. Klumpigt av "mattanter"...eller om det var Samhall-städare...att larma men inte låsa!

      Radera
  3. Så mysigt ni hade i förra inlägget ,-)))
    Lucia igen, kommer ihåg förra året när ni firade! Inte klokt alls.
    Härliga höstbilder, tar ett tag att vänja sig men nu är det mysigt. Ja larm hörs ,-))))
    skönt när du hittade koden att stänga av. Skönt att det var lätt artros, mycket skönare att gå!
    Ladugårdar är ju jättefina, men mycket jobb att rusta upp, och det kostar ju. Få se om det blir bara dörren kvar eller inte. Vilket häftig pumpa! Den vinner!!! så bra. Julros har vi haft en gång, men så vackra, såg fina exemplar idag, får nog köpa en.

    Fint när blommor lever vidare efter att ha blivit utslängda ,-)
    Nu mörknar det tidigt! Mysigt till viss del.
    Lite snö här i morse. Men den försvann under dagen ,-)
    Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att höra från dej!
      Julrosen är säkert femton år gammal. Blommar varje vinter.
      Kallt här också. Men ingen snö! Tack och kram!

      Radera
  4. Vilka fina naturkort du bjuder oss på. Lite knasigt att blommorna blommar i november månad.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det! Men härligt med överlevare ! Fryser nog "ihjäl" i natt. Kram!

      Radera
  5. Grattis till vinsten!
    Hoppas du talar om när pärmen dyker upp, för det lär den väl göra…
    Tur du fick stängt av larmet, då vet du att det funkar.
    Idag har det verkligen varit kallt. Det konstaterade vi vid förmiddagsbadet. Vattnet var nog inte kallare än sist, men i luften var det bara några grader.
    Godnatt och sov gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fryser bara jag tänker på bad !
      Ska absolut berätta om jag hittar den förrymda pärmen. Finns ett skåp i skolan ytterligare som ska undersökas. Får ta rn tur dit på onsdag igen. Behöver göra kopior och texthäften, om inte annat. Tack det samma! Hoppas att du sover bättre nu.

      Radera
  6. Vackra bilder att njuta av.
    Mycket som hinner hända på en dag. Och med en del spänningsförhöjande moment. Milt sagt. Stort grattis till vinsten! Och den var ju verkligen "rejäl". Så skönt att ditt knä är så mycket bättre nu och att du också vet vad som orsakade din smärta. Och visst har vi sprungit färdigt.
    Kan tänka mig att det kan vara dags att dra i gång Luciaträningen och du fick ju till ett program även utan din pärm. Proffsigt! Och du kan ju det här med musik.
    Roligt att se din julros. Tycker de är så vackra. Vet att vi förr, när vi bodde i villa, hade några och som blommade så fint. Extra vackra att ta in till jul.
    Kram

    SvaraRadera
  7. Otroligt blomma, julrosen. Har en planta till, har också knoppar.
    Förvånande att lilla orienteringsklubben hade så pass bra vinst. Fast... ett pass kostade 100 kr. Hälften tillbaka i vinstpengar, antagligen. Krsm!

    SvaraRadera
  8. Grattis till den fina vinsten ... bra jobbat!
    Härliga bilder från din dag!
    Eternellerna liknar de jag hade och också förpassade utanför tomten - om det är den så heter den ulleternell.
    Kul med nytt Luciaprogram!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu vet jag vad det är för sorts eternell. Tack! Passar jättebra utanför tomten ju! Kram!

      Radera
  9. Grattis till vinsten! Det var en spännande tur för att leta efter noterna. Visst är larm bra, men inte när man sätter igång det av misstag. Jag gillar eterneller och har en del i min trädgård. tror också det är en ulleternell. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Letandet får fortsätta i morgon. Ska åka ner till skolan och skriva ut texthäfte. Har ett möjligt ställe kvar! Kul att få namn på den utvisade eternellen. Kram!

      Radera
  10. Lite snopet att du inte hittade luciapärmen med tanke på att du ansträngde dig rejält och till och med satte igång larmet.
    Stort grattis till vinsten. 500 kronor var verkligen inte illa.
    En liknande pumpa som den fanns i Skånes djurpark under höstlovet. Det var verkligen en populär plats att fotografera sina barn på.

    Kram och god kväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gillar verkligen "pumpan"! Tack! Kul med vinst!
      Letandet fortsätter i morgon! Kram!

      Radera
  11. Grattis till storvinsten! Du får berätta vad du inhandlade för något, kläder, eller kanske något redskap?
    Pumpan var ju för söt, aldrig sett en sådan förut, heder åt den glada bonden! Du fick jobba hårt för att få igång Lucia-programmet och så blev det ändå förnyat. Hurra säger jag, ibland behöver man göra det. Jag var med i Luciakören i Hfors som sjöng i samband med kröningen av Finlandssvenska Lucia (finnar firar inte Lucia) så länge jag bodde kvar i Finland, alltså även när jag slutat skolan. Vi var hiskeligt många i kören som uppträdde på bland annat Finlandiahuset. Det mest spännande var alltid om någon av oss tärnor skulle svimma med levande ljus i handen, vi fick stå länge och väl med de varma ljusen i handen. Kan inte tro att man fortfarande använder levande ljus...Här får du en länk till årets Lucia https://www.lucia.fi/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ska kolla !
      Levande ljus i handen, ja!
      Lucia har numera batteriljus. Men det är bara sedan något år tillbaka. När de snygga batteriljus kom, så fick det bli byte från levande ljus i kronan. Kram!

      Radera
  12. Oj så intressant inlägg och positivt skrivit. Det kändes som om du mitt i alla konstiga saker som hände, trivdes alldeles utmärkt. Ja, kanske inte larmet då, men annars.
    Fint att kunna fixa ihop ett program på Luciasånger så där snabbt.
    Vackra bilder visar du också. Hösten har kommit, det syns tydligt på både blommor och annan växtlighet.
    Rolig pumpa på traktorn.
    Grattis till vinsten och en sådan fin vinst också. Det var du värd som du fick slita med onda knät.
    Ha det fint.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det har du rätt i . Frestade på ordentligt, den där orienteringen. Iaf i början! Tack, tack!
      Nu är luciaprogram utskrivet och nya noter kopierade. Fick köpa nya noter till Halleluja... 35 kr på Notpolen. Överkomligt
      I morgon börjar vi öva! Ha det gott // Anna-Lena

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas