måndag 15 juli 2024

Mellan skurarna

 

 

Mellan skurarna hann vi faktiskt med en runda i närmaste nationalpark, Store Mosse.

Killarna har varit hos oss sedan i går förmiddag. Det passade bra att lämna tillbaka dem till mamman i eftermiddag, samt ta en gemensam promenad på en av vandringslederna.

Det hade regnat hela förmiddagen, så killarna...och vi... hade varit inomhus  hela långa dagen. Så vi behövde alla "springa av oss". 

Vi brukar gå en fem kilometers slinga som är en sammanslagning av Svartgölsleden och Östra Rockne runt. Den första delen är handikappanpassad och går på en bred stig och avslutas med en 800 meter lång spång ut till vackra Svartgölen. 

Den andra delen av rundan är bitvis kuperad, man går rockne upp och rockne ner. Den går en hel på spångar över myrmarker och på sina ställen finns det gott om rötter att snubbla över. Bra med stavhjälp för en vinglig tant...



Vid vackra Svartgölen finns numera en liten hytt för ombyte till bad. Att komma ner i vattnet  går ju alltid, men jag förstår inte hur man ska ta sig upp, för det tycks som gölen blir djup direkt.


Det är bra att det finns en livboj iaf. Med tanke på att man kan behöva räddningshjälp om man skulle råka hamna i vattnet. Frivilligt eller ofrivilligt.


En fin rastplats, fikaplats, med sex bord, finns vid sjön.
 Vill gärna återvända om ett par veckor, då mossen är täckt av blommande ljungtuvor.

Regnet höll sig undan, under den en och en halv timme som vi var ute.  Väldigt bra tajmat, då det kommit skur efter skur både före och efter vår  "springa av oss" runda.


Igår var det längre mellan skurarna. Det blev en tur till Glasparken i Limmared. Numera lockar multiplanen mer än "lekgrejerna"


Inne i Glasets hus utställningslokal var det dukat för legobygge. Så där blev vi kvar tills  man stängde kl. 16.


Var ute och kollade om växthusväxter behövde vatten. Ljuset var så fint sent på kvällen. Svårt att fånga det på bild. Det var igår det. Nyss var det sol utanför fönstret även i kväll. Nu regnar det igen. Det är tätt mellan skurarna denna sommar.

18 kommentarer:

  1. Man får passa på - ungefär så känns det. Ena stunden sol, andra regn.
    Idag har jag varit och köpt mig ett par stavar på TeamSportia. Märker att jag har börjat få lite sämre balans nu, särskilt när jag går ute i terrängen. Ska ta med mig dem på nästa skogstur och se hur det känns.

    Kram/Barbro

    SvaraRadera
    Svar
    1. Toppen på skogsturer. Faaast... jag har allt trillat med stavar oxå...Tänk så ofta jag skulle trillat UTAN stavar...

      Radera
  2. Vilken tur ni hade på er runda! Här hade Maken tur igår med gräsklippning. Hann precis klart så kom det en skur. Sen kunde han klippa nyskotten på häcken efter skuren.
    Idag har det inte regnat så mycket. B6 kom vid lunchtid, han behövde slippa brorsorna ett tag. Inte lätt att vara i mitten, påhoppad från två håll. Dock inte oskyldig själv alltid 😉Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Räcker att man är två ibland för att det ska vara bra med egentid. Samtidigt som man vill bråka ibland.

      Radera
  3. Ni har betydligt sämre väder än vi. Läste hos LillaSyster som ju bor i Linköping att det var översvämningar överallt. Så jag ska genast sluta gnälla över skurarna vi fick mest på kvällar och nätter.
    Dina bilder från vandringen hade varit riktigt fina med en blå himmel som bakgrund om jag får säga så;-) Då föredrar jag fotbollsplanen (uppenbarligen) och såklart legobygget;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så tycks det ofta vara. Betydligt vättre väder i era trakter. Nu är jag trött på det här sommarvädret.

      Radera
  4. Det var ju ändå en fin promenad ni hann med mellan skurarna. Har förstått att ni får mer regn under dagtid än vi här i Stockholmstrakten. Visst får vi också regn men oftast på kvällar och nätter. Bara att hoppas att det vänder och blir bättre.

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är ju riktugt bra med nattregn. Bra för naturen.

      Radera
  5. Regnskurar här med. Men mycket sol också de senaste dagarna.
    Stora Mosse är en plats jag gärna skulle vilja besöka. Ska försöka ta mig dit någon gång. Men i år blir det inte...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tala om när du kommer. Så ses vi där och går en av lederna.

      Radera
  6. Beträffande vädret så tror jag vi har haft lite bättre här ... regn mest nattetid och sol på dagarna. Idag en solig morgon, men nu lite moln, så vi får väl se hur det blir ...
    Trevlig utflykt fick ni i alla fall och fina bilder!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Västsidan får ju mycket regn. Förr var det ganska solsäkert vid kusten, men det är mycket regn där också.

      Radera
  7. Ja, denna sommar får man verkligen parera skurarna och hoppas på tur. Utnyttja dagarna helt enkelt. Vi ställde in kusinträffen och när beslutet var tagit blev det uppehållsväder så klart. Där och då var det rätt men blev fel ändå.
    Kul att se bilder från Store mosse. Yngsta med familj promenerar där en del när de är i sommarstugan i Åminne.

    Önskar en god kväll!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Store Mosse är fint med sina rocknar och öppna mossmarker. Alltid mycket folk där, och speciellt under sommaren.
      Nu regnar det här. Men höll upp stor del av dagen. Karin befinner sig i Nyköping. 25 grader och sol. Östra Sverige har tydligen bättre väder. Oftast. Kram

      Radera
  8. Oj, så mycket regn ni verkar få, tro vi inte fått lika mycket här i 08-området...ännu i alla fall. Mysigt med barnbarnen!
    Ha det gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alltid mysigt med barnbarnen

      Radera
  9. Vilket fint område att strosa runt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Store Mosse samlar mycket folk, från när och fjärran..

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas