lördag 7 oktober 2023

Bussblogg

Kollar om det funkar att blogga på bussen. Tror inte att jag hinner göra det på flera dagar annars.  Oktober... då är det fullspäckat program. Nästan så att det är för mycket även för en rastlös tant.

Stockholm i 24 timmar. Åtta sov jag väl bort. Jag är bra på att sova. Måste tillstå att det hör till favoritsysselsättningarna. Är nog så, att man antagligen är AV eller PÅ.

Har hunnit med en hel del på resterande 16 timmar.  Regn i Stockholm igår när vi anlände. Paradoxmuseet ligger inte så långt från hotellet, så det blev en bra aktivitet. Superkul...oj, vad ögat kan luras. Och OJ, vad speglar kan skämta med en.

Lite bilder därifrån kommer här.





När man är i storstan, får man passa på att äta något gott. Italiensk mat har vi inte mycket av på landet. Härlig miljö, inte jättedyrt. Passar oss. Och GOTT var det!


Målet för resan, det var att se musikalen Änglagård. Är ju lite av musikalnörd, och tar alla chanser. Vilket innebär 11 timmar på resande fot under dessa två dagar.


Oj, så bra. Klart värt resan. Väldigt varierad musik. Helen Sjöholm och Tommy Körberg i några av rollerna. Samt fantastiska Tuva B Larsson som Fanny.

Vill se den igen!!  Hoppas att den sätts upp i Göteborg...eller Malmö, så småningom.


Efter en god natts sömn i ett mini-hotellrum, samt en suveränt god hotellfrukost, så hade vi fem ttimmar på oss att "göra" stan.

Blev en promenad längs en morgontom Drottninggata, genom regerings och riksdagskvarteren ner till  Gamla stan.

En dyr cappuccino på Västerlånggatan, innan vi vek av till mindre turistiskta gator och bl.a. fann Znogges egen skylt.


Lite kul, tyckte jag.

Hade tänkt ett besök på Fotografiska. Men då jag såg vilka omvägar man fick gå för att komma dit, så bestämde vi oss för att gå till Nationalmuseum.  Har inte varit där på många år, så det blev ett bra alternativ.








Tog vägen genom Kungsträdgården, då vi gick tillbaka mot hotellet vid Vasagatan. Rosorna blommade, musik hördes... och se där kom både vaktparaden och vaktavlösarna, på väg till slottet.




Fish och chips på en irländsk pub nära Hötorget, fick bli lunchen. Och en öl därtill.


Bussen var redan framkörd framför hotellet, då vi kom tillbaka. Sex minuter innan planerad avgång kl 14, åkte vi söderut igen.

Snart är vi i Ödeshög. Där ska det bli fikapaus. Hoppas att vi hinner till Vättern innan solen gått ner. Sveriges vackraste motorvägssträcka, är just mellan Ödeshög och Jönköping! 

Konstaterar att det gick utmärkt att blogga på bussen!

18 kommentarer:

  1. Det var verkligen en resa full med intryck, spex och kultur! Kul!
    Visst går det fint att blogga från en buss! Jag bloggade i många år från bilen, husvagnen ja, från överallt. T.o.m. lånade nät utanför nån villa en gång i tiden då vi inte hade mobilt bredband utan annars gå till bibblan för att använda datorn.
    Hoppas ni fick bra utsikt utefter Vättern!
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hekt ok bild vid Brahehus...

      Radera
  2. Vilken innehållsrik resa! Har förstått att musikaler är ett av dina stora nöjen, och så bra att du verkligen uppsöker dem på olika platser.
    Nationalsmuseums konstverk som du visar känner jag alla igen. Men bara en är jag 100%-igt säker på vem som är konstnären. Nämligen Carl Larsson på andra bilden. ( Hm, finns en del luckor som jag behöver fylla...).
    Och så vaktparaden på det. En utflykt kan ju inte bli bättre.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tog bilder på det jag tyckte var extra fint...

      Radera
  3. Ja, ni hade ju åtminstone tur med vädret idag då. Och då hi hann till bussen blåste ni inte bort igår, i natt och idag heller;-)
    Du verkar vara nöjd med besöket. Paradoxmuseet är relativt nytt, det öppnades 2022. Har inte varit där än, men väl läst om det på olika bloggar. Det verkar vara himla kul
    Musikalen säger mig ingenting, men det var kul att läsa att Körberg verkar vara frisk igen så han var med.
    Det är inte en "regel" att Stockholm är dyrast i hela landet. Men på Västerlånggatan, turistfällan #1 är priserna definitivt högst i landet.
    Och det gick ju så bra att blogga på bussen. Det var inte bättre förr;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp! Vilka priser på Västerlånggatan! I övrigt samma priser som i våra trakter. Och jösses vad det blåste utmed Nybroviken...

      Radera
  4. Vad roligt med ett besök i huvudstaden! Innehållsrik. Och instämmer till fullo att "Änglagård är väldans bra". Perfekt med en bussresa hit och att bo centralt är värt mycket. Även om det är ett litet rum. Att ta sig till Fotografiska är inte knepigt, bara att passera Slussen och ta kajen bort. Men Nationalmuseum är ju alltid ett bra kort.
    Kul att ni besökte Paradox. Har varit här med barnbarnen.
    Och butiken Znogge på Österlånggatan i Gamla stan är alltid trevligt.
    Kul att det gick bra att blogga på bussen och roligt att ta del av ert dygn här.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. När jag skrev in Fotografiska i Google mars, så visade den en gångväg över Ersta. Kanske var avstängt efter Slussen. Tycktes så...

      Radera
  5. Det var en intensiv resa! Många roliga bilder du tog där på museet!
    Jag har också hört att den musikalen ska vara jättebra.
    Det gick ju hur bra som helst att blogga från mobilen!
    God kväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mobilen bloggar jag ganska ofta ifrån...men inte från en buss.

      Radera
  6. Härliga intensiva dagar! Ni hann ju med jättemycket förutom huvudnumret, Änglagård. Skönt att se Tommy Körberg som varit sjuk i sommar. Har förstått att det är en väldigt bra föreställning. God mat också med god hotellfrukost. Och kul bilder från Paradoxmuseet.

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Paradoxmuseet är verkligen kul. Även för en "gamling". Kram

      Radera
  7. Vilken härlig resa. förstår att ni är nöjda. Kram Lisa

    SvaraRadera
  8. Ni är effektiva och hinner med mycket. Verkar som ett kul museum Paradoxmuséet. Tycker du är fantastisk som klarar att blogga med blogger från mobilen, dessutom i bussen. Trevligt inlägg!

    SvaraRadera
  9. Som sagt, det där Paradoxmuseet ser onekligen intressant ut och jag förstår av ovanstående kommentar att det är nyöppnat. Hade nämligen aldrig hört talas om det förut. Det får skrivas upp på listan för ev. Stockholmsbesök framöver.
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  10. Vilka härliga dagar ni hade i Stockholm och mycket hann ni med. Att gå på musikal är så roligt så jag förstår att vägen var mödan värd!
    Kul att "min skylt" fick hänga med där få ett hörn. Nationalmuseum är alltid trevligt och ligger lite mer tillgängligt än Fotografiska. Sedan är det också väldigt fint och utställningarna brukar vara kanon.

    Kram och god kväll!

    SvaraRadera
  11. kul bilder, så aktiva ni är, här är det ganska slappt

    SvaraRadera
  12. Wow, snyggt gjort med detta långa inlägg fixad på bussen, från mobilen?
    Ni fick en härlig vistelse i Stockholm ser det ut som! Paradoxmuseét har jag hört talas om och sett många som varit där och har lagt ut foton på facebook, det ser jättekul ut! Likaså har jag bara hört positivt om Änglagård, jättekul! Få se om jag ser den, är mer sugen på Moulin Rouge som går nu på Chinateatern, fast vet inte om jag ska se den efter att ha sett den fantastiska föreställningen av just Moulin Rouge i London? Härliga bilder!
    Kram!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas