lördag 17 juni 2023

Vatten

 

J

Äntligen! 

Vatten! 

På vatten, i vatten, vatten ovanifrån, vatten i mängd.

Tänkte ju att åtminstone jag och K-P skulle badat igår.  Med en gipsad armbåge, så var det ju inte lämpligt för Konrad.  Och mamman till pojkarna, hon är inte riktigt lika badnördig som sin mor.

Tillbringade gårdagen tillsammans med de tre igår. I Halmstad.  Mulet men varmt. När vi planerat att gå till stranden för att bada... ja, då kom regnet. Ingen var ledsen för det!


Dotter och dottersöner åkte hem på kvällen. Då C-E stannat hemma, för att det var för varmt i lilla sommarhuset (!)så kunde jag stanna kvar i detsamma till idag.  

Började dagen med en morgonpromenad. Såg riktigt lugnt ut på havet, vid niotiden. Träffade på en äldre dam som just kom upp ur badet. Förhörde mig om hon sett till några otäcka maneter med långa brännande trådar.  Det hade hon inte. Öronmaneter fanns det gott om nära strandkanten, det såg jag redan igår. Men de stör ju ingen.

Så det var bara att gå upp till huset och byta om till nya baddräkten. ( Var f.ö. länge sedan jag kände mig så " snygg" och bekväm i ett badplagg. Supernöjd med nya dräkten från Cellbes)

Det var verkligen gott i det klara fräscha vattnet. Sannolikt 17-19 grader. Härligt uppfriskande, rent och simbart.


Stannade en stund på stranden, beundrande kreativitet och efterhand försjunken i en bok. Finns det något härligare än att sitta/ligga på en strand, ett par meter från vattnet och med ackompanjemang av vågornas rytmiska skvalpande läsa en bra bok?

Molnen tog över och det blev lite småkallt. Läge att gå hem och städa det lilla huset, så att det är rent till midsommar, då vår hela familj på nio personer ( samt en hund) förhoppningsvis ska fira midsommarafton tillsammans.

Helt otroligt vad det blir sandigt och smutsigt snabbt. Blir väl så att man drar in en massa sand och smuts, när man är många och ytan är liten.

Passade på att putsa fönstren också, behövdes verkligen.

Gott att komma till ett ( hoppas jag) såpdoftande hus till helgen.


När jag, för ovanlighetens skull, var ensam och hade tid, så var det läge att åka och hälsa på en gammal kollega och vän, som bor drygt en mil söder om Östra stranden, Halmstad. 

Var nästan två år sedan vi senast sågs, och redan då hade hon kommit en bit in i sin demens.  Ringde och kollade med hennes man om hon orkade med mej en stund.

Jag var välkommen. Så roligt att se hennes glada ögon, då hon fick besök. Jag tycker inte att hon blivit så mycket sämre sen senast. Bromsmedicinerna hjälper nog. Och även om vissa frågor  återkom flera gånger, så kunde hon erinra sig oljemålningskursen som hon hållit för oss på skolan, liksom  gammaldanskvällarna som en annan kollega ordnade. 

Vi konstaterade att vi hade mycket roligt tillsammans, kollegor samt andra som jobbade på skolan i Dalstorp. Och att vi båda alltid tyckt att skoljobb är roligt.

På vägen hem, så mötte jag ett riktigt skyfall. Hade i princip ingen sikt alls, så jag stannade vid en parkering längs 26:an. De två bilarna som körde bakom, gjorde mej sällskap.

Körde genom stora vattensamlingar på vägen norrut. 

Här hemma hade det knappast regnat alls. Under kvällen har dock regnet nått även oss.  Inga skyfall, utan ett stilla regn. Det förutspås fortsätta även under morgondagen.

Underbart med regn! Vatten är  livsnödvändigt . Tror att naturen njuter lika mycket som jag. Fåglarna kvittrar glatt! De har nog också lidit av värme och torka.




28 kommentarer:

  1. Stackars Konrad som har en gipsad arm, hur länge ska han ha gips?
    Det är jobbigt med demens. Jag har en granne som jag hjälper mycket, som nu är under utredning.
    Äntligen så har vi fått regn, 3 mm i går, och 3 mm idag. Varje droppe är välkommen.
    Ha en fortsatt trevlig helg! Kram Lisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bara ett par veckor. Sen ska han få en skena. Tur att pappa ortopedläkaren var med när det hände. Snabbt avhjälpt. Tur att han inte är badtokig. I övrigt kan han göra det mesta... ja inte hoppa studsmatta då
      Ja, demens är jobbigt. Blev förvånad att min väninna inte blivit sämre, utan tycktes vara ungefär där hon var senast vi sågs. Kram!

      Radera
  2. Stort grattis till regnet, det efterlängtade högst nödvändiga. Ljuvliga somriga foton, även om himlen är molnig men det hör ju till...
    Ha det gott på alla sätt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Kommit 9 mm i natt! Önskar mer idag//Anna-Lena

      Radera
  3. Men, detta har jag missat med Konrad! Vad har hänt?
    Vi badade i torsdags och lördag i Kivik. Så varmt och skönt i vattnet. När vi körde ner i fredags fick vi stanna i Hässleholm. Skyfall, hagel och åska. Här nere inte en droppe. Ikväll har det regnat lite, men inga mängder. Droppar lite nu, ligger sömnlös och lyssnar på ljudet av duggregn. Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har inte skrivit något om Konrad. Studsmatteolycka. Inget komplicerat. Vilket är bra.
      9 mm här just nu. Hoppas på mer!
      Ha en fin söndag! //Anna-Lena

      Radera
    2. Slapp han operation?

      Radera
    3. Visst! Man kunde inte riktigt se om det var brutet eller en spricka. Han har inte ont ochvkan använda handen. Dessutom är han vänsterhänt, så höger arm var mer "ok" att skada.

      Radera
  4. trivs bäst bland västkustska klippor

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du slipper sanden! Bra! Vi har sand utanför stugan. Kaniner och sol/torka har förstört gräsmattan.//Anna-Lena

      Radera
  5. Härliga bilder, Cellbes, blev nyfiken och kikade in dit, såg direkt en helmönstrad baddräktsklänning som var så snygg, visste inte ens att det fanns baddräktsklänningar ,-)
    Har inte någon bagdräkt kvar, när jag sorterade åkte både både bikinin och den gamla baddräkten ut ,-)) Härlig strand, läsa och höra vågskvalp, så härligt.
    Idag nu på morronen kom det regn här. Skönt!
    Så kul att din vän och kollega kunde träffas. Demens är för jävligt rent ut sagt! Så fint att ni kunde minnas minnen tillsammans. Och hade kul.
    Fint att komma till ett rent hus nästa gång. Här har allt avstannat, vi har fler kassar att sortera......men så kom tapetmålningen emellan, och efter det...tvärstopp.
    Ha det fortsatt fint
    KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mycket jobb att fixa i ert hem.. Här står det still med sånt
      Roligt när det blixtrade till i kollegans minne.
      Har handlat en del, både kläder och badkläder på Cellbes. Ok kvalitet...och rätt billigt. Min nya baddräkt är blå med öite sneda ränder i över magen. Riktigt skön. Och bra på Britney. Gick öite längre ner. Äger en delad baddräkt med kjol. Tycker att den är ok
      på tjock tant. Också köpt på Cellbes.
      Kram // Anna-Lena

      Radera
  6. Tack för trevligt och varierat inlägg Anna-Lena.
    Ljuvligt med regnet (och doften som blir efteråt).
    Kram/Barbro

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt att dessutom kunna ta tn ordentlig promenadrunda igen. Knotten har kommit fram i trädgården...men det tar jag gärna. //Anna-Lena

      Radera
  7. Visst var regnet både efterlängtat och välkommet. Här kom det dock inte lika mycket som i grannhålan som fick hela 15 mm. Allt är dock bättre än inget.
    Vilken bra dag det blev med härliga bad. Så skönt att få stugan städad så den är redo när ni kommer dit för att fira midsommar.
    Så roligt att du hann hälsa på den goda vän. Skönt att bromsmedicinen verkar ha en viss effekt för det är ingen självklarhet.

    Önskar en fortsatt fin söndag nu!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Framförallt var det så positivt att se hennes glada ögon. Och höra att hon, trots allt, kände sig tacksam över sitt liv.
      Gårdagens bad var superhärligt!

      Radera
  8. Vad har hänt med K-P? Har han ramlat från hästryggen? Stackarn! Det måste ju klia som bara den i värmen...
    Gillar de fina konstverken som du hittat på stranden - inspirerande. Håller helt med dig - att ligga på en handduk eller i en solstol med vågornas ljud som underhållning och med en bok i handen - det är livet:-)
    Det där med städning av en stuga som ligger bara några meter från en sandstrand är ju en evighetsgöra... Å med nio personer nästa helg - då hoppas jag att du får hjälp av gästerna.

    PS. Din dotter har ungefär samma åsikt om badbar vattentemperatur som jag;-) DS.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Konrad: Studsmatteolycka
      Avstånd strand stuga: ca 300 m
      Midsommar: Med största sannolikhet så blir inte jag kvar till sist
      Livskvalitet: Läsa bok till ackompanjemang av vågskvalp
      God kväll!//Anna-Lena

      Radera
  9. Åh, så härligt med regn. Det önskar jag också. Det enda som blöter ner mig ( förutom all svett) är det dagliga badet.
    Alla dessa neurologiska sjukdomar... så jobbiga för både den drabbade och för anhöriga. Önskar verkligen att ingen behöver vara med om detta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hon var ändå förnöjd, min gamla kollega.
      Men jag tycker synd om maken som måste ta hand om henne hela tiden.
      Önskar dej lite regn och svalka också.//Anna-Lena

      Radera
  10. Bilden på den öde stranden liknar nästan en öken, haha, så ni fick rejält med regn. Här stod det kraftigt regn! på väderappen men ute föll två droppar i minuten...
    Demens fungerar väl i de flesta fall så att man minns det som hände för länge sen medan närminnet sviktar fortare? roligt att du besökte henne och att det var uppskattat! Jag handlar en hel del på Cellbes för jag har lärt mig deras storlekar som är rätt rejäla. Tror min baddräkt också är köpt där för några år sedan, o den håller än...
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har flera baddräkter från Cellbes. Håller bra. Har dessutom köpt en del andra kläder, och det är väl bara ett par av dem som jag inte är helt nöjd med. En del har jag använt mycket. Baddräkter bl.a.
      Det tycktes mej som om Solgerd kom ihåg bär jag pratade om sådant vi gjorde, då vi jobbade tillsammans.
      Glad för besöket blev hon iaf. God kväll!

      Radera
  11. Visst är regnet välkommet!! Men det behövs mycket mera regn. Lät underbart att sitta och höra vågskvalpet och läsa en bok, njutbart! Så kul att träffa en gammal kollega och prata om gamla tider.
    Ha det fint!
    Kram

    SvaraRadera
  12. Så fint att det är så smidigt att köra till Halmstad och sommarhuset. Och perfekt att bo kvar.
    Fint att ni alla kan fira midsommar här-
    Har njutit en vecka på en liten grekisk ö av att bo just på stranden (20 m) dit och somna och vakna till vågornas skvalp. Ingen sand här på kroppen utan till hotellet med 10 rum,fanns två solsängar i trä med tjock dyna till varje rum och ett tillhörande rejält parasoll . Så behagligt och bekvämt. Att vattnet sedan var +23 var helt ok. det också. Så skugga och goda böcker blev det mycket av. Ja, promenader och god mat och dryck också.
    Vad roligt att du kunde träffa en gammal kollega och fint att passa på att göra det.
    Visst är regnet välkommet. Här i Stockholm har det idag bara kommit lätt sommarregn men mycket mer skulle vara välkommet.
    Önskar dig en bra kommande vecka.
    Kram

    SvaraRadera
  13. Så klokt att ha solsäng och parasoll till varje rum.
    Har ju följt er resa på Instagram. Verkar vara en helt fantastisk liten ö.
    Roligt att höra att du kan resa igen.
    Ha en bra dag //Anna-Lena

    SvaraRadera
  14. Vilken härlig rubrik och vilka härliga bilder. Hoppas Konrad snart mår bra i armen igen. Så fint det kändes att du kunde hälsa på din kollega och vän och att bromsmedicinen ändå verkar göra en del verkan. Måste känts fint att se glädjen i hennes ögon.
    Regn kom här igår också men bara 9 mm. Men jag och naturen är tacksamma även om vi önskar oss mer.

    Kram

    SvaraRadera
  15. 9 mm här oxå. Molnigt idag. Gott så ändå. Men mer regn önskas! Kram//Anna-Lena

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas