torsdag 11 november 2021

Mer oj!

 

Skulle ta influensspruta igår. Egentligen så är jag inte speciellt rädd för "vanliga" influensavirus. Maken är betydligt mer känslig för sådana, och var mån om att bli vaccinerad så snabbt som möjligt. Naturligtvis tyckte han att jag också skulle ta tillvara på den möjlighet som 65+are har i vår region, vgregionen. Gratis skydd mot säsongsinfluensan!

Men oj! Det blev en spruta i varje arm. Med en dag till godo, så hade det gått fem månader sedan vi fick covid-dos nummer två. Så smidigt att få tredje dosen utan att beställa tid, bara att dyka upp på Tranehälssns drop-in-tid.


Oj! För andra året i rad, så är lilla Grimsåsskolan bland fyra bästa retorikskolorna i landet. Av drygt 150 anmälda klasser, så är det bara fyra kvar i tävlingen. Match om tredje pris eller finalplats?  

 Kul att inspelningsteamet från UR kom på min jobbardag! Om en vecka vet vi om vi är bland de tre som erhåller prispengar eller ej!

Oj, så bra det går för Grimsåsskolan just nu! I en nationell teckningstävling om sopåtervinning så tog  sexorna ( retorikklassen) ett av fem priser . En specialdesignad soptunna kommer att levereras till skolan. Häftigt!

Började luciaträningen idag. Oj, vad det redan lät bra. Och Oj, så peppade eleverna var på att sjunga advent och julsånger!

Den förlorade pärmen med noter till julens alla låtar, den har inte kommit till rätta. Ojoj! Undrar verkligen var jag har gömt den!

Nu får det vara slut med ojandet!   Får hitta på en bättre rubrik till nästa gång.


Ett oj till får det bli! För det tänkte jag när jag passerade här i början av veckan. Ojoj, vad har den här stackarn gjort för ont! Antagligen bara varit på fel plats vid fel tillfälle! 


28 kommentarer:

  1. Här var det många oj! Ja, mycket kan hända. Klart att barnen är sugna på luciafirande och lite annat smått och gott, vi är liksom utsvultna på glädjen. Märks i stan här också, så man grejar och förbereder.
    Lidköping har förvånansvärt fint väder. Ligger vid Vänern men tyvärr lite väl mycket blåst då.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Havens och innsngsvens nackdel. Blåsten. Liksom på höjden. Där blåser det. Kram!

      Radera
    2. Svarar om BE-körkort. Jo, vi var ute en hel del och även långt och turades om att dra vår stora husvagn, som gick att köra med B, men om vi bytte bil, så krävdes BE.
      https://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Korkort/ta-korkort/personbil-och-latt-lastbil/be-personbil/

      Radera
  2. Grattis till den fina placeringen hittills!
    Vilken fin teckning som vunnit. Jag undrar om alla ska ta tredje sprutan, än hör man bara om 65+. Vi får se. Influensaspruta har vi aldrig tagit, men framöver får vi kanske börja med det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Känns lite onödigt med influensaspruta, faktiskt! Men covid är det så mycket viktigare att vaccinera sig emot.Har fattat som om ni ungdomar ska ta coviddos nr tre, sex månader efter dos två.

      Radera
  3. Duktiga sexor, har inte tänkt ta influensaspruta, har knappt varit snuvig på flera år...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men covid kanske? Hade inte tagit den heller, om inte maken insisterat.

      Radera
  4. Sista bilden var ett riktigt OJ!!! Vad är det för nåt? En död katt eller...
    Japp, jag var på min husläkarmottagning idag för uppföljning. Ett av väntrummen var packat med 65-plussare som fick två sprutor, precis som du. Å då de flesta "gamlingar" är MYCKET tidigt ute, var det mycket trångt. Har bloggat om det.

    Fantastiskt att Grimsåsskolan är så framgångsrik. Det gör mig så glad, då det är en skola som inte ligger i en storstad. Håller tummarna att ni blir minst trea. Den tecknade soptunnan är kanoooon.

    Som sagt, din skola och dina elever har satt Grimsås på kartan. Stort GRATTIS!

    SvaraRadera
  5. Lilla Grimsås levererar ! Har så svårt att slita mig helt från skolan, av den anledningen. Men vi är många gsmlingar dom jobbar några timmar I veckan. Inte så mycket i skolan kanske, men i andra verksamheter.
    Hade inte brytt mig om influensavaccin om inte maken varit så på. Ja, han är känslig för infektioner. Men covidvaccinet vill jag ju gärna ha. Och nu är det fixat!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just det, ingen katt! Det är en räv som fått sätta livet till för jägarens kulor. Är lite anti jakt. Men älgkött tar jag gärna. Iaf köttfärsen.😀

      Radera
  6. Det lilla ordet oj kan ju vara med både i mer positiv bemärkelse och även när det är något som är mindre bra. Vad roligt dels att eleverna hos er kommit så långt i Retorikmatchen,att UR kom på besök och att klassen vunnit ett av priserna i teckningstävlingen. Håller tummarna för klassen i nästa retorikmatch.
    Smidigt med båda vaccindoserna samtidigt. Influensavaccin har varken jag eller maken tagit hitintills men jättebra att det finns. Covid dos 3 var inplanerad men har ändrat tid nu p.g.a. andra undersökningar. Men snart så.
    Roligt att Luciaträningen går så fint och förstår ju att din entusiasm är stor.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det går bra för skolan nu. Kul att en liten landsortsskola kan hävda sig i konkurrens med alla stora skolor. Kan också bara det som är styrkan; liten klass och god gemenskap.
      Krya på dej! Kram!

      Radera
  7. Gillar dina ojanden!
    Grattis till Grimsåsskolans duktiga elever!
    Kul att eleverna verkar peppade på luciafirandet!
    Jag är också anti-jakt, men jag minns att förra grannarna hade stora bekymmer med rävar som stal deras höns ... så kanske var den som sagt på fel plats.
    Ha en fin fredag!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Finns inga hönor i byn! Men man jagar rävarna för det!
      Så kul att jobba med sånger inför Lucia och jul. Sommarsånger är också tacksamma. Tycker att det borde vara sista läsåret för mej nu...men man vet ju aldrig... Kram!

      Radera
  8. Så smidigt att få båda sprutorna vid ett och samma tillfälle. Vi lär väl för vänta tills nästa år misstänker jag men det går det med.

    Så roligt för eleverna att det går så bra för dem. I år tycker jag att de ska satsa på en finalplats ;-) Skämt åsido, om man gör sitt bästa har man rätt att vara nöjd men den där fjärdeplatsen kan kännas väldigt retfull.

    Kram och ha en fin fredag och inledning på helgen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fjärdeplats; retfullt... men..nä, jag ska inte spoila nåt...
      Jättebra att få coviddosen, utan något extra besvär och tidspassande. Inget alls ont efter denna sprutan, tidigare har det blivit ordentligt svullet och ömt
      Tack det samma!

      Radera
  9. Intressant med dina oj, tycker jag så du får gärna fortsätta. Det är ju befogat och då är det helt OK.
    Smidigt med influensasprutan och tredje covid-19 sprutan så där bara. Jag tycker om då det går smidigt till och är enkelt, mycket lättare då.
    Skönt också att du inte fick ont eller besvär efteråt, det är något som känns fint.
    Spännande med tävlingen och vi hoppas på det bästa, så klart.
    Trevlig helg.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Konstigt att inte alls ha ont efter sprutan denna gång.
      Och visst håller vi tummarna för vinst! Konstigt att vara i topp två år i rad! Detsamma! Kram!

      Radera
  10. Drop in var ju kanon, bäst att passa på ,-)
    Så olika beroende var man bor.
    Vi har någon månad kvar, men sen så, bäst att ta den tredje också, plus influensa vaccinet.
    Så spännande, vilken skola ni har, Så duktiga elever och förstås lärare! Lycka till!
    Hoppas pärmen med jul låtarna kommer fram! Är du säker på att det är du som har lagt undan den så väl? ,-)
    Mysigt med julmusik, så fort den här sommaren försvann.
    Inte lätt att var djur är det en liten räv som råkat illa ut. Ha det jättefint KRAM Primrose ,-) och trevlig Helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, stackars räv. Förstår inte vitsen med att hänga upp den så.
      Ingrn annan än jag rör noter. Men pärmen har antagligen åkt med i flyttstädning då vi flyttade in i nybyggda/ renoverade skoldelen.
      Nu löser det sig ändå. Ha det fint! Kram.

      Radera
  11. Duktiga barn! Jag hörde programmet. På måndag ska jag ringa och boka tid för min tredje spruta. Det känns bra att få ta en sådan, även om den inte garanterar att inte bli smittad. Men förhoppningvis blir sjukdomen lite mildare om man skulle bli drabbad.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ser det så också. Friska personer som vaccinerar sig blir inte så allvarligt sjuka . Det får man tro på iaf. Kul att du hörde våra grimsåselever! Kram!

      Radera
  12. Vilka dukaga elever ni har på din skola. det är mindre än en månad till Lucia och dagarna går snabbt så jag förstår att ni måste starta på sångövningarna nu. Ha det bra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp;
      Hög tid att sätta igång. Ses ju bara en gång i veckan! Krsm!

      Radera
  13. Men usch jag tycker att upphängda kadaver ser groteska ut, mår nästan illa. Men det är lagligt att jaga räv, jag har bara blivit så blödig med åldern....vill inte ens se en skjuten hare.
    Har du hållit dig frisk efter influensasprutan? Fick så dåliga vibbar senaste åren då flera av väninnorna som tagit sprutan blev jättesjuka....som influensa! Jag har aldrig tagit den sprutan och nu kommer jag att få frågan när jag tar tredje covidsprutan på fredag...vete sjutton hur jag ska göra. Heja Grimsåsskolan som är så duktiga. Duktiga pedagoger har säkert ett finger med i spelet

    SvaraRadera
  14. Stora eller oväntade utgifter kan smyga sig på vem som helst. Att få ett personligt lån för oväntade ekonomiska svårigheter kan vara svårt, även utan att dålig kredit tynger dig. Vart kan du vända dig när du behöver ett lån i hela Europa? Svaret är CREDITMUTEL via creditmutelhome@gmail.com!

    När oväntade utgifter dyker upp på din tröskel, låt CREDITMUEL hjälpa dig att hitta skydd. Ett lån från denna fantastiska organisation kan vara lösningen du behöver för att hålla dig från att bli överväldigad när utgifterna i vardagen börjar hopa sig. En perfekt lösning har erbjudits dig idag, ansök om ett lån idag från 3 000 till 5 000 000 euro med en årlig ränta på 5 %. Ta chansen på en gång och kontakta vår snabbsvarspost via creditmutelhome@gmail.com. Vi har alltid öppet.

    Livet kan vara svårt och det är därför vi är här för att minska trycket. Att ta ett lån genom CRREDITMUTEL är supersnabbt och enkelt. Oavsett om det är ett privatlån, billån eller företagslån är vårt mål att vara det bästa onlinelånet i Europa. Upplev ett nytt och bättre sätt att ta ett lån när du kontaktar oss via creditmutelhome@gmail.com.

    SvaraRadera
  15. if you are in financial difficulties or you find it difficult to clear all your bills or you are in big debt because of scammers, now is the time to put an end to all this happenings in your life, we want to introduce you to a real and legit bitcoin investment platform where you can earn 5 times your invested funds weekly and profit are 100% guaranteed for example you invest $500 we are capable to earn $2500 for you in 7 days

    Interested Viewers should contact us
    via whats-app: +27633586789 or email: wilsontradeszone@gmail.com
    to get started

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas