onsdag 25 oktober 2023

Kalt och kallt.

 Vissa dagar tycker jag att man hinner hur mycket som helst. Och ändå andas däremellan.

Idag tycker jag att jag inte hunnit "någonting". Dagen har bara gått. Nästan utan andningspaus.



Gick "långa" modsrundan, efter att ha ägnat förmiddagen med att i trevligt och effektivt sällskap skriva frågor inför nästa PRO-medlemsmöte. Vi ska ha en quiz, modell "Längs spåret" kombinerat med allsång. Gjorde något liknande i våras. Det slog väl ut. Tänker att vi kan upprepa en uppskattad aktivitet även i höst. Sen får det vänta minst ett år tills nästa gång.

Det är kul att fixa program till mötena. Speciellt när de uppskattas. Sen är det lite svårt att få till variation. Någon som har exempel på en bra aktivitet?

Tre timmar + en halvtimme i sammanlagd restid, tog frågefixandet. Vi var hemma hos en av styrelsemedlemmarna. Slås alltid av hur välstädat alla har det, då man kommer hem till någon. Sa till de andra att till mej kan ni inte komma, det ser aldrig så här städat ut hos oss. Jag tror att det ligger i husets och husinvånarnas karaktär.

Hemma, hade superförkylde maken, fixat lunch. 

Har tänkt "gubbfan" ett antal gånger. I detta fall inte om maken... även om jag tänkt så om honom också... utan om den gubb-f-n som hostade och nös rakt ut över oss, så att man bara såg hur det yrde av virusar, då vi var på Lisebergsteatern förrförra torsdagen. Förstod ju att en förkylning med största sannolikt skulle komma som ett brev på posten... eller, nej, där kommer inga brev längre... Som ett skräppost i mailboxen, menar jag.

Så blev det förstås. Maken till ihärdig förkylning, har jag sällan sett. Speciellt för makens del.Man är inte speciellt påverkad av den. Men den påverkar både stämband och bihålor. Jag är nästan bra, även om jag hostar en del ännu. Och om jag normalt sjunger hellre än bra, så sjunger jag nu inte ens hellre, för det funkar inte. Maken har hostat nätterna igenom i fyra-fem nätter. Dagarna är något bättre. Men nog har det gett mig anledning att tänka på den där gubbef-n i röd tröja, som inte hade vett att hålla för vare sig mun eller näsa då han hostade och nös!

Behövde ut och röra på mej, efter en sittande förmiddag. Skulle ju helst velat gå fyrakilometersrundan runt Mods, ( det gamla soldattorpet), men tror ni inte att vägen fortfarande är blockerad av kreatur. Var säker på att jag såg att stängslet var nere för någon vecka sedan, men där såg jag fel. När jag dagen efter tänkte gå rundan, så var det elstängsel i vägen. 

Skickade en fråga i "by-messengergruppen" om de möjligen glömt ta ner stängslet. Och att djuren var borta. Fick snabbt svar; djuren var kvar. Dock inget svar på frågan om de snart skulle flytta den knappa kilometern hem till sej....

Blir lite irriterad över att man bara kan blockera  en promenadrunda i ett halvår. Men... kanske är det bara byfånen, travaren, tanten här, som går där regelbundet. 

Jaja, nu blev det en sexkilometersrunda i stället. 
Jag tyckte att det var kallt. Kalt hade det också blivit. Det är inte så många löv kvar på merparten av träden.


Tänkte på min väg, att den tid som är just nu, det är den tid på året som jag tycker sämst om. Sommaren är över, den fina hösttiden likaså. Nu är det mest mörker och kyla, grådagar och ruskdagar, som väntar. En vilande natur. Isiga vägar. Snöskottning. Dåligt med fotoobjekt. 

Man har allt det vackra bakom sig. för denna gång.

Min favoritmånad, det är april. Då naturen vaknar igen. Då det blir ljusa kvällar och morgnar igen. Då man har allt framför sig.

Bara att se fram emot den tiden. Om tiden går lika snabbt som denna dag har gjort, så är vi snart där.




22 kommentarer:

  1. Vad gäller årstiden håller jag helt med dig. Den här tiden av året gör mig bara deppig. Det blir aldrig riktigt ljust och än värre blir det på söndag. Då är det belysning på hela dagen. Men som jag också skrev på bloggen för några dagar sedan så hoppas jag att vintereländet svischar förbi lika fort - gärna fortare som sommaren.

    Visst är det märkligt att folk inte lärt sig nåt av två års pandemi. Tänker på killen som spred sina baciller fritt och delade så generöst med sig till er som satt i närheten. Gissar att jag inte hade varit så tolerant som du/ni. Jag hade nog sagt till på skarpen, alternativt lämnat salongen.

    Vältädat är det nog aldrig hos mig heller. Men jag kan ju alltid skylla på min dåliga rygg. Sedan kan man ju fråga sig varför jag aldrig får häcken ur vagnen och väljer ett städbolag som kan jobbet göra åt mig. Japp, jag klagar inte, men jag skyller på mig själv;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hade en " utskällning" på tungan. Men det var väl redan för sent.

      Radera
  2. April är en bra månad, då väntar gröna blad och precis, den vackra tiden ligger framför, inte för nära o inte för långt bort ,-) Precis lagom! Ler stort, gubbfan ,-) Men så dåligt att nysa och hosta rakt på andra, absolut förbjudet, det smittar direkt, här har vi också hostat och nyst. Det som går nu tar sin tid att bli frisk ifrån.
    Hösten har väl varit den månad jag gillar minst, men i år känns den härlig. Men....jag gillar när det är kala träd och grått i olika nyanser, mysigt att vara ute ,-)
    Stänga av gångvägar är inte ok! Vare sig det går många eller få . Vackra höstbilder, Den näst sista med trädet, otroligt vackert träd.
    Nu ska jag försöka att inte råka klanta till så din sida hoppar iväg ,-)))
    Vi har rent men inte hysteriskt rent. Städmani har jag inte, så visst kan du bjuda hem folk ,-) Fast jag vet hur det är, då städar man ju så mycket,-) Vår ena hund vet när vi bjudit hem någon, då lägger han sig vid ytterdörren och väntar ,-)) Annars städar jag nog som du, damma, dammsugning, våttorkning o så där lagom. Ha det jättefint,
    Intressant och tack! Dina undringar uppskattades ,-) Det var kul, de är nu besvarade! KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
  3. Ska gå in hos dej och kolla på svar.
    Nej det är ingen gångväg man stängt av. Bara en stig. Ha det gott!

    SvaraRadera
  4. Vad roligt att di tar dig an denna programpunkt och kan tänka mig att den är uppskattad.
    Trist med makens förkylning och riktigt illa med denne gubbe som inte hade vett att hålla för munnen eller inte gå på en konsert om en är förkyld.
    Skönt med en långrunda men trist att djuren inte tas bort utan blockerar den kortare turen.
    Jag hade en strålande dag igår ute i Nackareservatet så får jag så fina dagar kan jag verkligen också uppskatta denna del av hösten.
    Vad gäller november är det tristare. I mitt tycke. Å andra sidan finns det mycket här i stan att pigga upp sig med och det tar jag till vara.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, en lägenhet i storstan från 2nov t.o.m mitten av mars, det vore inte dumt. På sommaren är ju 5-6 mil till en större stad... eller 11 till Göteborg inte långt. Men när det är dåligt väglag är det långt...Kram

      Radera
  5. Det är f*n ingen hyfs på folk när det kommer till att sprida sina virus. Väldigt fin bild över vattnet.

    SvaraRadera
  6. tråkigt med förkylning, jag klär på mig varmt

    SvaraRadera
    Svar
    1. Spelar ingen roll. Virus bryr sej inte

      Radera
  7. Hoppas att PRO-medlemmarna förstår att uppskatta din och styrelsens arbete för att de ska ha det trevligt i föreningen. Jag tycker att ni är helt suveräna.
    Gubbf-n... den kan man verkligen kalla den förkylde mannen som smittade er. Att han inte hade vett att hålla sig hemma? Jag tror jag skulle ha sagt till.
    Skulle en kvinna ha gjort likadant? Kommit med en dunderförkylning till en folksamling, alltså? Tror faktiskt inte det.

    SvaraRadera
  8. Ett dilemma.Har man köpt biljett för 600 kr så vill man ju gå. Om man kan. MEN han skulle hållit för mun och näsa. Dessutom hade han sin "kärring" med sig. Hörde att hon ökade honom: Hon hade inga näsdukar med sig. Och han som var så förkyld!

    SvaraRadera
  9. Trevligt att planera aktiviteter tillsammans. Är man några stycken som hjälps åt går det oftast snabbt och lätt.
    Visst är det irriterande med personer som inte har vett att hålla bacillerna för sig själv. Förstår att det är trist när man köpt biljett men man får i alla fall hosta och nysa med omdöme. Hoppas bacillen drar vidare snart.

    Våren är definitivt mer min tid för nu börjar hösten mista sin charm.

    Kram och god kväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Svårt det där. Jag hade gått på föreställning med förkylning
      Vi var ju f.ö. på Sven Ingvars. Men inte hosta rakt ut!
      Konstigt att han saknade förmåga att hålla för munnen.
      Kul med fungerande teamwork. Blir bra resultat! Kram

      Radera
  10. Så tråkigt att ni blev smittade av en gubbe som borde stannat hemma.
    Roliga aktiviteter ni planerar ihop.
    Hösten hittills har inte bjudit på fina dagar, i är det väl sent.
    I helgen blir det dessutom normaltid, gillar inte att ändra klockan, men normaltid hade jag gärna haft hela året. /Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Normaltidstiden blir så mörk på em. Men morgnarna blir mörka med sommartid. Och med normaltid. Tror ändå att jag skulle vilja ha normaltid året runt.
      Ha en fin dag!

      Radera
  11. Jag tycker om dina foton, jag gillar din uppriktighet , så skojigt beskriven många gånger.
    Förkylningstider hos er, inte roligt alls. Krya på maken och dig själv, i den mån du känner dig hängig.
    Jag är inte heller en novembermänniska men inte helt emot ändå. Det är en tid då man med gott samvete kan grotta ner sig lite extra. En lugn månad på sitt sätt.
    Ha en fin kväll, Kram!

    SvaraRadera
  12. Det blir så mörkt i november, december, januari. För lite ljus. Borde muntra upp oss med en resa.... men det blir i så fall i mars. Vill ju inte åka länge än till sydeuropa.
    Tack och ha en fin dag! Kram

    SvaraRadera
  13. Bonden vill visst skapa osämja genom att blockera vägen. Funderar på om man verkligen får göra så.
    Det är verkligen förkylningstider nu. Astrid, Melker, Helmer och Ture blev förkylda förra veckan. Så nu är Stefan och jag också förkylda. Eftersom vi skulle stöpa ljus i helgen så ville jag inte träffa den inför helgen, men sen har vi träffat allihopa i helgen, gör ju inget om vi nu är förkylda. Nackdelen är att jag fått ringa återbud till dagens besök hos sjukgymnasten.
    Krya på din man, och hoppas att du slipper förkylningen.
    Kram Lisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har också förkylning, men alls inte lika allvarligt. Nästan bra.Nej, bonden har inte blockerat vögen. BAra stängt i hagen, så att man inte kan gå stigen genom den. Och dwet får han säkert göra.

      Radera
  14. Ujuj, sex kilometer efter en förkylning, i bister höstkyla, mmmm du kunde nog väntat! Ska man köra tipspromenad eller quiz ute i terrängen bör man ju ha frågor som inte deltagarna kan googla svaren på! Har jag upptäckt, ähum. finns alltid fuskare...Men, kanske är era pensionärer ärligare än de jag träffat på, hihi. Men absolut, jag gillar frågesport, bara ämnena är såna jag har en chans i. Tittar med stort nöje på Kontrapunkt fast jag inte kan något. jag gillar att se experter inom sitt område, oavsett vilket, o igår var de enormt duktiga lag. Kanske fastnar något i skallen också, i bästa fall. Hoppas du är återställd/Kram

    SvaraRadera
  15. Nej då. Man sitter vid dukade bord och varje bord är ett lag. Går inte riktigt att googla när man sitter så. Mycket bättre i förkylning, men hostar fortfarande en del. Så gymmet får vänta. Kram på dej du anonyma!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas