torsdag 18 november 2021

Sen sist

 Sen sist har det inte blivit många foton tagna. Egentligen inte några alls. Utom att jag försökte mig på att ta några alldeles nyss, för att jag skulle känna för att sätta mig vid datorn och skriva lite i den offentliga dagboken. Det blev inte så bra foton, suddigt och tråkigt.... men jag får väl lägga ut ett par ändå, för utan nytagna foton, så blir det inget inlägg alls. Antagligen har jag ett drag av någon psykisk åkomma, det  jag varken kan tänka mig att använda gamla bilder, fådda bilder eller "snodda" bilder i ett blogginlägg.

Det är väl bara att konstatera: november är ingen fotogenisk månad. Grått, grått och grått. Mörkt, lite ljusare och mörkt igen. Speciellt här på landet....

 
Inhandlade en bukett snittblommor i favoritblomsteraffären, på andra sidan smålandsgränsen, efter veckans enda arbetsdag. I Hestra. 
- Vill du ha en rund, tät bukett? undrade den yngsta av tjejerna i affären. 
- Nej, sa jag. Jag vill ha det spretigt. Så att blommorna syns. 
Så fick det bli. 
Den förra buketten, som jag köpte för tre veckor sedan, den hamnade i komposthinken idag. Det som fanns kvar av den. Vilket var tre halvvissna nejlikor och lite grönt, som blivit gult i kanterna. Men det är verkligen bra att det finns delar av buketten, som står kvar sedan sist.....


Äpplena, nedplockade från egen odling ( ja, odling är väl synd att säga, trädet är gammal och sköter sig mest självt) har stått sig bra. Lite skönhetsfläckar har de, men det spelar ingen roll, innehållet är riktigt fräscht och gott.  Kan nog vara så med oss människor också. Nog tänker man ibland, att oj, vad den människan blivit rynkig sen man sågs sist.... och det gäller ju en själv också. Trots den yttre förändringen så är innehållet ganska sig likt från förut. På gott och ont. ( Nu avser jag mig själv.)

Sen sist har jag testat löpbandet på gymmet. Funkade hur bra som helst. Med låg hastighet och med lite lutning. Det kändes enklast att småjogga. En ganska otrolig känsla, jag har inte kunnat småjogga på vår grusväg på flera år. Det har känts i knäna. På det sviktande löpbandet kändes det riktigt bra. Positivt.

En annan sak som jag gjort sen sist, det är att pröva på att lyssna på ljudbok. Vilket jag aldrig trodde att jag skulle ha ro till att göra. Men då jag är inne i en sticknings-period, så blir det inga böcker lästa Tänkte att jag kunde ägna tiden med stickor i händerna åt lyssnande i stället. Sagt och gjort. Beställde en fri period- tror att det var 30 dagar - men sannolikt med begränsat lyssnande under dessa dagar- på ett av alla "ljudboksförlagen". Har "längtat" efter att fortsätta att läsa serien ( älskad av många, avskydd av andra) om " De sju systrarna" av Lucinda Riley.  Har två böcker kvar, vilka inte kommit ut i pocketupplaga ännu.   
Det har funkat riktigt bra att lyssna på en behaglig uppläsarröst. Har väl förirrat mig bort i tanken vid ett par tillfällen, så här långt, men oftast förundrat att jag kunnat vara så koncentrerad som jag lyckats vara. 
Jag ska absolut inte överge läsande för lyssnande. Får medge att jag saknar att se orden och att hålla i boken. Men nu får stickor och garn utgöra handhållandet, och visst är det en härlig känsla att se hur ett arbete växer fram och blir till en tröja, en par strumpor, vantar...

Sen siat har jag också lärt mig att ta ett nederlag. Mer om det kommer så småningom.....


25 kommentarer:

  1. Det var verkligen inga gråa bilder hos dig, fast det är november. Vackert färggranna.
    Så bra gjort av dig att jogga på löpband, det skulle jag inte klara, men det förvånar mig inte heller.
    Ljudböcker känner jag inte för, men det kanske blir en vacker dag att jag lyssnar på sådana. Jag vill helst läsa själv, stanna när jag vill, gå tillbaka och bara njuta av boken. Det är något speciellt att läsa böcker, jag har alltid tyckt om det. Nu blir det tyvärr mera sällan, men fortfarande kan jag sätta mig och sträckläsa en bok som är intressant.
    Att ta nederlag, det kan vara tufft.
    Ha det så bra det går.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gillar att läsa Men så har jag lite mani. Just nu på att sticka. Julklappar. Så då passar det bra med ljudbok.Kram!

      Radera
  2. Den tiden nu, för hemstickade julklappar. Jag vet, men är färdig med den saken. Jag vill inte ha press längre. Men fint att sticka och lyssna på bok samtidigt. Jag har inget val, ser ju inte så bra att läsa, så då blir det lyssnandet och det har gått många böcker genom mina öron nu.

    Du visade färgrika bilder, som man blir glad av!
    Svar om vaccin: Jag hade jättegärna tagit Covid 3 samtidigt igår, men vårdcentralen hänvisar till Vaccina, för de hinner inte med, så därför blev det 7 dgr emellan.

    Ja, tufft med ett nederlag. Jag kanske får ett nederlag med min källartrapp också, får se, har skrivit till fastighetsägaren idag.

    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man klarar ett nederlag då man inser motståndarens överlägsenhet.
      Mycket för dem som ska vaccinera nu.Min vårdcentral hade löst det utmärkt. Men det beror säkert på resurser.
      Heja dej i källartrapp. Låter f.ö. som en ny olympisk gren. Kram!

      Radera
  3. Samma här. I princip inga bilder blir tagna och det hedrar dig att du vill ha egen-och nytagna bilder på din blogg.
    Så vill jag också ha det, fast det blir lite undantag från den regeln då och då.
    Såg du bilden hos maken idag - den tyckte jag var klockren och nu funderar jag återigen på att försöka hålla mig borta från nyhetssändningar och tidningar.
    Även om man då inte är lika uppdaterad som vissa andra så kanske man mår bättre..?

    Blir så glad över att det funkade med löpbandet. ♥
    Det var ju det som överraskade mig också när jag väl gav det en rejäl chans - att det kändes så bra. Med en liten lutning (som du beskrev) så tycker jag att det känns perfekt i fotlederna, som att jag sätter i fötterna på ett mer rätt sätt, jämfört med utomhus.

    Vad skulle jag vara utan alla mina ljudböcker!!?
    P.g.a. av nack och axel-smärta så blev det svårt för mig att orka läsa vanliga böcker och jag är så glad över att det finns alternativ.
    Efter en viss inlärningsperiod, att lyssna på någon annans röst - så skulle jag nu inte klara mig utan ljudböckerna. Särskilt på nätterna när jag inte kan sova.
    Jag laddar ned mina gratis från biblioteket. Vilken service!

    Ha det gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har ju kommenterat maken din. Men kollade nog mer på text än bild. Får återvända.
      Just det, biblioteket. Ska undersöka. Tack för tips! Kram!

      Radera
  4. Jag är inte lika noggrann utan kan använda både äldre bilder och lånade sådana men i morgon så blir det faktiskt en nytagen.
    Härligt att löpbandet fungerade bra och gav mersmak. Jag förmodar att det är lite snällare att springa på än en grusväg. Lyssna på böcker är inte min grej. Jag har provat men nej. Husse däremot tycker att det är toppen.

    Kram och god kväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ska inte bli boklyssnare på heltid. Men passar bra nu i stickningsperioden. Bra med variation.
      Är likadant med gymmet. Superkul i början. Men kommer att tröttna. Löste halvårskort av den snledningen.
      Om jag skulle beskriva mig med en mening så skulle det nog vara: En som gärna vill ha variation i tillvaron.
      Detsamma till dej!

      Radera
  5. Fin bild på dig i ditt förra inlägg ,-) skönt att träna, jag tränar bara hemma, lite synd kanske!,-)
    Är som du där , inte gamla bilder och inte från någon annan, Vill inte låna, och sno bilder är helt uteslutet!
    Jag tycker dina bilder är fina!
    Härligt med egna äpplen, de ser så goda ut ,-)
    Att gå bort och träna verkar jättekul, men som sagt den träning jag gör sker hemma. Ja man åldras inte inombords ,-))
    Ljudböcker är nog bra, men har aldrig lyssnat, jo för många år sen, min man och jag lyssnade tillsammans, men den var så tråkig att vi aldrig brydde oss om slutet ,-))) Älskar att hålla i en bok och läsa, Men stickning och ljudbok, det köper jag, ,-) det går nog bra om boken är bra.
    Tack för boktips ,-) Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Boken måste vara bra. Ha tempo. Långa naturbeskrivningar eller andra långa beskrivningar. Nej tack!
      Tack för fina ord! Ha det bra! Kram!

      Radera
  6. Jag har läst hela serien. Jag har provat att lyssna på böcker, men klarar det inte. Johannes Brost lyckades jag lyssna klart på när vi var hundvakt. Men andra har inte gått. Ibland hade det varit bra.

    Löpband vågar jag mig inte på. Bilder kan jag använda både gamla, nya och lånade. Eller inte ha bild med alls.

    God kväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lyssnar på Electras bok nu. Funkar bra! Nymodigt för mej ju.
      En styck bild får det allt va med i ett inlägg från mej...Får väl ta på en krukväxt i värsta fall. Go kväll på dej!

      Radera
  7. För det mesta lägger jag också upp dags- eller åtminstone veckofärska bilder som jag tagit själv. Däremot har jag ingenting emot att få bilder från min bästis. Bilder jag inte hade kunnat ta själv till exempel. Att "sno" fotbollsbilder från till exempel UEFAs och FIFAs press room gör jag ibland. Helt lagligt. självklart anger jag källan. Det finns hur många balla press rooms som helst. Kolla bara bildbanken hos Alcro. Du kommer dregla, jag lovar.

    Jag har ju förmånen att ha Täby Centrum på gångavstånd. Så även om jag inte tar bilder ute, så finns det alltid nåt jag fotar i Centrum när jag är där.

    Att sticka och lyssna på musik låter som en idealisk kombo. Cykla och lyssna verkar också vara ett vinnande recept har jag hört.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Spinningcykel i så fall. Annars blir jag påkörd av en långtradare. Vi får ju samsas på samma vägbana. God hörsel behövs.
      Finns så många fina bilder .. men... näpp... Bara mina gäller. Eller ev. evenemangsbilder. Är nog ett autistiskt drag...eller något annat fel.🙂

      Radera
  8. Håller med dig, håller med dig o håller med dig, hejdå!
    Haha, att november inte är någon fotomånad, FÖRUTOM IDAG NÄR SOLEN SKEN! Att vi alla är vackra inuti men har små skönthetsfel utanpå...
    Att så skoj att du också provar ljudböcker. Jag har ju problem med koncentrationen men stretar på. Slutade med bookbeat för det gick så trögt. Men nu då jag kommit igång med måleriet så tänkte jag testa igen. Och valde då bibliotekets ljudböcker. Kanske inte finns alla de senaste men för mig är det inget krav.Just nu lyssnar jag på Dalenglitter som är riktigt läs(hör)värd.
    Löpning har jag aldrig begripit mig på o skulle inte testa ens mot betalning...Men JAG SKA komma igång med hemmajympan igen...lovar! Ren slöhet att det inte blir av, behöver piskan!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har också gympat med Sofia av och till. Men det tar lite emot. Gymmet är nymodigt. Kul!
      Ska undersökabibblans utbud av ljudböcker.
      Hoppas på lite frostbilder. I solsken. Dina dagsfärska bilder var så fina. Kram!

      Radera
  9. Jag vill också gärna ha någon bild på bloggen. Men jag knycker aldrig andras, de ska vara mina egna. Helst nytagna men ibland hamnar något gammalt foto där... som idag när jag hittade en gammal bild. Jag hade ju en soffa med i inlägget och att då ta en bild på den, bara så där utan något som helst fart i... det hade blivit supertråkigt.
    November månad gillar jag, även ur fotografisk synpunkt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas att det blir lite mer fotogeniskt i våra trakter också. Barfrost efterfrågas!

      Radera
  10. Log när jag läste "Hestra" , Vi passerade ju en skylt dit när vi åkte hem från Ullared. Och jag hade bekymmer med att ta reda på namnets ursprung. Men lyckades hyfsat. Gläds åt att se namnet igen och att du handlade din fina blombukett här.
    Vad gäller bilder vill jag helst ha mina egna.Och kameran är ju ständigt med mig ut.
    Fint med egna äpplen. Jam sakna det. Har ju en gång haft tillgång till dem.
    Vad roligt att du lyssnat på "De sju systrarna.". Har lyssnat på fem av böckerna
    Har alltid en bok jag lyssnar på via Storytel, som jag tycker har ett jättebra utbud och bra uppläsare. Men har också alltid en fysisk bok på gång. Det ena utesluter ju inte det andra.
    Vad roligt att löpbandet fungerade bra.
    Att ta ett nederlag kan vara knepigt men man blir alltid en erfarenhet rikare.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. De böckerna är det lite delade meningar kring. Jag gillar dem verkligen. Man får med lite historia i dem bl.a.
      Äpplena har stått sig bra. En del blev till gott mos.
      Ha en fin fredag! Kram!

      Radera
  11. Kul att det funkade med löpbandet att det inte är helt stumt tror jag är bra för kroppen.

    Det här med fotografering... jag har snart glömt av hur man gör ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha! Det har du inte. Du är proffs. Då glömmer man aldrig!

      Radera
  12. Jag lyssnar mycket på ljudböcker, klarar inte av att hålla en bok, och konsentrera mig på läsningen. Började med ljudböcker då jag låg på lasarettet. Köper ofta på rea, så jag har ett litet bibliotek.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra att det finns läsmöjligheter för alla och i olika situationer. Många bra böcker finns det. Kram!

      Radera
  13. Jag lyssnar väldigt mycket på ljudböcker, så skönt att ha händerna fria och kunna göra annat samtidigt: laga mat, ta en promenad, städa, rensa rabatter, plantera blommor, fixa med tvätt och så vidare... Kul att ni är med i rektoriktävlingen igen, ska hålla tummarna. Ha det så bra! Kram Emma Rosell

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas