onsdag 10 juli 2024

4G

 Tur att det finns! Mobilnätet alltså. Vi får vara nöjda med 4G. Har träffat på 5G någon gång i storstan. Finns förstås inte hos oss. Men är så nöjd med den uppkoppling vi har. Wifi är avstängt. TV och dator har fått sladden utdragen. För nu är ovädret över oss. Passar ju bra att få till lite blogg, under tiden som det regnar, blixtrar och dundrar. 


Passade på att göra lite trädgårdsarbete under förmiddagen. Rensade ogräs från några rabatter, under det att solen sken och temperaturen steg alltmer. 28 grader visade termometern vid halv ett-tiden. Puh!

Rensade bort en massa våtarv från rabatten där alla asterplantor finns. Nu är plantorna så stora att det går ganska bra att rensa mellan dem, utan att plantorna följer med ogräset. Naturligtvis kom det med några asterplantor ändå. Men de är återplanterade, och rejält vattnade, vid det här laget.


 Försökte rensa bort så mycket jag kunde av sommarens "hatobjekt" vad det gäller ogräs. Hade förhoppningar om ett stort område med plockvänliga växter. Hade skickat efter en storpack med fröer från Impecta. Men i stället för vackra plock-blommor, så har pilörten tagit över. Förstår inte var den kommit ifrån. Det är enbart gamla grönsakslandet som är invaderat..Inser att, om det ska odlas något mer hos oss, så behöver det vara pallkragar till allt. 


Var i Halmstad igår. Cyklade in till centrum och konstaterade att Halmstad borde ha tillnamnet "lindarnas stad". Googlade "lindarnas stad", och ser att det är Mariehamn, som kallas så. 

Linddoften känns nästan överallt i Halmstads stad. Borde stannat och tagit en bild på den långa lindallen mot Halmstads central. Nynnade på "Beatrice Aurore" och kände mig  på gränsen till berusad, då vi cyklade genom den starka doftkulissen. Parkerade cyklarna vid torget. Även där var linddoften stark. ( Sämsta fotot, men det var linden jag ville visa)

Upptäckte att en av torghandlarna hade fin västeråsgurka. Måste ju bara köpa och göra en inläggning av Lindgrens gurka.   Tänkte att gurkan blivit dyr, även hos torghandlarna.  40 kr/kg. Men å andra sidan, mat måste få kosta. Det är ju en process från att så frö till att skörda. 

Nu är gurkorna skurna i skivor och ligger i en sockersaltsur lag. Klara att avsmakas om några dagar. Håller sig minst ett år...

Apropå priser, så tycker jag att potatis blivit dyrt.  20 kr/kg. Högre kilopris än exempelvis importerad vattenmelon....


Det blev en promenad på stranden på eftermiddagen. Där hade varit en hel del aktivitet under förmiddagens soliga timmar, det syntes på olika former av sandarkitektur.

Hade absolut varit "badbart". Men "orkade" inte gå tillbaka ner till stranden. Mest beroende på att det inte längre var soligt.

Åskvädret är på väg att dra österut. Får bli en promenad i den friska luften om en stund. Men först får det bli ett pass Postural Yoga.  Med assistans av 4G.

Eller... man kanske vågar slå på modemet nu.


20 kommentarer:

 1. Vi drar aldrig ut något när det åskar. Dumt kanske, men så är det.
  Här var stekhett på förmiddagen och vi hann vara lite på stranden. Har bloggat om dagen. Vi klarade oss torrskodda, men jäklar vad det åskat och regnat! Håller på än, dock något mindre.
  Här är en lind på campingen, men den luktar ingenting. Har aldrig känt doften, vill gärna göra det!
  Glad onsdag! Eval8

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kolla om linden blommar. För gör den det, så doftar den.
   Måste ge mig ut lite nu. Trots att det fortfarande regnar...

   Radera
 2. Det är nog klokt att dra ur anslutningarna, även om jag inte gör det numera. Men alltid när vi hade huset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är skillnad i ert stora hus Gissar att där finns rejäla åskskydd

   Radera
 3. Vi drar aldrig ut anslutningarna även om man kanske borde göra det. För vår del blev det inte mycket oväder att tala om. Lite muller på långt avstånd och så regn i en timme. Inte alls så illa som befarat vilket var skönt.
  Nu ljusnar det så det blir långpromenad på kvällen i stället.
  Kram och god kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror att det ärvolika om man bor som vi, 400-500 m från närmaste granne. Då är det nog större risk att blixten slår ner. Fick mycket förstört genom en blixt som letat sig in genom gamla telefonledningen, för några år sedan.
   Tog en promenad, dock inte så lång, nyss. Fortfarande kvavt. Blir nog mer åska. Kram

   Radera
 4. Det åskade ordentlig här utanför Umeå igår. Och visst drar jag ut kontakerna ur väggen, åtminstonde en del av dem t.ex. tv:n och datorn. Det skulle bli så kostsamt om de skadades.
  Inget hände emellertid, åskan kom aldrig riktigt nära. Men sedan kom regnet, ordentliga skyfall med hagel som studsade mot marken.
  Tror att det väntas regn i morgon igen. Växterna behöver inte vattnas extra i sommar, verkar det som.
  Lind... växer inte här, vad jag vet. Kanske i någon park, men jag vet faktiskt inte hur den ser ut. Får googla.

  SvaraRadera
 5. Tror att Lind håller sig längre söderut. Är ju ett träd som planterats. Sprider sig en del, men inga långa sträckor.

  25 mm regn fick vi. Tror att det kommer mer. Åskan höll sig på tryggt avstånd. Det är fortfarande kvavt och "syrefattig" luft.

  SvaraRadera
 6. Alltså du har 4G i stugan i Halmstad och 5G hemma i Tranemo, eller 4G på båda ställena. Spelar ju egentligen roll, bara det funkar och är snabbare än modemen man hade för sisådär 20 år sedan.
  Min bästis Yvonne finns i dina trakter just nu. Ikväll ska de på en konsert/teaterföreställning utomhus i Falkenberg. Världen är bra liten;-)

  SvaraRadera
 7. 4g på båda. Är hemma i Grimsås så nu. Men Falkenberg hör ju till området som man kommer till med ca en och en halv timmes körning.Gissar att hon ska till Vallarna. Där spelar vår granne Micke utomhusteater

  SvaraRadera
 8. äter Västeråsgurka naturell, godast så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan du ha rätt i. Men väldigt gott att ha några burkar inlagd gurka också...

   Radera
 9. Skulle ha läst många gånger om i din blogg, men jag har inte orkat. Hoppas att du förstår mig. Nu har vi en jobbig dag i morgon, och sen är vi förhoppningsvis tillbaka till verkligheten. Eller tillbaka till vardagen, eller vad det nu blir. Idag har jag varit helt tom i huvudet, tjejerna försöker peppa mig.
  Kram Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår dej! Absolut! Nu gäller det bara att ta sig igenom en jobbig dag. Hämta styrka i dina barn och barnbarn. Kram

   Radera
 10. 4G duger bra. Här är det 5G men jag märker faktiskt inte så stor skillnad när jag är på platser där det är 4G. Ja, det kom rejält med regn på vissa platser igår, bland annat runt Jönköping. Såg bilderna. Här klarade vi oss hela dagen och det kom lite regn inatt. Idag är det mulet men ljum luft. Det ligger ett regn ute på Östersjön och det får gärna stanna där.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ljum luft här oxå. Men ska väl bli mer regn framåt eftermiddagen. Tänker på Irland. Där regnar det nästan dagligen. Där är det GRÖNT. Det är det här oxå. T.o.m gräsmattan i Halmstad, helt nedbränd till jord 2018, är tät och grön. Så det är inte enbart av ondo med regn.Kram

   Radera
 11. Lindar...jösses, jag vet inte hur de doftar...snacka om att man är stadsmänniska!
  Postural yoga lät spännande, får googla!
  Svar: Nej, vi lämnade inte katterna vind för våg vid stugan, svägerskan tog över stugan och börjar sin semester nu ;-)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkte det. Gissar att det är hennes katter.
   Lindar är vanliga i städer. Vet ju inte hur det är i Stockholm...

   Radera
 12. Det var ett riktigt oväder igår. Läskigt värre. Mat har verkligen blivit dyrt. Särskilt nyttig mat....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla ska väl ha din del av kakan. Men allt känns dyrt idag....

   Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas