söndag 8 oktober 2023

Det stora vemodet rullar in..

 Eller... Kanske bara det lilla vemodet. Men visst känns det lite i den del av hjärnan som sitter i magen, då det är dags att stänga halmstadsstugan inför vintern. Det välbekanta suget sätter in, då det var dags att säga: " Hej då, stugan. Vi ses till våren...förhoppningsvis".

Det hade faktiskt varit lite frost i stugområdet i natt.  Grannens dahlior hade fallit ihop, på de blommor som satt överst. Men dagen bjöd på sol och lite värme. Vattnet var klart igen, och vid handikappsbadet badade några stycken.

Johanna och killarna ville vara med i Halmstad, sista gången för säsongen. Vid en koll i våra båda kalendrar, så insåg vi att den 8 oktober skulle vara enda möjligheten att "få till det". Och det är bara att konstatera att vi drog en vinstlott, vid val av dag. 

En riktigt härlig höstdag på Östra stranden!

 Här kommer bildbevis på det!












25 kommentarer:

  1. Vemodigt att stänga igen stugan så klart men ni fick en fin avslutande dag. Tiden går fort och snart är det dags att öppna den igen.

    Kram och god kväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Brukar bli något stopp vid stugan under vintern också. Mest för att hålla på stranden. Passar bra på väg till eller från Malmö.

      Radera
  2. Kul att det var även en fin dag i Halmstad, för det var det här också. Kallt - japp, bara sju grader men solen värmde i lä. Och av dina fina bilder att döma var det ungefär likadana förhållanden hos dig. Men hur man kan vara så "djärv" och bada vid sådana temperaturer övergår mitt förstånd. Jag menar din dotter och killarna var ju klädda rätt för rådande temperatur, men badarna - burr, burr.

    Ja, då är det bara att se fram emot nästa mars/april då. Och om vintertiden svischar förbi lika fort som våren/sommaren har gjort är ni snart där igen:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi längtar nog till våren, både du och jag.
      Var varmt i lä vid handikappsbadet.

      Radera
  3. Avslut är vemodigt. Ni hade turen att få en fin dag när ni vinterstängde er stuga. Vi ska köra ner för sista nätterna i morgon. Sista dagen är på söndag. Vi har inte bestämt när vi kör hem. Det beror en hel del på vädret också. Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det gäller att ta vara på solen!

      Radera
  4. Kan förstå att det känns lite vemodigt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Samma känsla varje höst. Vintern känns så lång.

      Radera
  5. Hu, det såg kallt ut att bada nu, men det har verkligen blivit poppis att bada året runt. Det har varit en fin helg, fast det har blåst kalla vindar.
    I lördags natt hade vi första nattfrosten, så nu är mina dahlior ledsna.
    Ha en bra dag! Kram Lisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror attd det var bastubadare. Man hade ställt upp en bastu i anslutning till handikappsbadet!

      Radera
  6. Jag förstår din vemodskänsla.
    Modida männsikor som badar den här tiden på året. Undrar om jag kommer att våga prova på det i år? Men då kanske med bastu först.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bastu får det bli innan jag hoppar i!

      Radera
  7. Vemodigt förstår jag men vilken vacker avslutningsdag för stugsäsongen. Härliga bilder att ta med sig in i höstrusket och vintern.

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis. Får lägga in bilderna på datorn och köra dem ibland

      Radera
  8. Förstår att vemodet kom nu när det var dags att stänga sommarhuset. Men det blev ju en strålande vacker dag så ett fint minne att ha med dig. Och bilderna finns ju kvar.
    Kram

    SvaraRadera
  9. Haha, det ser lite besynnerligt ut i mina ögon att se er påklädda med dunvästar och mössor nere vid sandstranden, är ju van vid att ungarna springer halvnäcka i vattenbrynet. Men sån är verkligheten, nu är det en annan säsong. Och längtan till nästa sommar tycker jag är ganska skön att känna istället för att bara ha en enda årstid...Lite får vi väl pinas ändå? Styrkekram

    SvaraRadera
  10. nätterna närmar sig noll i Göteborgstrakten, äter fortfarande frukost på altanen, +2°C i går, kallt om fingrarna, har mössa på mig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Huvaligen! Inte då lätt att äta med vantar på. Jag skulle flytta inomhus ...du är en viking!

      Radera
    2. sonen sov ute i fjällen, på morgon var det is på vattenkastrullen, idag sköna +8°C

      Radera
  11. Så mysiga bilder. Ja, nu drar det ihop sig mot höst och vinter. Hösten gillar jag, men vintern hade jag gärna hoppat över. Kram, Gunnel

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt i söndags. Fint idag oxå.Vinter... usch! Hoppas att det dröjer! Kram

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas