lördag 6 november 2021

Svårt

 En kul dag idag! Hela brors familj hälsade på hos Johanna, Martin, Konrad och Karl-Petter. Av alla Lillys och Ejnars avkomlingar fattades bara Karin med familj. Vore superkul om även de kunde vara med på nästa träff. Det är inte ofta vi träffas, men äntligen fick vi till den där utomhusträffen med grillning och russ-ridning, som vi försökt få till, ända sedan i somras. 

Fjorton personer allt som allt. Hu, vad svårt det är att fota många människor på en gång. 


Bara fotografen och grillmästaren fattas på den här bilden. En bra bild? Näppeligen!  Men väldigt naturlig! För inte skulle det vara så kul att ställa upp alla för gruppfoto? Och hur ofta blir sådana bra? Alltid någon som blundar, grimaserar, tittar bort.... 


Barn och pinnar, och framförallt killar och pinnar, vad är det som gör att gravitationen mellan dessa är så stark? Tjejen var förstås den som sist bad om en pinne. Och bilden?  Bara en massa bortvända barn....


Två personer på samma bild då? Bättre, betydligt bättre.  Nästan godkänt! Vad som är bra, det är fortfarande en helt ofejkad bild. 


Två personer igen? Den ena har fångats i ett bra ögonblick, den andra har fullt upp at kolla på vad hon ska äta. Men röken från grillen, den gör att bilden ändå blir ganska ok.


Två små syskon tar sig fram på "hinderbanan" som finns vid grillplatsen. Bedrövlig bild, men så svårt att få till den bra. Mycket lina i vägen.....


Den här bilden gillar jag. Men det är ju lika mycket en naturbild, som en bild på två bröder ( de vuxna) och två "sysslingar"/ tredjedelskusiner.


Tre generationer. Ingen ser riktigt "normal" ut... nä, jag menade in onormal... bara att de ser annorlunda och bättre ut i normala fall.  Man behöver proffsfotograf, ateljé och många bilder för att fånga tre personer på ett rättvist sätt, tror jag...



Farfar och sondotter. OK bild. Trots suddigheten. En bild med mycket värme i.....


Om vi sätter barnen i rad på fyrhjulingen, blir kan det bli en bra bild?
Nej!

Eller? Jo, nästan ok.... får duga iaf. Kommer nog med i årets julklappsfotoalbum....



Fokus på föraren! Inte helt fel....

Nu tar vi oss tillbaka från grillplatsen och "hem" till stallet....


En bild jag är nöjd med.... Inget fejk, ingen uppställning för foto... ändå helt ok.


Kul att få borsta Bolt. Men.... Bolt syns ju knappast.


Absolut bättre så här!


"Vane" ryttarkillen visar sina "sysslingar" hur man gör då man rider. 


En tjej och en häst! Yes, en lyckad bild!



Två syskon på samma häst. Vartåt ska vi kolla? alla vill ju ta bilder.....



 Och visst är det bra att ha ett enkelt fotoredigeringsprogram, så att man kan klippa bort delar av bilden. Slutbilden blev ju också OK.

Antal ratade bilder: Många!  Användes bästa kameran? Nej, kompaktkamera Canon G9X. Är så behändigt att kunna ha en kamera i fickan och bara knäppa. Det hade sannolikt inte blivit så många bra bilder med systemkameran heller. Det ÄR svårt att at bilder på människor, framförallt om man är många.... Men en kul eftermiddag det hade vi!

22 kommentarer:

  1. Jag tycker att det är bra och spontana bilder från en härlig dag som ni hade tillsammans. Så roligt att så pass många kunde komma och kanske kan ni ses alla nästa gång. Barn och pinnar ja! Det är verkligen något speciellt med den kombinationen :D

    Kram och god kväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ändå upp i yngre tonåren, så dras pinnar och killar till varann.Mysko! En fin dag blev det. Och regnet höll sig nästan borta. Kram!

      Radera
  2. Tycker du lyckades alldeles utmärkt med dina bilder, speciellt fotona med barnen. Där fångade du stämningen perfekt tycker jag. Att fota vuxna är mycket svårare tycker jag. Barn är ju naturliga, vilket vuxna sällan är. Har märkt att mammarazzi-bilder av vuxna blir bra, men inte poseringsbilder.

    PS. Kul att delar av familjen kom med en Arctic Cat fyrhjuling. Har jobbat för företaget som säljer Arctic Cat ATVn och snöskotrar i Sverige. DS.
    Farfar är din man antar jag. Å han skulle kunna vara bror till Tommy Körberg. Finns stora likheter där.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Farfar är min bror. Min man är bara morfar. Min bror kan bara bli farfar.
      Hade inte en aning om märket på fyrhjulingen. Harcaldrig åkt heller. Det är svärsonen "leksak". Bror min har en likadan "leksak", vilket märke vet jag inte. Vi har ingen alls...
      Intressant att du ser likheter med bror och Tommy Körberg ! Bror är bra mycket större! På alla håll! Ha det gott!

      Radera
  3. Så härligt med spontana bilder från er fina dag tillsammans och din dokumentation tycket jag är suverän. Bilderna är naturliga och fyllda både fart, fläkt, trivsel, samvaro och närhet.
    Ler åt just pojkar och pinnar. Känns som om dessa dras till varandra. Ja, kanske barn i största allmänhet.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte alls så mycket pinndragningskraft på tjejer. Men så märkligt att killar måste ha en pinne och slå på marken med! Kram!

      Radera
  4. Underbara bilder på nära och kära in action.
    Vackert, kärleksfullt.
    Kram!

    SvaraRadera
  5. Roligt när så många kan träffas. Inte lätt att få med alla. När vi har släktträffen på Makens sida är vi ju runt 50. Vi har en fast helg, sista helgen i augusti. De som kan komma kommer. Sist fångade jag de åtta syskonen på bild. De börjar bli till åren, så varje år är en bonus att alla kan. Har hört från de flesta syskonen som jag skickade bilden till, att den verkligen blev uppskattad.
    Dina bilder fångar ögonblicken och det är väl så det ska vara? Kul att se er dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är väl då det ska vara. Men ibland blir ögonblicken lite onaturliga!
      En sån massa syskon. Det är klart att det måste bli en massa folk, när alla samlas! Men så roligt det måste vara!Åtminstone för syskonen. .. Kram

      Radera
    2. Alla har lika roligt. Det har aldrig på dessa minst 25 år varit den minsta konflikt. Alla ser fram emot detta varje år. Yngre generationen minst lika mycket. Tror det är ovanligt att en så stor släkt fungerar så.

      Radera
    3. Låter underbart. Tyvärr fungerar inte alla släkter så. Rn enda människas avoghet kan förstöra så mycket. Så har vi det i makens släkt...

      Radera
  6. Ja det där med flera personer som ska fångas på bild, en nästan omöjlig uppgift att lyckas med.
    Men fina möten fångade i ögonblicksbilder, att titta på och minnas. ♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man får se det så. Bilder att minnas till.Nog så viktigt

      Radera
  7. Å vilken fantastisk dag! Satt och funderade lite på vilka ni var, om farfar är din man, men så skuggade jag igenom kommentarer och såg då att du svarade BP att det är din bror som är farfar. Det är ju alltid kul att träffas.
    Ha en fin dag, och njut av dina fina kort! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte lätt att veta. Men som jag skrev, farfar och därför, det kan vi inte bli. Och min bror och hans fru kan inte bli mormor och morfar. Men det går så bra ändå! Detsamma! Kram!

      Radera
  8. Så kul att kunna träffas så många samtidigt. Barn blir alltid bra på foton för de är naturliga och försöker inte konstra till det. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul dag! Kul att ha foton och kolla på.Kram!

      Radera
  9. Intressanta och fina bilder som du har tagit. Jag tycker inte att det är fel på någon. De är också så roligt att ha kvar som minne, att kunna se vad man gjorde och påminnas om hur trevligt det var. Barnen de växer upp och då är det fint att ha dessa bilder att se tillbaka på och påminnas om hur det var då.
    Det påminner mig den senaste syskonträffen som jag var på. Det var vi syskon, med respektive och barn och barnbarn. Vi blev cirka 50 stycken som kunde träffas då. Härligt.
    Trevlig söndag.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det kul att ses! Ni är många ni. I min egen lilla familj fattades bara tre stycken, dottern dom bor i Malmö, med sambo och dotter.
      Visst är kul att se tillbaka på bilderna! Kram!

      Radera
  10. Ja, det är roligt när många kan träffas. Att det blir rörigt, åtminstone på bilderna, det får man ta. Jag har inte riktigt samma åsikt som du när det gäller bra och dåliga bilder. T.ex. så tycker jag att bilden när två barn borstar hästen, och hästen inte riktigt syns, är bättre än den andra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis sådana kommentarer vill jag ju ha! Tack för din tanke. Ska kolla igen och se om jag håller med dej..
      . Mycket möjligt att jag ändrar inställning. Tack för kommentaren

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas