söndag 29 oktober 2023

En timme extra

 Idag inföll årets längsta dag. Eller infaller, egentligen. Klockan är ju inte ens nio, trots att jag tycker att det känns som om den är mycket mer.

Funderar på en sak; I mars blev vi av med en timme. Då kändes det som vi fick en extra timme. För då blev det ljust. När vi nu ska få tillbaka den timmen som vi förlorade, även om det inte kändes som om vi gjorde det, så är det en timme av mörker. Så egentligen: när man förlorar så vinner man och när man vinner tillbaka, så har man förlorat.. 

Ni kanske inte hänger med i min förvirrade hjärnans tankegångar. Blir väl så när man blir gammal! Förvirrat,alltså!

När vi satt vid matbordet i kväll så sa Ava: Vet ni en sak, mormor och morfar? Ni ska snart dö. Och då händer något konstigt, för då kan mamma bli mormor och jag bli mamma.

Kanske är det genetiskt med lite väl djupt funderande hjärna  Fast hon har ju rätt tösen...


Ava har för första gången åkt de tjugofem milen till mormor och morfar, utan mamma...eller pappa. Modigt. Och jättekul att hon vill tillbringa sitt första skollov hos oss.

Vi åkte iväg söderut vid halv åtta i morse. Vilket ju inte var ett dugg tidigt, eftersom den tiden ju varit halv nio i sju månader. Lagom tid att ge sig ut på dagens begivenheter, tycker jag.

Fantastiskt vackert längs vägen. Det var som att köra i en guldfärgad sagovärld. En bit ner i Halland mötte vi regnet.


Tog en paus i Halmstad.  Konditoriet, Regnbågen, med det godaste brödet/fikat öppnade redan klockan nio, trots att det var söndag. Det var en del gäster på plats, tio minuter efter öppningsdag. 

Maken tog över körningen efter Halmstad.


I Skåne regnade det ordentligt.

Vi var nere i Malmö vid halv tolv. Packningen stod redo, och den var väl tilltagen. ( Kan också vara genetiskt)

God lunch serverades, innan vi vid tvåtiden packade in Ava och packning i bilen och vände norrut igen.


Det var ljummet i luften i Malmö. Tolv grader. Regnet hade upphört. 



Solen sken de första milen. Sa till maken stt vi kunde stanna i Halmstad och gå lite på stranden.  Vi hann till Glumslöv/Landskrona. Då körde vi i fatt regnet. Och som det regnade! Bara att glömma strandpromenad!

Två timmar och femtio minuter tog resan hem. Med två korta stopp. Förarbyte. Tankning.


Här hemma var det ett tunt, men klibbigt, täcke av blötsnö. Två plusgrader. Och mörkret hade börjat omsluta huset. Klockan var inte ens fem!

Kul att ha Ava hos oss några dagar. På onsdag kväll kommer mamman och man ska senare i veckan åka vidare till kusinerna utanför Värnamo.

Och visst är det en tillgång med dagens kommunikationsmöjligheter, där man kan säga godnatt till mamma och pappa ansikte mot ansikte. Vilket är gjort för en stund sedan. 

Nu säger jag god natt också. Klockan är halv tio drygt. I går var den halv elva vid denna tiden. Det är då jag brukar säga god natt...och jag tror faktiskt att jag stannar kvar i sommartiden ett tag till.

21 kommentarer:

  1. Det är ju lättkörd väg till Malmö och kanske än lättare att köra när man får med sig ett barnbarn hem.

    SvaraRadera
  2. Det ösregnade hela dagen igår!
    Kul att ha Ava hos er. Visst har hon rätt i sitt resonemang 😇
    B6 stannade en natt till, så det blev en tidig morgon idag. Mysigt att han vill vara här.
    Glad måndag 😀Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Barn är ju kloka.Och hon är väldigt bra på att hitta på olika saker. Mormor blir trött!🙂

      Radera
  3. Ur barnamun kommer ofta sanningar! Men kanske kan Ava vänta ett tag med att bli mamma. Och sen kan du upplysa henne om att du inte behöver dö än på länge utan du vill bli gammelmormor! Jag skulle gärna gå i ide nu, vakna upp i februari. Får jag det? Visst nickar du? Tack

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut ok att gå i ide. Och om Ava skulle bli mamma vid 26, så skulle jag vara 90. Men då har jag nog vänt upp näsan för länge sen. Kram

      Radera
  4. Att få tillbaka den timmen kändes ärligt talat inte som någon större vinst alls. Nu blir det mörkt gräsligt tidigt och det gillas inte alls av mig.

    Så mysigt att Ava ville följa med er hem och tillbringa delar av lovet med er. Det innebär ett gott betyg tycker jag.

    Önskar en fortsatt fin måndag!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Full fart! Mörkret har fallit. Så tråkigt!

      Radera
  5. Mysigt att få med sig Ava hem förstår jag ... det är en bit att åka men det är det förstås värt!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Går bra. Är fina vägar. Och vi delar på körandet.

      Radera
  6. Underbart att sova ut, och lite ljusare morgnar! 🙂

    SvaraRadera
    Svar
    1. Avskyr det tidiga mörkret!

      Radera
    2. fint med Normaltid igen och lite ljusare morgnar

      Radera
  7. Vi verkar ha samma åsikt om denna eländiga vintertid. Det är INTE roligt att tända lamporna redan vid klockan 15, och värre lär det ju bli innan det går (märkbart) åt rätt håll igen. Regn här också. Inte igår, men väl idag. Klagar inte så länge det inte blir snö som det blivit hos dig.
    Tycker det känns med klockomställningen. Ungefär som jetlag faktiskt. Märkligt att jag inte alls känner så när jag får min skönhetssömn förkortad med en timme i slutet på mars...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är oxå påverkad. Men bättre i em. Ända tills mörkret föll. SÅ tråkigt!

      Radera
  8. Vad roligt för både er och Ava att spendera tid tillsammans. Minns bär våra barnbarn var yngre och spenderade tid hos oss. Vet att Max flög ensam till oss i Spanien (ja, god tillsyn på planet och vid avresa och ankomst)) när han var 5 år och det var väldigt spännande och roligt. Smidigt också. Väl långt att hämta och lämna.
    Roligt också att Ava i veckan också kan träffa kusinerna. Och när inte avstånden är längre så är det ju väldigt smidigt. Önskar er fina dagar.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tufft att flyga ensam! Men pckså ett äventyr. Nu har Ava sagt godnatt till mamma och talat om hur mycket hon saknar henne. Sen somnade hon gott...Kram

      Radera
  9. Nu får jag hålla ordning på inläggen, har kommenterat , men nu kommer den igen, Så rätt hon har Ava, precis så är det, ,-) Men klart man studsar till lite ,-) Söt tjej ,-)
    Inte alltid lätt att åka så långt bort i den åldern, men hon ser så lycklig ut! Det är otroligt vackert ute. Vilka vackra rosor! Så vackert huset ser ut och med lite vitt.
    Jättefint med facetime, så mycket som hänt sen bara våra barn var små ,-))
    Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tre nätter här har funkat utmärkt! Och i kväll kommer mamma Karin. Det tråkiga är att de drar vidare i morgon eftermiddag!

      Radera
  10. Så kul att få rå om Ava ett par dagar! Mej spelar det inte sån stor roll när vi ändrar tid till vinter och till sommartid, ljuset vill man ju ha. Men jag gillar inte att jobba den natt där klockan när den blir 03, går tillbaka och blir 02 igen, värsta natten på året att jobba, och dumt nog gjorde jag det i år!
    Ha en fortsatt fin vecka!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Måste vara en lååång extra timme. Känns som om man kommit in i nya tiden nu... faaast... nej, inte på eftermiddagen! Kram

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas